• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik oncesi. Bir fikir verin.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Merhaba arkadaslar. Esimle cocuk yapmaya karar verdik. Benim yarin randevum var kadin doguma. Oncelikle ne gibi testler uygulaniyor. Daha once hic gitmedim ve cekiniyorum biraz. Bir de esime benimle gelmesini soyledim birlikte gidecegiz ama yanliz gitmem mi daha uygun olur esimle gitmem mi. Bilgi veren herkese simdiden tesekkur ederim.

eşin muayene olacak mı? olmayacaksa gelmesinin pek bi anlamı yok. çekinmeniz de gereksiz.

eşinin yanında daha çok utanmayasın sonra. alttan muayene bi de.

devlet mi özel mi?
Devlette ozel randevu aldim docente. O kadar kararsiz kaldim ki bir de size soruyum dedim. Alttan muayene zorunlu mu acaba. Bir haftadir esime soruyorum sen de geliyorsun degil mi diye yalniz gitmem daha mi iyi olur acaba. Esim de kotu hissedebilir mi acaba kendini o kadar hamile ve kadinlarin arasinda. Eminim bu konulari benim kadar dusunup kafasina takan yoktur.

Devlette ozel randevu aldim docente. O kadar kararsiz kaldim ki bir de size soruyum dedim. Alttan muayene zorunlu mu acaba. Bir haftadir esime soruyorum sen de geliyorsun degil mi diye yalniz gitmem daha mi iyi olur acaba. Esim de kotu hissedebilir mi acaba kendini o kadar hamile ve kadinlarin arasinda. Eminim bu konulari benim kadar dusunup kafasina takan yoktur.

bence de biraz fazla takıyosunuz.

bazı devlet hastanelerinde üst üste muayene olunduğu için, önceki hasta çıkmadan diğeri alınıyor, o yüzden erkeklerin muayene odasına girmesi yasak. tabi doçent randevusu nasıl olur bilmiyorum. bence eşinin gelmesi şart değil ama sen illa gelsin diyosan gelsin nolcak.

alttan muayene zorunlu mu bilemem. ama belki test yapalım diyecek. smear filan. o zaman mecburi. korkulacak bişey olduğunu da sanmıyorum.

Hamilelikten önce rutin kontrole yalnız gitmiştim, bence ilk etapta eşinizin gelmesine gerek yok. Doktor test tahlil vs isterse onların sonucunu göstermeye giderken eşiniz de gelebilir tabiki. Ama ben onu da yalnız halletmiştim :)

Bu tür rutin kontrolleri kendi başıma halletme taraftarıyım her zaman, büyük bir sorun olmadığı sürece

Merhaba arkadaslar. Esimle cocuk yapmaya karar verdik. Benim yarin randevum var kadin doguma. Oncelikle ne gibi testler uygulaniyor. Daha once hic gitmedim ve cekiniyorum biraz. Bir de esime benimle gelmesini soyledim birlikte gidecegiz ama yanliz gitmem mi daha uygun olur esimle gitmem mi. Bilgi veren herkese simdiden tesekkur ederim.

Adetin 3. Günü giderseniz daha iyi olur hormonlar bakılıyor

Onun disinda altan muayne klasik simir alır.

İnşallah hemen hamile kalırsınız 1 yıl deneme normal

1 yıl denedikten sonra hala gebelik

Yoksa
1. 21. Gün yumurta çatliyor mu diye bakar
2. Yumurta takibi yapar gelismiyorsa klomen, çatlamiyorsa çatlatma iğnesi yapar
3. Eşinizden sperm testi ister
4. Bu süreçler normal ama gebelik olusmuyorsa aşılama der

Ayyyy bunlara gerek kalmaz gelecek aya hamilesinizdir inşallah :)

Not : folik asit yazar kesin :)

Adetin 3. Günü giderseniz daha iyi olur hormonlar bakılıyor

Onun disinda altan muayne klasik simir alır.

İnşallah hemen hamile kalırsınız 1 yıl deneme normal

1 yıl denedikten sonra hala gebelik

Yoksa
1. 21. Gün yumurta çatliyor mu diye bakar
2. Yumurta takibi yapar gelismiyorsa klomen, çatlamiyorsa çatlatma iğnesi yapar
3. Eşinizden sperm testi ister
4. Bu süreçler normal ama gebelik olusmuyorsa aşılama der

Ayyyy bunlara gerek kalmaz gelecek aya hamilesinizdir inşallah :)

Not : folik asit yazar kesin :)
Folik asit kullanmaya basladim bile. Randevuyu cok zor aldim. Bekleyene kadar kullaniyim dedim. Cok cok tesekkur ederim. Insallah hayirlisi olur.

Eşini sürükleme bence.
amile kalırsam ilk kalp atışı ve cinsiyet öğrenme dışında eşimi asla çağırmayı düşünmüyorum.

Düşük yapmadan önce rutin kotrollerimde doktor odasının önünde telefonla oynayan ve sıkıntıdan patlayan erkekleri görünce iyi ki eşimi çağırmamışım diyordum her seferinde.
Hem erkekler oturuyor, hamileler ayakta bekliyor. Erkekler o kadar zorla gelmişler ki, hepsi zaman geçirmek için telefona sarılmış...

Doktor açısından da düşünmek gerekli. Ben olsam çok önemli olmadıkça başkasını istemezdim odada

hepatit testi yaparlar, kızamıkçık sanırım rubellaydı adı ona muhakkak bakılsın , toksoplazma testi yapılsın. bunlara bağışıklık varsa süper yoksa hamilelik boyunca geçirmemek gerekiyor. bir de folikasit başlatır dr muhtemelen. son olarak eşine şu an hiç gerek yok ;) Allah hayırlısını versin inş.

Eşini sürükleme bence.
amile kalırsam ilk kalp atışı ve cinsiyet öğrenme dışında eşimi asla çağırmayı düşünmüyorum.

Düşük yapmadan önce rutin kotrollerimde doktor odasının önünde telefonla oynayan ve sıkıntıdan patlayan erkekleri görünce iyi ki eşimi çağırmamışım diyordum her seferinde.
Hem erkekler oturuyor, hamileler ayakta bekliyor. Erkekler o kadar zorla gelmişler ki, hepsi zaman geçirmek için telefona sarılmış...

Doktor açısından da düşünmek gerekli. Ben olsam çok önemli olmadıkça başkasını istemezdim odada
hamileliğim de her kontrole eşimde geldi. benden daha heyecanlıydı. dr da seve seve çağırıyordu. bence böyle düşünmeyin ;) ha rutin gebelik öncesi muayenede haklısınız gerek yok.

Folik asit kullanmaya basladim bile. Randevuyu cok zor aldim. Bekleyene kadar kullaniyim dedim. Cok cok tesekkur ederim. Insallah hayirlisi olur.

Bence de en iyisini yapmışsınız

Gebelikten en az 3 ay önce kulanilmasi tavsiye edilir. Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın o maddeler hiç işinize yaramaz inşallah

hamileliğim de her kontrole eşimde geldi. benden daha heyecanlıydı. dr da seve seve çağırıyordu. bence böyle düşünmeyin :KK66: ha rutin gebelik öncesi muayenede haklısınız gerek yok.
Ben böyle düşünüyorum.
Zaten ikimiz de çalışıyoruz, eşimi her hafta oraya sürüklemek, sürekli izin almasını istemek bana göre değil.

Adetinizin 2. 3. Gunu giderseniz hormon testi o gunlerde yapiliyor. Adetli oldugunuz icin de sadece ustten ultrasonla bakiyor doktor ama tuvalete sıkısık olmaniz gerekiyor gorebilmesi icin.. yani bana oyle dedi doktor. Bir de kan testi verirsiniz aile hekiminizde, hem de ebeyle de tanisirsiniz. Onlar yonlendirme yaparlar. Iyi haberler alirsiniz tez zamanda insallah :)

Bu süreçte eşiniz yanınızda olsa daha iyi en azından ben öyle düşünüyorum psikoljik olarak destek olabilir size sonuçta çocuğu tek başına yapmıyorsunuz bazı sıkıntılara sizinle ortak olmalı

Ben böyle düşünüyorum.
Zaten ikimiz de çalışıyoruz, eşimi her hafta oraya sürüklemek, sürekli izin almasını istemek bana göre değil.

her hafta olan kontrol var mı bilmiyorum ama benim ayda birdi. sadece son 2 hafta haftada bir oldu. sonra doğum ;)

Ben geçen hafta gittim aynı nedenden dolayı. Devlete gittim bir şey yapmadı sadece kan tahlili yaptı. Folik asit verip gönderdi. Haftaya baska bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Beni de haberdar ederseniz durumdan çok sevinirim.
Geçen seferkine yalnız gittim. Eşime gerek yok dedim. Haftaya olana beraber gidicez galiba. Hastane biraz uzak toplu taşıma falan canımı sıkıyor. Eşimin de işi müsaitti izin alacak. Ama ille gelsin yanımda olsun diye bir gereksinim duymadım

Ben geçen hafta gittim aynı nedenden dolayı. Devlete gittim bir şey yapmadı sadece kan tahlili yaptı. Folik asit verip gönderdi. Haftaya baska bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Beni de haberdar ederseniz durumdan çok sevinirim.
Geçen seferkine yalnız gittim. Eşime gerek yok dedim. Haftaya olana beraber gidicez galiba. Hastane biraz uzak toplu taşıma falan canımı sıkıyor. Eşimin de işi müsaitti izin alacak. Ama ille gelsin yanımda olsun diye bir gereksinim duymadım
Merhabalar. Bugun gittim doktora. Muayene etti. Kan sonuclarim vardi elimde hazir onlara bakti. Ekstra gecirmis oldugum hastaliklari ogrenmek icin kan tahlili istedi. Hamilelikte gecirilmemesi gereken hastaliklar varmis. Onlar icin asi isteyecek sanirim. Alttan muayene etti. Smear icin ornek aldi. Rahmin yumurtalarin durumuna bakti. On gun sonra da sonuclari gostermeye gidecegim. Kisacasi ben memnun kaldim.

Back