Hamilelik ve Anksiyete Bozukluğu

efsundeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
4
2
45
2 buçuk aylık hamileyim bu güne kadar hamilelik benim için çok zor geçti anksieyete bozukluğum olduğu için depresyon ilacı kullanıyordum ve hamilelikten dolayı 2 buçuk aydır ilacı içmiyorum hamileliğim de çok bulantılı geçiyor hamilelik ve anksiyete bozukluğu birbirine karışınca hayat çekilmez hale geldi kendimi her gün çok kötü hissediyorum 2 defa terapi aldım ama pahalı olduğu için bıraktım eşimle kızımla ve evimle ilgilenemiyorum 9 yaşındaki kızım da çok üzülüyor benim halime yemek , temizlik hiçbirini yapamıyorum çok çıkmazdayım eğer sizinde böyle sıkıntılarınız olduysa lütfen bana yardım eder misiniz ?

bunları neden yapamıyorsun? anksiyete bozuklugu bunlara mani mi?

Sigortaniz yok mu? nicin tedaviyi birakiyorsunuz, devletin de doktorlari var.

bunları neden yapamıyorsun? anksiyete bozuklugu bunlara mani mi?
şikayetlerimi yaşamayan neler çektiğimi asla bilemez.her gün ağlıyorum, yoğun bir isteksizlik, evin içinde duramama,kendini kusturma ,yolda bitkinlikten yürüyememe, yoğun bir sıkıntı...yemek malzemelerini elime aldığımda stres ve kaygı daha da artıyor, sanki hayatımda herşey mahvolacakmış korkuları.bu halimden nefret ediyorum zaten benim gibi olan da yoktur beni anlamamanız çok normal

Sigortaniz yok mu? nicin tedaviyi birakiyorsunuz, devletin de doktorlari var.
sağlık güvencem var, fakat şu an bulunduğum ilde devlet hastanesinde psikolog yok sadece psikiyatrist var. mecburen özeli denedim ama inanın maddi durumu çok iyi olan biri bile terapiye devam etmezdi.hamileliğimdn dolayı ilaç kullanamadığım için şuanki durumumu kendi kendime yenmeye çalışıyorum şu an bunları yazarken bile ağlıyorum hamilelik ve depresyon gerçekten çok zor allah kimseye böyle sıkıntılar yaşatmasın

niye hamile kaldınız?
böyle bir rahatsızlık yaşıyorsanız, ki anladığım kadarıyla bu durumla yeni de karşılaşmamışsınız yapmanız gereken en son şey hayatınızda böyle radikal bir değişiklik yapmaktı. hali hazırda zaten bir çocuğunuz varmış, bu ruh haliyle 2. çocukla nasıl ilgileneceksiniz?
bizim şu anda yapacak hiçbir şeyimiz yok. siz bir psikologa gidip terapi almak zorundasınız.

Depresyon ilaçları birden bırakılmaz ki.
Keşke hamile kalmadan önce düşünebilseydiniz ama olan olmuş..
Kızınızı düşünün. Size ihtiyacı var ve sizin anne olarak buna hakkınız yok.
Güzel şeyler düşünmeye çalışın..

Seni cok iyi anlıyorum canım kaygı bozukluğu bende de vardı bazen hala yaşıyorum ben ilaç kullanmadım sadece terapiye gittim o da bi kaç kez bu senin için klişe gelecek biliyorum ama biraz kendi kendi 'nin dr ü ol.kendini salma korkularından ötürü kendini sınırlama.kaygı her insanda var sadece seninkiler biraz fazla kafanı devamlı birseykerle meşgul et yemek yapınca kötü oluyorum deyip yappmamazlik ypma devam et sonrasında o endişeni yendiğini göreceksin

bildiğim kadarıyla hamileler ve emzirenler için uygun antidepresanlar da varmış. doktorunuza yeniden gidip onun yönlendirmesine kulak verin. hayatı aileniz için de kendiniz için de, doğacak çocuğunuz için de zehretmeyin..

beni anlayan birinin olması beni çok mutlu etti,tavsiyelerin için çok teşekkür ederim söylediklerine uymaya çalışacağım canım

beni anlayan birinin olması beni çok mutlu etti,tavsiyelerin için çok teşekkür ederim söylediklerine uymaya çalışacağım canım
İnşallah uyabilirsin canım korkularını kaygılarını yaz kağıda geldiğinde mesela sonra olma olasiliklarini yaz mesela bayilmaktani korkuyorsun neden bayılır bi insan hastalıktan sende bayilmana sebep olacak bir hastalık yoksa bayılma olasiligin düşüyor bunun gibi misal .sonra otur sahip olduğun güzel şeyleri yaz bu sukrunu ve mutluluğunu arttrir .kaygılar geldiğinde o korkuların senin dusuncelrin değil anksieyetedn kaynaklı ve gerçek olmadıkları ni düşün .

buyrun sizi anlayan hamile geldi beş yıldır anksiyete bozukluığu ve panik atakla boğuşan birisiyim...hatta kaygı bozukluğum biraz fazlaca..kapalı alan fobimde mevcut..ben paraya kıyıp psikoloğa gittim ama anlık fayda sağladığüını düşünüyorum o yüzden bu ay bıraktım seansı 230 lira olan bir yerdi hemde...kişi kendinin doktoru olmalı sözü çok doğru ama bunun farkında olsak zaten hastalığımızdan eser kalmayacak..bende nefes darlığı ve çarpıntı ile uğraşıyorum..dışarı çıkarken fenalık geliyor zaten pek bir yere gidemiyorum da..yalnız şunu düşünmeni istiyorum eline yemek yapmak i,çin meyve sebzeyi aldığında atak geliyorsa erlinde tutmaya devam et alt tarafı sebze napacaksın gel hadi de..bir atak geçirirsin iki geçirirsin üçüncüye bir şeyin kalmaz..
sormak istediğin konuşmak istediğin şeyler olursa burdayım.

ir süre size birisi yardım etse olur.ev işleri sorumluluk da ayrıca bunaltmış sizi

canım Allah yardımcın olsun yaşamayan anlayamaz seni. hamileyken kullanılan ilaçlar varmış dr unla görüş istersen. o hastalıkla yaşaması zaten zor bir de hamile halinle. bebeğinde etkilenir bundan. bol yürüyüş yapmaya çalış

senden beterleri var inan bendede yaygin anksiyete bozuklugu var, seni cok iyi anliyorum senin yasadiginin beterini yasiyorum bazen, ilacta kullanamiyorum ataklar geldiginde cok kotu oluyorsun Allah kimsenin basina vermesin.

offf offf parkbyull benim anksiyetem gitgide kotulesiyor kafayi siyirmaktan korkuyorum
aslinda kafayi siyirip hepden mi kurtulsak bu dertten

burayı meşgul etmeyek diye sana mesaj atacaktım nedense görülmüyor bana özelden dönsene canım

Arkadaşlar ben de panik atak ve anksiyete var 5 aylik hamileyim ilk uc ayinda ilaclari kestim mide bulantısı da eklenince cok kotu günler yasadim su an ilac kullanıyorum biraz daha rahatim terapi alıyorum terapiden en çok ogrendigim sey üzerine gitmek ben disari cikamiyodum 2 ay evdeydim sonra odev verdi hergun tek basima disari cikiyorum 5 dk mesafede başladım yavas yavas arttirdim banyo yapamiyodum simdi giriyorum yavas yavaş cok zor hala oluyor sikintilar ama bunu beynim yapiyo kabullendim etrafa yabancilasma kafanin boslukta olmasi hissi carpinti titreme daralti bastirdigimiz kaygılar yaptiriyomus k

Annem yillardir anksiyete bozuklugu ile savasiyor ve dediklerini harfiyyen yasiyoruz ailece :/ Cok cok zor Rabbim yardimcin olsun ama annemdeki devamli surmuyor mesela senede bi sefer atak seklinde geliyor 1 hafta 10 gun sonra geçiyor.. Ibrahim saracoglunun ispanak kürü var onu yapiyoruz.. Google yaz ibrahim saracoglu anksiyete bozuklugu diye cikar.. Madem hamilesin onu yapabilirsin bak.. Bu bunaltici havalar tetikliyor, oruc tutma ac kalmak stres yaptigindan anksiyeteye iyi gelmiyor atak oluyor.. Kalabalik ortamlara girme sevmedigin hoslanmadigin kisilerle gorusme!! Anksiyete devamli olmaz ataksa sayet en fazla 15 gun surer sonra duzene girersin inslalah..

Canım seni benden iyi kimse anlayamaz.ilaç kullanırken hamile kaldım.üstelik bir aylık evdim.gebeliği çok erken farkettim ve ilacı birden kesti doktor.çok zorlandım.heyet raporu aldım işe gitmedim. Yapmak istediğim hicbirseyi yapmadım.dışarı çıkamadim. Psikiyatri doktorum sağolsun çıkmak istemiyorsan çıkma dedi ve telefonla hep beni destekledi.adeta telefonla terapi. Öyle böyle 30 hafta oldu.ancak yine de sıkıntılar başlayınca lust... diye başlayan ilaca başladı.en büyük destekçim psikiyatri doktorum oldu.sen de devlet Hastanesine de olsa git.şimdi muhtemelen ilaç kullanabilme haftan dolmuştur.ben yatarak geçirdim hamileliği.iyi de yaptım.geçici bir süreç böyle yavrumuz için bencil yaşamak zorundayız biz anksiyete hastaları.
QUOTE="efsundeniz, post: 41602185, member: 688833"]2 buçuk aylık hamileyim bu güne kadar hamilelik benim için çok zor geçti anksieyete bozukluğum olduğu için depresyon ilacı kullanıyordum ve hamilelikten dolayı 2 buçuk aydır ilacı içmiyorum hamileliğim de çok bulantılı geçiyor hamilelik ve anksiyete bozukluğu birbirine karışınca hayat çekilmez hale geldi kendimi her gün çok kötü hissediyorum 2 defa terapi aldım ama pahalı olduğu için bıraktım eşimle kızımla ve evimle ilgilenemiyorum 9 yaşındaki kızım da çok üzülüyor benim halime yemek , temizlik hiçbirini yapamıyorum çok çıkmazdayım eğer sizinde böyle sıkıntılarınız olduysa lütfen bana yardım eder misiniz ? [/QUOTE]
A

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…