Hamilelik de beslenme

asmin2017

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
15
3
32
Evet canlar .. hamile kaldiğinizda nasil beslendiniz sağlikli şekilde ? Yada şuan hamilesiniz nasil besleniyorsunuz? Bebeğinin saglik durumu iyi olup çok fazla kilo almadan nasil yapabiliriz ☺️☺️ Şuan 5 haftalik gebeyim ❤️❤️ 51 gündür evlendim .. Benim beslenmem 2 -3 gündür düzenli şekilde sabah ve uyumadan önce. Balli süt ve peynir yiyorum .. dr. Gittim dün bana bol süt tüket dedi .. şuanda böyle yapıyorum. Şimdi ise balli süt , peynir (beyaz peynir) ve yanına fıstık yıyorum Kabuklu olanlarindan :)) peki ya siz ?❤️❤️❤️

Son düzenleme:
Hergün en az 1 yumurta
3 bardak süt (sabah, öğle, akşam)
3 ceviz, 3 badem
1 yemek kaşığı pekmez
Yoğurt (ben yoğurt tüketmeyi sevmediğim için ayran olarak içmeyi tercih ettim)
Bol bol kırmızı et, haftada 1 gün balık (balıkla aram hiç yoktu eşimin zoruyla)
Sebzelerden 2 güne bir kabak tükettim (kemikler için faydalı)

Gerisi canın ne istiyosa aşırıya kaçmadan ye, çünkü doğumdan sonra bebeğe gaz mı olur yok dokunur mu diye bi çok şeyi yiyemiyosun.

Bunları alışkanlık haline getir ve hergün doktorun önerdiği ilaçlarını düzenli kullan :) sağlıkla gelsin bebeğin :)

Bulantin olmadigi surece faydali olan herseyi yemeye calis canim. 12.haftam bitti 4 kilo verdim kusmaktan. Bazen su bile icemiyorum. Bende bastan sartlamistim kendimi iyi beslenicem diye ama 6.haftaya girmemle kabus basladi. Neguzel sen bu arastirmayi yapiyorsan sanlisin demektir. Hayirli hamilelikler dilerim...

Bol su ic, bol yürüyüş yap. Ilk 2,3 ay bulanti olabilir bazilarinda doguma kadar bile surer o sebeple hic birsey yiyemezsin eger boyle bisey olursa simdiden gecmis olsun. Yagli seylerden uzak dur ve porsiyonu dusuk tut kilo almamak adina. Hayırlı olsun bu arada :)

Ballı süt içme canım.
Bal ilk aylar zararlı olabiliyormuş
Hem de sütü tek başına içmelisin.
Sabah eşimi işe gönderirken
Kaşarlı tost açık çay içiyorum..
Saat 10 gibi
Süt, haşlanmış yumurta, zeytin, peynir, reçel.
Öğlen yarım saat yürüyüş
Eve gelince dolapta ne bulursam yemek gibi şeyler yiyorum
Meyve olarak o an evde ne varsa muz armut vs.
Aralarda canım ne isterse yerim
Akşam da sebze yemekleri ve haftada iki gün köfte et tavuk yemeye özen gösteriyorum.
Çok iştahlı değilim. 2 kilo aldım

Ballı süt içme canım.
Bal ilk aylar zararlı olabiliyormuş
Hem de sütü tek başına içmelisin.
Sabah eşimi işe gönderirken
Kaşarlı tost açık çay içiyorum..
Saat 10 gibi
Süt, haşlanmış yumurta, zeytin, peynir, reçel.
Öğlen yarım saat yürüyüş
Eve gelince dolapta ne bulursam yemek gibi şeyler yiyorum
Meyve olarak o an evde ne varsa muz armut vs.
Aralarda canım ne isterse yerim
Akşam da sebze yemekleri ve haftada iki gün köfte et tavuk yemeye özen gösteriyorum.
Çok iştahlı değilim. 2 kilo aldım
Gülüm sende çay içme çayın da hamilelikte ve emzirme döneminde zararları var. Ha dayanamiyosan yemekten 2 saat sonra falan içmelisin çünkü yediğin yemeklerin besin değerini öldürüyor.

Gülüm sende çay içme çayın da hamilelikte ve emzirme döneminde zararları var. Ha dayanamiyosan yemekten 2 saat sonra falan içmelisin çünkü yediğin yemeklerin besin değerini öldürüyor.
Sabah 1 bardak o da açık içiyorum kuru yiyemediğim için tostu canım. Okadarcık zararı yokmuş doktoruma sordum. Zararlı herşeyi attık zaten hayatımızdan canım :)

Bende yeni hamile olduğumu öğrendim diyebilirim ilk başta beta hcg 12,76 ydı yükselmedi 4 gün sonra 79 oldu 1 hafta ara verdim doktorum bana %70 düşer bebeğin çok ağır yükseliyor demişti tekrar baktı 2973 olmuş :) çok şükür gebeliğim devam ediyor. ilk haftalar üzüntüden pek dikkat etmedim bir de hamileliğin ilk 3 ayı organ oluşum aylarıymış. şimdi her sabah köy yumurtası yemeye çalışıyorum 1 tane , peynir zeytin. çalıştığım için arada poğaça börek :)
gün içerisinde ceviz kuru üzüm ve incir yiyorum 1 haftadır bu şekilde ilerler inşallah çok kilo almadan sağlıklı bir bebek dünyaya getiririm

ben cola içiyorum dayanamıyorum ya ,dr içebilirsin öyle abartıldığı gibi tu kaka değil demişti sadece şeker oranı yüksek olduğu için zararli demişti

X