Hamilelik de Arsa (aberran sağ subklabyen) teşhisi!!!

Sbgdtl

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2021
16
0
37
Herkese mrb arkadaşlar 22+3 hamileyken detaylı USG taramasında bebeğimize arsa teşhisi koyuldu? (Aberran sağ subklavyen- sağ omuzdan kalbe giden damarın soluk borusu arkasından geçiyor olması)
Bu durumda genelde %30 down s.çocuklarda görülebilen bir durummuş..
İkili ya da üçlü test yaptırmadık..
Detaylı USG de ekstra herhangi bir fiziki bulguya rastlanmadı..
Halk arasında bilinen down s.belirteçleri nazal kemiği, burun kökü, ense kalınlığı normal bulundu..

Sadece amniyon sıvısı 80 olması gerekirken 85 çıktı..
Bu da polihidroamniyos durumuymuş! (Sıvı fazlalığı)
Ama çok çok fazla aşırı gibi söylemler olmadı..
Sıvı artışı bazen şeker, bazen stres, bazende bebekde ki anomalilerden olabiliyormuş..

Böyle bir durumla karşı karşıya kalıp sağlıklı bebek sahibi olan annelerimiz var mı acaba?
Yine aynı durumu yaşayıp amniyosentez yaptırıp olumlu/sağlıklı sonucu alan var mıdır acaba?

Perinatolojiye gitmenizde fayda var ve hatta nipt testi bile yaptırabilirsiniz

Amniyosentez yaptırmak istemiyoruz.. Ben şahsen benim gibi hikayeler okumak duymak istiyorum..

Merhaba dün detaylıya gittim 21.haftadayım ikizlerimde birinde sorun yok diğerinde arsa teşhisi çıktı ama başka sıkıntılı bir durum olmadığını söyledi.doktorumun söylediğine göre son zamanlarda yapılan araştırmalarda arsa teşhisi olanlarda down sendromu yok.doğduktan sonra bebeklerde nefes darlığı yemeğe güçlüğüde görülmediğini söyledi.ama içinizi rahatlatmak isterseniz sıvı alınabilir dedi.tabiki sıvı aldırmayı düşünmüyorum ama kafamda soru işaretlerim var.

Herkese mrb arkadaşlar 22+3 hamileyken detaylı USG taramasında bebeğimize arsa teşhisi koyuldu? (Aberran sağ subklavyen- sağ omuzdan kalbe giden damarın soluk borusu arkasından geçiyor olması)
Halk arasında bilinen down s.belirteçleri nazal kemiği, burun kökü, ense kalınlığı normal bulundu..

Sıvı artışı bazen şeker, bazen stres, bazende bebekde ki anomalilerden olabiliyormuş..

Böyle bir durumla karşı karşıya kalıp sağlıklı bebek sahibi olan annelerimiz var mı acaba?
Yine aynı durumu yaşayıp amniyosentez yaptırıp olumlu/sağlıklı sonucu alan var mıdır acaba?
Ne yapmayı planlıyorsunuz?

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, benim kızım için detaylı ultrasonda arsa teşhisi konuldu fakat yanında etkileyecek başka bir bulgu yoktu, yine de içimiz rahat etmeyip gen testi yaptırdık ve sonuç temizdi. Zaten profesörlerin açıklamalarında da ekstra bir bulgu yoksa tek başına arsa bir şey ifade etmez belirtisi yazıyordu. Çok şükür kızım doğdu ve sağlıklı. İçiniz rahat olsun hamileliğinizi keyifle yaşayın. Sevgiler

Çok tşk ederim ilgilenip cvp yazdığınız için..🙏 Peki sizde de sıvı fazlalığı var mıydı? Kaç haftada kaç kg ve boyda aldınız yavrunuzu kucaginiza?

Merhabalar, konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama bende 21+3 te detaylı ultrasyona girdim. Herşey normal ama arsa tespit edildi bebişte. İlk gün biraz daha iyiydim ama ertesi gün biraz okuyunca kendimi heba ettim açıkçası aklımdanda çıkmıyor. Bu durumu yaşayan annelere soruyorum, genetik test yaptırdınız mı sonuç çıktı mı ya da doğum yaptınız?

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun, benim kızım için detaylı ultrasonda arsa teşhisi konuldu fakat yanında etkileyecek başka bir bulgu yoktu, yine de içimiz rahat etmeyip gen testi yaptırdık ve sonuç temizdi. Zaten profesörlerin açıklamalarında da ekstra bir bulgu yoksa tek başına arsa bir şey ifade etmez belirtisi yazıyordu. Çok şükür kızım doğdu ve sağlıklı. İçiniz rahat olsun hamileliğinizi keyifle yaşayın. Sevgiler
İlgilenip cevap yazdığınız için teşekkürler, bende bugun girdim tek basına arsa nın önemi düşük denildi. BAşka herhangi bir bulgu da gözlenmedi. Radyoloji uzmanı büyük insanların çoğunda görüyorum bu yüzden benim için sıkıntı bir durum değil dedi. Kadın doğumcu da sıkıntılı bişey görünmüyor zaten ultrason cihazı ile de herseyi bilemeyiz fetal dna testi ancakl net seyler verir dedi. Ben test yaptırmayı düşünmüyorum çünkü başka bir bulgu zaten yok.

X