Hamilelik haftası

Nurylmz8

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
20
2
286
Konya
Kızlar hamilelik haftası niye son reglin başlangıcı ile birlikte hesaplanıyor benim hesaplamalarıma göre 3 4 Nisan yumurtlamaydı 2 haftalık bebeğim ama uygulamadan yapınca 4 haftalık çıkıyor reglime 3 gün kala betam 43dü ertesi gün 67 olmuş yani arada 2 hafta var nerdeyse hiç anlamadım yardımcı olur musunuz

hayırlı olsun bebeğin canım sağlıkla ilerlesin inşallah🥰 her kadın için adet dönemi hamileliğin başı gibi sayılıyor tıpta. çünkü rahim kendini o günlerde temizliyor, canlılığını yitirmiş yumurtaları rahimden atarak kendini yeni bir gebelik sürecine hazırlıyor. birliktelik olsun olmasın kadın rahmi mutlaka her ay kendini gebeliğe hazırlar. yumurta üretmek ve gebelik oluşması için gerekli ortamı sağlar. sonrasında zaten yumurtlama oluyor yani yeni hücreler oluşuyor, döllenirse de gebelik oluşuyor. anlayabilmek için bu mantıkla bakmalı

Kızlar hamilelik haftası niye son reglin başlangıcı ile birlikte hesaplanıyor benim hesaplamalarıma göre 3 4 Nisan yumurtlamaydı 2 haftalık bebeğim ama uygulamadan yapınca 4 haftalık çıkıyor reglime 3 gün kala betam 43dü ertesi gün 67 olmuş yani arada 2 hafta var nerdeyse hiç anlamadım yardımcı olur musunuz
Çünkü kesin bir tarihî bilmek gibi bir durum malesef söz konusu olamıyor. O yüzden yazan arkadaşın dediği gibi yeni bir sayfa açılıyor misali son adet tarihi baz alınıyor bu daha net bir hesaplama çünkü

Haftalik hesaplaması son adet tarihin ilk gününden baz alınır. Beklenen adet tarihi geçince bebek yerleşimi genelde olmuş oluyor ve bebek yerlestikten sonra betanin 2 gunde bir 2 katına çıkması beklenir. Gelişimi için önce birkaç gün beta değerlerine bakarlar eğer 2 gunde bir beklenenin cok altında çıkarsa kimyasal gebelik olarak değerlendirilebilir. Ama regl döneminden önce betanin yavaş yukselmesi normal çünkü henüz bebek tutunmaya çalışıyor yani yerleşim olduktan sonra orada gelişmeye başlıyor bu yüzden de beta çok hızlı yukseliyor

Back
X