Hamilelik Travması

Hulya8484

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2021
4
1
1
42
Herkese merhaba..Bir konu hakkinda fikirlerinize ihtiyacim var..
Ben hamileyken görümcem benim cocugumu hic istememisti..Surekli yanima gelip "bu cocugu neyinize guvenerek yaptiniz? Planli yapsaydiniz" falan gibi sozler soyluyordu..akrabalarina is arkadaslarina kadar aratip ayni seyleri soyletiyordu..hemen hemen her gun ayni soylemlere maruz kaliyordum..zor bir hamilelik gecirdigim icin sesimi cikaramiyordum.esimde ablasina sesini cikarmiyordu.onlar konustukca kendi kendimi yiyip duruyordum...oglum dogdu 2 yasina geldi bir gun esimin telefonundan esimin eski sevgilisinin telefonunu yakaladim..kiz bunu aramis ve saatlerce konusmuslar..kizi sıkıştırdim ve esimin numarasini ona kimin verdigini sordum..görumcem vermis gorusturmus onlari..sonra oglum yanimdayken o sinirle gorumcemi aradim agzima geleni saydim..esimlede kavga ettim..ama o zaman oglum anneannesindeydi..
Simdi sorum su..oglum 5 yasinda ve cumle kurmasi yetersiz..herseyi anliyor biliyor komut aliyor fakat kendini tam anlamiyla ifade edemiyor..psikiyatriste goturdum atipik otizm dedi..Hamileyken yasadiklarim evladima yansimis olabilirmi? Hamilelik travmasini arastirdim..arastirmalarim olabilecegini gosteriyor..Bir de siz bayanlarin fikirlerini almak istiyorum..Hamilelik travmasi yasayip evladina yansiyan var mi?

Rabbim şifasını versin kendinizi suçlamayın lütfen. Derdi veren Allah dermanını da verir inşallah

Atipik otizmle alakalı ne varsa oku derim önce. Doktorun dediğine katılıyormusun?? Yani bence sorunla nasıl baş edeceğin, neden kaynaklandığından, daha önemli olmalı. Evet hamilelikte annenin hisettikleri bebeğe yansır ve mutlaka etkisi olur..da...neyi öğrenmeye çalışıyorsun..Çocuğunun rahatsızlığında kimin suçlu olduğumu? neyi değiştirecek?

Ben zaten cocugum icin gereken neyse yapiyorum..egitimse egitim yani..sadece hamilelik travmasi yasayip cocuguna yansiyan varmi diye sordum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…