Pcos hastasıyım 16 yaşımdan beri, evlenene kadar doğum kontrol hapı kullandım, ilaç içtiğimde düzenli adet oldum sonrasında olmuyordum. İlk 1.5 yıl evlendikten sonra korunduk. Sonra korunmadık ve düzensiz adet döngüm olduğu için yumurtlama ve hamilelik olmadı. Aşılama yapmaya karar verdik 1 yıl önce, kimyasal gebelik ile sonuçlandı. Pandemi vs dr a gidemedim haziran ayında regl oldum. Ertesi ay doğal yoldan gebe kaldım. Ancak kontrollerde gelişme olmuyordu, 2-3 hafta geriden geliyordu kalp atışı da duyulmadığı için eylül ayında kürtaj oldum. Dr ege ye yönlendirdi testler için, pıhtılaşma sorunu çıktı. Bir de gen testi yaptırdık yeni 1 ay sonra çıkacak. Heterezigot olduğu için çok önemsemiyorlar ben yine de gün aşırı corasprin alıyorum (dr a sordum) Kürtajdan sonra 4.5 ay oldu adet göremedim. Duphaston kullandım, progestan iğne vuruldum olmadı. Estrofem ve cyclo progynova verdi ilaçlar bitti 5-6 gün oluyor. Regl olmayı bekliyorum çok şiddetli sancım var sanırım olacağım ama daha kanamam yok. 4 yıllık evliyim, 33 yaşındayım. Daha regli düzene sokmaya çalışıyorum ki tekrar gebelik düşünebilelim
amh testi yapılmadı ve hsg çekilmedi hiç. Ya akışına bırakacağım ya da bir kaç aşılama sonrası tüp bebeğe karar vereceğiz.
Kısaca bahsedemedim süre uzun olunca. Böyle işte.