Gebeliğe Hazırlık Hamilelik icin ruh ve bedenen hazirlik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ohlala

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2018
177
255
23
35
Selam arkadaslar,

öncelikle hamile olan veya cocugu olanlara sorum:
Cocuk yapmaya nasil karar verdiniz?
Kendinizi hazir hissettiginizi nasil anladiniz?

Hamile kalmadan ne kadar süre önce doktora gidip aile planlamaniz oldugunu konustunuz?
Hamilelikten önce alinmasi gereken ilaclar var mi?

Aranizda troid yavasligi yasayanlarin hamile kalmasi ne kadar sürelerini aldi?

Hamile kalmak icin hangi siklikta cinsel iliski yasanmasi gerekiyor?

Aklima takilan bircok soru var.
Cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim.

Merhaba, sorularınıza sırayla cevap vereyim😊 evliliğimizde 2 yılı bitirip de evliliğimiz oturunca karar verdik bebek sahibi olmaya. Ben artık anne olmak istediğimi de içimde hissettim tabiki, hazır hissettiğimi böyle anladım:)
Hamile kalmadan 3 ay önce gitmiştim doktora ilk denemeye karar verdiğimiz zaman. Orada muayene etti ve smear testi yaptı. Bir de folik asit verdi. 3 aya olur dedi ve oldu gerçekten:) sonra başka hastanede de adetin 3.günü ve 21.günü yapılan hormon testlerini de yaptırdım bir sorun olmadığına emin olmak için. ( bunları yaptırabilmek için doktora yalan söylemek zorunda kaldım çünkü 1 yıl dolmadan yapmıyorlar😕)
Hamilelik öncesi bir de demir, b12, d vitaminine filan baktırmanızı tavsiye ederim. Bebekten önce eksiklik varsa depoları doldurmak lazım😉
Bir de son olarak ovulasyon testi kullandım adetlerim düznliydi ama yine de yumurtlama günleri değişebiliyor diye. İlişki sıklığını da buna göre belirledik tabii. Çift çizgi olduğu günü kesinlikle değerlendirmek lazım. Ben gün aşırı ilişkinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bir önceki ay neredeyse her gün olmuştu ve tutmamıştı mesela.
İnşallah cevaplarım faydalı olmuştur💕

Merhaba, sorularınıza sırayla cevap vereyim😊 evliliğimizde 2 yılı bitirip de evliliğimiz oturunca karar verdik bebek sahibi olmaya. Ben artık anne olmak istediğimi de içimde hissettim tabiki, hazır hissettiğimi böyle anladım:)
Hamile kalmadan 3 ay önce gitmiştim doktora ilk denemeye karar verdiğimiz zaman. Orada muayene etti ve smear testi yaptı. Bir de folik asit verdi. 3 aya olur dedi ve oldu gerçekten:) sonra başka hastanede de adetin 3.günü ve 21.günü yapılan hormon testlerini de yaptırdım bir sorun olmadığına emin olmak için. ( bunları yaptırabilmek için doktora yalan söylemek zorunda kaldım çünkü 1 yıl dolmadan yapmıyorlar😕)
Hamilelik öncesi bir de demir, b12, d vitaminine filan baktırmanızı tavsiye ederim. Bebekten önce eksiklik varsa depoları doldurmak lazım😉
Bir de son olarak ovulasyon testi kullandım adetlerim düznliydi ama yine de yumurtlama günleri değişebiliyor diye. İlişki sıklığını da buna göre belirledik tabii. Çift çizgi olduğu günü kesinlikle değerlendirmek lazım. Ben gün aşırı ilişkinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bir önceki ay neredeyse her gün olmuştu ve tutmamıştı mesela.
İnşallah cevaplarım faydalı olmuştur💕

Öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim.
Bircok soru olustu aklimda.
Bu konuya yeni yaklastigim icin pek bir bilgim yok. Son bioloji dersimide lise zamanlarinda almistim detaya girmeden.

Smear testi neye deniliyor?

Adetin 3. Ve 21. günü neden hormon testi yapiliyor?

Sanirim kan tahlili biranönce yaptirsam iyi olur, kendimi cok gücsüz hissediyorum bir süredir.

Cift cizgi olan günü ne anlamda degerlendirmek gerekiyor?

Öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim.
Bircok soru olustu aklimda.
Bu konuya yeni yaklastigim icin pek bir bilgim yok. Son bioloji dersimide lise zamanlarinda almistim detaya girmeden.

Smear testi neye deniliyor?

Adetin 3. Ve 21. günü neden hormon testi yapiliyor?

Sanirim kan tahlili biranönce yaptirsam iyi olur, kendimi cok gücsüz hissediyorum bir süredir.

Cift cizgi olan günü ne anlamda degerlendirmek gerekiyor?
Smear testi rahim ağzından örnek alınıp yapılıyor, kanser taraması daha çok aslında. İltihap filan varsa o da çıkıyor. Adetin 3.ve 21.günü yapılan hormon testlerinde yumurtalıklar iyi çalışıyor mu, üreme sisteminde bir problem var mı diye yapılıyor. Hormonlar düzgün olmazsa çocuk olmasını engelliyor yani:)bu hormon testler kan tahlili ile yapılıyor. Çift çizgi olan günde de ilişki olması gerekiyor çünkü bu yumurtan çatlayacak demek. Çatladığında da spermle karşılaşması gerek. Bu şekilde😊

Smear testi rahim ağzından örnek alınıp yapılıyor, kanser taraması daha çok aslında. İltihap filan varsa o da çıkıyor. Adetin 3.ve 21.günü yapılan hormon testlerinde yumurtalıklar iyi çalışıyor mu, üreme sisteminde bir problem var mı diye yapılıyor. Hormonlar düzgün olmazsa çocuk olmasını engelliyor yani:)bu hormon testler kan tahlili ile yapılıyor. Çift çizgi olan günde de ilişki olması gerekiyor çünkü bu yumurtan çatlayacak demek. Çatladığında da spermle karşılaşması gerek. Bu şekilde😊

Cok tesekkür ederim aciklayici mesajiniz icin.
Kanser taramasi yaptirmaya basladim evlendikten sonra. Yilda 1 kez sigortam karsiliyor.
Hormon testi yillar önce yaptirmistim.
En son yumurtaliklara ameliyat oldugumda bakildi, hersey normaldi.
Diger cift cizgi olayini gebelik testi sandim, yumurtlama testiymis 😂

Cok tesekkür ederim aciklayici mesajiniz icin.
Kanser taramasi yaptirmaya basladim evlendikten sonra. Yilda 1 kez sigortam karsiliyor.
Hormon testi yillar önce yaptirmistim.
En son yumurtaliklara ameliyat oldugumda bakildi, hersey normaldi.
Diger cift cizgi olayini gebelik testi sandim, yumurtlama testiymis 😂
Rica ederim, her şey gönlünüzce olsun😊🙋🏼‍♀

Hic gazir degilim ama yas geçiyor 😢

Ay ben 20 aylık evliyim çok hazırım ama daha gelemedi bebiş. Maşallah ne kadar güzel planlı programlı düşünmüş fikir edinmek için yazmışsın. Ben hemen olur sandım ama olmuyor hemen. Sana tavsiyem birkac ay önceden baslaman. Arkadaşmz bütün sorularina yanit olmuş zaten benden de bu kadar. :21:

Hic gazir degilim ama yas geçiyor 😢

Iste bu yas durumu herseyi degistiriyor :mad:

Ay ben 20 aylık evliyim çok hazırım ama daha gelemedi bebiş. Maşallah ne kadar güzel planlı programlı düşünmüş fikir edinmek için yazmışsın. Ben hemen olur sandım ama olmuyor hemen. Sana tavsiyem birkac ay önceden baslaman. Arkadaşmz bütün sorularina yanit olmuş zaten benden de bu kadar. :21:

Tesekkür ederim. Dünyaya bir canli getirmenin cok büyük sorumluluk oldugunu buna en basta anne sagligindan baslamak gerektigini düsünüyorum. Bu vakitlice bu konuda birseyleri ögrenmek istiyorum.
Bir yandan yeterli olabilecekmiyiz, ona güzel bir yasam sunabilecekmiyiz, güzel yetistirebilecekmiyiz gibi sorular var aklimizda, diger yandan güncel hayatta öyle insanlarla karsilasiyorumki cocuk yapip salmis olan, onlar bile cesaret ettiyse biz neden edemeyelim diyorum. :anne:
Sanirim insan ne kadar bilincli olursa bazi seylerden o kadar daha cekiniyor.
Dunning-Krüger-Sendromunun tersini yasiyorum :KK48:

Allah gönlünüze göre hayirlisiyla bir anönce bebis nasip etsin size:anneadayı:

Back