hamilelik öncesi yapılması gereken testler

Enkidu

yaşamak seninle güzel
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
4.378
0
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar dün doktora gittim hamileleik düşündüğüm için benden birçok test yaptırmamı istedi ben çoğunu yaptırmıştım sadece bunları yaptırmadım:

-Rubella (kızamıkçık) ile ilgili testler
-Toksoplazma ile ilgili testler
-Kromozom incelemeleri
bu testleri yaptıranlar varmı acaba nerde ve nekadar yaptırdınız.bana 300tl olduğu söylendi

yardımlarınız içn şimdidien çok teşekkür ederim.

daha önce hiç duymamıştım hamile kalmadan önce böyle testlerin gerektiğini.ben yaptırmadım ve hamileliğimde de bir sorun yaşamadım.etrafımda da hamile kalmadan önce bu tarz testler yaptıran kimseyi dumadım.ne işe yarıyormuş bu testler???

evet gereklı ben yaptırmıstım rubella zaten kızamıkcık ıcın küçükken kızamıkcık gecırıp gecırmedıgını bılıyosan sorun yok eger gecırmedıysen saglık ocaklarında ası yapıyolar(hamılelıkte bu hastalıga yakalanmak bebek için cok riskli) ücretsız olarak toxoplazmada evcıl hayvanlardan fln gecıyor ciğ sebzeden bıde bunada bagısıklık yoksa ıste evcıl hayvanların tüylerınden sakıncaksın sebzelerı ıı yıkıycan ciğ et yemıcen(salam sosıs)ben dogumevınde ücretsız yaptırmıstım

ben rubella testini nisan ayında ayında yaptırmıştım. acaba testi yinelemek gerekir mi?
hayır rubellayı bir kez geçirince bağışıklık kazanmış oluyorsun fakat yıllar sonra dr. antikoru görmek için tekrarlayabilir.

konu sahibi arkadaşım bu testleri devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin.

teşekkür ederim doktora başka yerde yaptırabilirmiyim diye sordum güvenilir bir yer olmaası gerekiyor dedi her hastanede yaptırılmazmı dedim güvenilir olması lazım dedi sonuçta hamilelik için isteniyorsa her hastane yapar heralde diye düşünüyorum.

daha çok fazla test var istedikleri önceden vardı ama kimse yaptırmıyordu bende kansızlık ve bel fıtığı olduğu için ben doktorla görüşmeye gittim bu testleri istedi önemli olduğunu söyledi arkadaşın dediği gibi kızamık geçirdinmi hayvanlara dokunmama alerji varmı sadece hamileleik için gerekliymiş zaten .

güvenlı olur tabıkı devlet hastanesındede senın dr kendısı para kazanmak yada kendı arkadaslarına para kazandırmak derdınde sanırım

evet gebelik öncesi yada gebeliğin başında bu testler yapılmalı.bunlar mikrop testleri bizim hastanede bunlarda daha fazla test istiyoruz ve 100 lira tutuyor ve ben özel hastanede çalışıyorum..(kadın doğum polikiniğinde)....devlet hastanesindede bazılarını yapabilirler ama muhakkak yaptır bunları.rubella ıgg ve rubella ıgm baktır.tsh baktır(tiroit testi)buda bebekte zeka geriliği yapabiliyor(Allah korusun..)

tiroid testide yapılması lazım arkadaşlar...düşüğe ve çocuğun zekasında probleme sebep oluyor.

güvenlı olur tabıkı devlet hastanesındede senın dr kendısı para kazanmak yada kendı arkadaslarına para kazandırmak derdınde sanırım

teşekkür ederim canım gittiğim hastane özel hastane ve bilindik biyer doğal ama bana pahalı geldi ben check-up yaptırdım detaylı o 380tuttu zaten

doktor bendende istedi ama ben detaylı check-up yaptırdım sadece 6test kalmış canım bana hangi hastanede olduğunu özelden atarmıısn nasıl tavsiye ediyormusun hastaneyi yada bildiğim iyi bir doktor varmı özelden msj atabilrsin.

Biraz önce geldim doktordan bende bi acele aman testler yaptırayım diye hamile kalacam ya.Gittim doktor bu işler yicari işler ben şimdi sana bi sürü test yapabilirim ama hiç gerek yok.Herhangi bi kalıtsal hastalığın atrafında ailende sakat bebek durumları yoksa devam et sen keyfine bak dedi.Gerek yok böle ticari işlere dedi.Folik asit hamile kalınca dedi.Bak keyfine akışına bırak dedi.Özellikle bebek içinde ilişkiye girme dedi.10 ay geçer olmaz öle gelirsin ozaman ben sana testler yaparım bi sürü arştırırız dedi.Yani kızlar bakın keyfinize boşverin testleri mestleri.Özel hastanelerin tuzakları bunlar

ben katılmıyorum gereklısı var gereksızı var gerekenler yapılmalı saglıklı bır gebelık ıcın ayrıca folık asıt cokta önemlı bebek acısından sonucta nezaman hamıle kalcagımızı bılmıyoruz bastan önlemler alınmalı

eskileri annelerimizi babannelerimizi düşününce boşver diyorsun ama şu zamanda olmuyor nedenmi yediğimiz herşey hormonlu stres daha çok bende kansızlık ve bel fıtığı var bunlar için gitmiştim ama birsürü test istedi zaten yaptırmıştım yazdıklarımı yaptırmamıştım onların sonuçlarındada yengeme sordum eğer yalnışlık yoksa kızamıkçık diye bir hastalık bebekken geçirmemişim hamilelikte geçirme riski daha fazla buda düşüğe ölü doğum sakatlıklara sebep oluyormuş aşısı varmış benim amcamı kızı kansızlıktan 1ay hastanede yattı çevrede örnekler olunca insan korkuyor tedbiri elden bırakmamak gerekir

folik asitte bir nevi vitamin ilacı hamilelik düşünüldüğünde kullanıyo ama kendi vücudumuzda yararlı

madem kızamıkcık gecırmedın hemen kos bır saglıkocagına ası yaptır ücretsız yapıyorlar benım teyzemın gelını benle aynı zamanlarda hamıleydı kızamıkcık gecırmemıs hamılelık boyunca kımseyle dogru düzgün tokalasmadı bıle özellıkle cocugu olanlarla ası en güzelı ama ıstersen yengen emın degılse gıt bır test yaptır yada ögren asının hastalıgı gecırdıysen bır zararı olurmu dıye

valla tüm bunları doktor dedi ve yaşadığım şehrin en tutulan doktorlarından biri.Ayrıca böyle konuşması beni çok rahatlattı çünkü hamile kalmaya karar verdim demek bil beni strese sokmuşken bide testler felan daha kötüolacaktım.Neyse folik asit işi ise şu doktor dedi ki folik asit dediğin 1 liralık ilaç dedi.şimdi ben sana bunu veririm ama maksimum 3 ay kullanabilirsin dedi.Peki bu 3 ayda hamile kalamazsan nolacak dedi.hamile kaldığında ne içeceksin.Hamile kaldığın and başlayacağız buna dedi.Benim için çok rahatlatıcıydı valla.

gittim yaptırdım canım ve doktor bşe yok dedi herşey temiz çıktı korkacak bişede yok dedi rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…