Hamilelik te ilk doktor kontrolü nasıl geçiyor ?

anoniiimmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2024
26
10
4+6 günlük hamile olduğumu öğrendim testle. Kan testi vermeye gideceğim acile. Bu ay sonuna randevu aldım 7 haftalık olmuş olacak bebişim. Beni neler bekliyor ? Doktor kiloma bakacak mı? Kalp atışını duyabilecek miyim? Çok merak ediyorum bunları yaşamış hamişler anlatırsa çok sevinirim ☺️

Geç almakla iyi yapmışsın gitsen şimdi göremezsin gönderirdi geri, Kilo, tansiyon bakılıyor, hastalık gecmisin var mı diye soruyor, kullandığın ilacı soruyor, son adet tarihini soruyor muayene yapıyor, hayırlısıyla seni hiç bekletmez bebisini görürsün, duyarsin inşallah gittiğinde 😊

Geç almakla iyi yapmışsın gitsen şimdi göremezsin gönderirdi geri, Kilo, tansiyon bakılıyor, hastalık gecmisin var mı diye soruyor, kullandığın ilacı soruyor, son adet tarihini soruyor muayene yapıyor, hayırlısıyla seni hiç bekletmez bebisini görürsün, duyarsin inşallah gittiğinde 😊
İnşallah kalp atışını da duyarım 🥹 İlaç bilmiyordum getirilip getirilmediğini teşekkür ederim 🙏

Acilde kan testi yaptırmayı düşünüyorum değerleri görmek için doktora çıktığım zaman doktor oradan görebilir mi ? Yoksa oda kan testi yapar mı ?

İnşallah kalp atışını da duyarım 🥹 İlaç bilmiyordum getirilip getirilmediğini teşekkür ederim 🙏
İlaç götürme gerke yok sürekli kullandogin varsa adını söylersin, kan testi de vermene gerk yok direkt gidiyorsun bebisi görünce o gebelik tahlillerini istiyor baştan sona ne gerekiyorsa yapıyor zaten, biraz idrara sıkışmış git keseyi daha iyi gorebilir

kilo ve tansiyonunuza bakılıyor önce. sonra ultrasonla muayene. sonra da bulaşıcı hastalıklar, bazı gebelikte riskli virüs tarama testleri ve rutim her ay istenen hemogram, hormon testleri için kan istiyor. bir de idrar istiyor. folik asit başlanır büyük ihtimalle. kanda eksiklik görülürse baska vitamin/mineraller de başlanabilir 🥰

Keseyi görmek için bazen vajinal muayene yapabiliyorlar kıl tüy işlerini halledip gidin o yüzden 🫢 Hayırlı olsun sağlıkla alın kucağınıza inşallah 💞

4+6 günlük hamile olduğumu öğrendim testle. Kan testi vermeye gideceğim acile. Bu ay sonuna randevu aldım 7 haftalık olmuş olacak bebişim. Beni neler bekliyor ? Doktor kiloma bakacak mı? Kalp atışını duyabilecek miyim? Çok merak ediyorum bunları yaşamış hamişler anlatırsa çok sevinirim ☺️
7 haftalıkta kalp atışı genel itibariyle duyulur. En geç 8. Hafta bekleniyor genellikle ama her eşy yolundaysa kalp atışını duyarsınız. Eğer özel hastaneye gidecekseniz doktorun asistanı tansiyon ölçüp kilonuzu tartar genel bilgilerinizi alır son adet tarihi vs gibi sonra doktorunuz ultrasona alır.
Devlete gideceksinzide nir oda oluyor genelde oraya gidip önce tansiyon kilo ölçümü yapıyorsunuz kağıda yazıyorlar doktora iletiyorsunuz.

İlaç götürme gerke yok sürekli kullandogin varsa adını söylersin, kan testi de vermene gerk yok direkt gidiyorsun bebisi görünce o gebelik tahlillerini istiyor baştan sona ne gerekiyorsa yapıyor zaten, biraz idrara sıkışmış git keseyi daha iyi
Keseyi görmek için bazen vajinal muayene yapabiliyorlar kıl tüy işlerini halledip gidin o yüzden 🫢 Hayırlı olsun sağlıkla alın kucağınıza inşallah 💞
Alttan muayene yapıyorlar mı

Görünüyorsa bebiş sıkıntı yok normal karından yapıyor, görünmüyorsa vajinalde bakabilir daha iyi görebilmek icin

X