hamilelik öncesi kilo sorunu için tavsiyeler

çxixnarrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
17
7
herkese merhaba,
ben hamile kalmayı düşünüyorum ancak kilo sorunum var. 172 boy 80 kiloyum 29 yaşındayım. Acil tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum çünkü bu ara denemek istiyorum, son aylarım seneye yazın olsun istemiyorum sıcağa hiç dayanamıyorumBenim gibi kilolu hamile kalanlarınız var mı? Önceden keşke zayıflasaydım diyor musunuz? hamileliğiniz boyunca Ne kadar kilo aldınız? Hamileyken kilo alımını kontrollü yapabildiniz mi?
Başka tavsiyeleriniz de varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler xoxo

Spora gitme şansın varsa spora git. Kilo verirsen hamile kalman daha kolay olabilir diye düşünüyorum.

Ben hamileligim boyunca sadece 4 kilo aldım. Son 1 ayim kaldi en fazla 2 kilo daha alırım diye düşünüyorum. Tabi bol bol yürüyüş yaptım ve bolca salata tükettim. Bu arada günde 3 litre su tuketmeyi de alışkanlık haline getirmeniz lazım

Spora gitme şansın varsa spora git. Kilo verirsen hamile kalman daha kolay olabilir diye düşünüyorum.
merhaba cevabınız için teşekkür ederim hamile kalmakla ilgili değil de hamile iken ve sonrasında çok kilolu olmaktan endişeleniyorum. Sizin deneyimleriniz nasıl? çok kilo aldınız mı vs?

tebrik ederim büyük bir başarı bence inşallah çok mutluluk sağlıkla bebeğinizi büyütürsünüz:) siz hamile kaldığınızda kilo boyunuz nasıldı?

Ben herseyden yedim, canim ne istiyorsa herseyden. Ama az yedim 2 saat sonra tekrar yedim. Ve hareket ettigin surece rahat edersin. Ilkinde yuruyus yapiyordum her gun. Bu sefer hic birsey yapmadim, kizimin pesinde kostum durdum

Ben herseyden yedim, canim ne istiyorsa herseyden. Ama az yedim 2 saat sonra tekrar yedim. Ve hareket ettigin surece rahat edersin. Ilkinde yuruyus yapiyordum her gun. Bu sefer hic birsey yapmadim, kizimin pesinde kostum durdum
sizin de beniö gibi kilo sorunuz var mıydı hamile kalmadan önce? tavsiyelerinizi aklımda tutacağım mutlaka

sizin de beniö gibi kilo sorunuz var mıydı hamile kalmadan önce? tavsiyelerinizi aklımda tutacağım mutlaka
Ben igne ve hormon ilaclariyla kilo aldim 68 - 70 arasiydim.
Ama dedigim gibi 87 ye kadar ciktim. Ve hamileligimde cok korktum daha da cok alirim diye.
O yuzden hep dikkat ettim, canim ne cekiyorsa yedim ama asiriya kacmadim. Hergun yurudum 15dk bile olsa. Zaten hamilelikte az kilo alirsan ki bu 13- 15 kilo vermen cok cabuk oluyor. Onu verince gaza gelip daha fazla kilo veriyorsun.

Ç teşekkürler yanıtınız için.. doğru diyorsunuz cok düşündükçe insan strese gırıyor
(Boyum 1.70) İlk hamileligimde 87 ile hamile kaldim 9 kilo aldim. 40im cikana kadar 86 ya dusmustum.
Simdi ise 84 ile hamile kaldim 32. Haftamdayim ve 3 kilo aldim.
Korkuldugu gibi olmayabiliyor. Akisina birakin

Ben hamile kaldigimda kilolu degildim fakat bu yüzden nur topu gibi 21 kilo almistim.
Fazladan kilonuz varsa asiri kilo almanin önüne geciyor diye düsünüyorum.
Fakat üc ay icinde hepsini verdim
Ikinci hamileligime kilolu basladim yani, eskiye göre 4 5 kilo fazlam vardi.
Tabi ilk üc ay o fazlailigi istemeden verdim. Simdi kilo alma dönemindeyim. Ve ben almaya basladigim an delikanligi gibi ayda üc bes kilo alirim yani
Ama hic tartiya cikmiyorum. Boyum kisa sadece dogumdan sonra popomu nasil eritecegim stresi var. Ama eriyor yahu.
Hic takmiyorum nedense.
Aliyorum da aliyorum.
Zaten saglikli bir insansaniz dogum kilosu kalmaz en kötü ihtimal eski kilonuzda olursunuz.

Hemen hamile kalacağının garantisi yok eğer yaza kalmak istemiyorsan bence denemeye başlamalısın. Kaldı ki ne kadar kilo alıp almayacağın senin elinde canım. Bizim toplumumuzdaki gibi hamilesin sen diyip parmak kadar çocuk içinde yiyorum diye çift kişilik yerseniz inanın kilo verip hamile kalsanızda tekrar o kiloları fazla fazla alırsınız. Size nacizane tavsiyem özellikle hamileliğin ilk 3 ayında sağlıklı beslenerek kilo vermeniz. Sonraki aylarda da minimum kilo alacak şekilde hamurişi makarna pilavdan uzak durarak beslenmeniz. Bebeklerimizin bunlara ihtiyacı yok çünkü :)

canm ben senden daha kilolu yudum 3. Cüye hamile kaldığım zaman 84 kiloydum 97 kiloyla doğum yaptım canm ama 3. Çocuktan sonra büyü bozuldu aldığım kiloları dahada veremedim şimdi 4 üncü yu düşünüyorum ama bundan sonra ameliyat olacağım için 4 ve sonnnnn canm

Çok haklısınız çok tesekkurler cevabınız ıcın

Canım boyum 1.63 73 kilo ile hamile kaldım fakat normalde 65 kiloyu geçmezdim 2 haftalık yurtdışı tatilinde 8 kilo almayı başardım dönüşümde herkes şok geçirdi. 22 haftalık hamileyim tam 10 kilo aldım. Şanslıyım vücudum kiloyu kaldırıyor şu an alt bedenim 38-40 ama üstüm hamileliğinde etkisiyle çok şişti ve evet pişmanım çünkü iştahlı bir dönemimde hayatımda hiç görmediğim bir kiloyla hamile kaldım ve normalde almayacağımı düşündüğümdem çok fazla kilo aldım. 65 kiloyla hamile kalsaydım şu an 75 olmazdım eminim. Bence biraz kilo verip hamile kalırsan daha rahat edersin ve daha az çatlarsın kendini de daha mutlu hissedersin.

Aynii durumdan muzdaripiz canim bende 85 kiloyum.rejime basladim en azindan 75 olmak istiyorum sonra hamilelik INŞALLAH hemen kilo verip hemende hamile kaliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…