hamilelik belirtisi ne zaman başlar?

Gebelik hamilelik belirtileri nelerdir?

ADETİN GECİKMESİ
Hamilelik belirtilerinin en kesin olanıdır ve gebeliğin habercisidir diyebiliriz. Çoğu anne adayı adet dönemlerinde açık kırmızı renkte bir kanama yaşayabilirler, bu normal adet süreci gibi değildir ve muhtemel gebeliğin bir habercisi olabilir.

GÖĞÜSLERDE HASSASİYET
Gebeliğin en çok göze çarpan belirtilerinden bir tanesi de şişen, belirgenleşen ve hassasiyet kazanan göğüslerdir. Yatakta yatarken, elbise değiştirirken veya en ufak bir temasda bu hassasiyeti hissedebilirsiniz. Hamile kaldığınızda vücut süt üretimi için kendini hazırlamaktadır. Bazı anne adaylarında göğüs uçlarında renk değişikliği de meydana gelir.

YORGUNLUK HİSSİYATI
Erken gebelik belirtilerinden bir tanesi de anne adayının kendini yorgun hissetmesidir. Öğlen saatlerinden artan uyku isteği, yataktan kalkmama isteği, sürekli uyuma isteği gibi yorgunluk hissiyatı oluşabilir.Her zaman uyuduğunuz saatten daha erken uykunun gelmesi ve sabahları uyanmada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tansiyon düşmesi ve kendini bitkin hissetme gibi durumlar olabilir.

SIK SIK TUVALETE ÇIKMA İSTEĞİ
Erken hamilelik belirtilerinden bir tanesi de sık sık tuvalete çıkma isteğidir. Bazı anne adaylarında sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hamilelik dönemi boyunca devam edebilmektedir.

MİDE BULANTISI
Erken gebelik belirtilerinden en çok ortaya çıkanlardan bir tanesi de mide bulantısıdır. Mide bulantısı sadece hamileliğin ilk haftasında da baş gösterebilir. Bazı anne adaylarında sabah, bazı anne adaylarında ise tüm gün mide bulantısı olabilir. Genellikle hamileliğin ilk haftasında görülerek, beklenmedik, aşırı mide bulantısıyla beraber bir anda kusma durumu söz konusu olabilir.

İŞTAHIN AÇILMASI VE BAZI YİYECEKLERİ AŞIRI İSTEME, BAZILARINDAN TİKSİNME
Gebeliğin belirtilerinden birisi de iştah artışıdır. Aşerme denilen, değişik meyve ve sebzeleri yeme isteği oluşabilir. Bazı anne adaylarında da çok sevdiği sebze ve meyveleri istememe tiksinme duygusu oluşabilir.

BAŞ DÖNMESİ VE BAYILMA
Hamilelik belirtilerinden birisi de baş dönmesi hissiyatıdır. Aniden ayağa kalkma, veya aniden yer değiştirme durumlarında baş dönmesi yaşanabilir. Tansiyon düşmesinden kaynaklanan ani baş dönmeleri gebeliğin belirtilerindendir.

ÇEVREYE VE KOKULARA KARŞI HASSASİYET KAZANMA
Hamilelik döneminde hormon seviyelerinin artmasından dolayı, kokulara karşı hassasiyet kazanılabilir.

VÜCUT ISISINDA ARTIŞ
Vücut ısısının artması önemli bir hamilelik belirtisidir. Kendini halsiz hissetme, ateşin çıkmış hastalanıyormuş gibi bir ruh hali içersine girme gibi durumlar gözlenebilir.
Kısacası aşağıdaki belirtiler hamileliğin ilk döneminde en sık görülen belirtilerdir:

- Beklenen adetin gecikmesi
- Memelerde dolgunluk hissiyatı, hassasiyet, meme ucunda koyulaşma, meme başında karıncalanma hissi
- Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet
- Bulantı ve bazen kusma
- Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi, tansiyon düşmesi
- Sık sık idrara tuvalete çıkma isteği
- Vajina salgılarının artması
- Bel ağrısı, kasıklarda ağrı

Yukarıdaki belirtiler sadece gebelik belirtileri olmayıp kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kesin gebelik tanısı için doktora giderek kan testi yaptırabilirsiniz.

Erken gebelik belirtileri, gebelik belirtileri, erken Hamilelik ne zaman başlar, Erken ne zaman başlar, hamilelik belirtileri, Erken Gebelik belirtileri nelerdir, nasıl gebilik olduğunu anlarız, hamile olduğumuzu nasıl anlarız?, gebelik, hamilelik, test, beta, HCG, idrar, tanı, ultrason, belirtiler, Hamilelik (Gebelik) Tanısı ve Testleri, hamilemiyim, hamile olduğumu nasıl anlarım? erken gebelik, hamilelik belirtileri , hamilelik bulantı, hamilelik evreleri, hamilelik hormonları, hamilelik ilk ay , hamilelik nasıl anlaşılır, hamilelik belirtileri ne zaman başlar, Erken gebelik belirtileri nelerdir? Hamile olduğumu nasıl anlarım? Hamilelik Belirtileri, Hafta hafta hamilelik

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bes senedir evliyim hic gebe kalmadim bile 😢 adetime iki gun var karnim baya agriyor ayaklarim agriyor cekemiyorum sanki kimoletrelerce yol yurumusum gibi.cenemde baya sivilcelenme oldu sizce hamismiyim 😔

bnde 2 aylik evliyim adetime 6 gun var ve yumurtlamadan beri sol kasgim cok agriyor ve istah acilmasi var ve goguslerim baya bi şişti baklaim ins hamileyimdir

Merhaba nereye yazayim bilemedim kizlar bn yeni evliyim ilk iliskiden bir ay sonra adrt gunumdu ayin 20 si ama bnim ayin 15 inde kahverengi lapa gibi kanamam oldu iki gun surdu gecdi normal adetime 4 gun var bu kanama niye olmus olabilir acaba bazilari hamilelik kanamasi olabilir dedi fikri olan varmi boyle koskoyu bi kahve camur gibi ayni ve iki gun devam etti

korunmamışmıydınız?

Korunmak icin bisey kullanmadik ama esim hep disari bosalirdi yinede emin olamioruz yeni evli oldugumuz icin acaba biseyler kacdimi die

Korunmak icin bisey kullanmadik ama esim hep disari bosalirdi yinede emin olamioruz yeni evli oldugumuz icin acaba biseyler kacdimi die
O kahverengi akıntılar bazen enfeksiyon nedeni de olabiliyor. Bi de yeni evlilikte vücut alışmaya çalışıyor yeni düzene. Bir ihtimal de hamile olabilirsin. 4 gün kaldıysa adetine erken gebelik testi yap istersen ya da normal bir testte olur. Hamilelik varsa silikte olsa çizgiyi görürsün. Tam emin olmak için adet gününü beklemelisin zaten az kalmış. Bebek istiyormuydunuz?

Istiyoduk ama bi kac ay sonra diye dusunuyoduk suan degil ama olduysada nasip hayirlisi olsn bi kac gun daha bekleyip adet gormezsem test yapicam

Merhaba kızlar 5 aylık evliyim benim adetime 1 hafta var ama yaklaşık 3 haftadır kasıklarımda ağrı ve çok nadir mide bulantısı oluyor. Aşırı halsizlik ve sürekli bir uyuma isteği oluyor. Üstelik aşırı dercede şişkinlik oluyor sürekli karnımdan sesler geliyor ve kendimi çok tuhaf hissediyorum çok ağrım oluyor göbeğimde falan sizce hamile olabilirmiyim ve ya test yapsam şuan çıkar mı böyle olan varmıydı yardım lütfennnn ((

Arkadaslar benimde adetim 4 gun gecikdi olacakmisim gibi sancilar var ama olamiyorum biraz usutmusum sanirim ondan dolayi olamiyorum

Merhaba kızlar 5 aylık evliyim daha öncede adetime 2 hafta varken yazmıştım kasıklarımda ağrı ve çok nadir mide bulantısı oluyor. Aşırı halsizlik ve sürekli bir uyuma isteği oluyor. Üstelik aşırı dercede şişkinlik oluyor sürekli karnımdan sesler geliyor yani midemde ve karnımda gaz oluyor ve kendimi çok tuhaf hissediyorum ve hala da öyle hissediyoeum bel ağrım kasık batmaları ve göbeğim bazen çok ağrıyor artma oldu adetim de 2 gün geçti sizce hamile olabilirmiyim ve ya test yapsam şuan çıkar mı böyle olan

Merhabalar

Aradan yaklasık 7 yıl gecmıs ama konuyu okudugumda benzer belırtıler gorunce sormak ıstedım.Bas donmesı harıcınde, Kokulara hassaslık, Mıde bulantısı (cok fazla olmadı), adet olacakmısım gıbı karın agrısı, ilk defa kasık ve bel agrısı eslık etti..Ne zaman test yapmak dogru olur acaba.. Adet günüm üzerinden 2 gün geçti..

Evde kendin yap canimm bu belirtiler hamilelige cok yakin belirtiler.
Ben 4 -5 gun gecikince yapmistim
Sen bi yap bakalim kanda kesin cikar ama elinde test varsa silik de cikabilir.haber et amaa

Evde kendin yap canimm bu belirtiler hamilelige cok yakin belirtiler.
Ben 4 -5 gun gecikince yapmistim
Sen bi yap bakalim kanda kesin cikar ama elinde test varsa silik de cikabilir.haber et amaa

Karın agrılarımda gectı yenı .. 2 gunde bellı olur mu acaba?

selam arkadaşlar daha önce klomen kullandım 2 kez. 2sinde de malesef olmadı.son 2 aydır akışına bıraktım. 5 6 gün var adetime şuan. 2 3 gündür kasıklarda ağrı batma aşırı durumda. kramp falan oluyor bazen. ve bugün sabah uyandığımda lavaboda akıntıyla birlikte kahverengimsi bişeyler de geldi. demin tekrar wc ye gttim. sabah peçete koymuştum belki adet falan olurum diye.peçetede yine kahverengi akıntı vardı. umarım hayırlısı olur.

Adet gununun ilk gecikmesiyle birlikte ilk belirti ortaya cikar. Ama bunun disinda kan testinden cok cok erken sonuca ulasabilirsin. Boylece 2-3 haftalik gebelikler bile belirlenebiliyor.

Kızlarr 9 aylık evliyim bebis istiyoruz ilk defa bu ay denedik adet günumë 10 gün var daha ama sol kasigim acayip agrio çok hafif bulantilarm var ve biraz normalinden daha çok idrara çıkmaya başladım sizce bu ne oluyo nasıl anlayabiliriz şimdiden tessekurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…