Hamilelik Belirtileri

ANASTASYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
169
14
96
39
İstanbul
:CüvCüv:Merhaba arkadaşlar hepimizin merak ettiği şeydir belirtiler...İçimizi bir kuşku kaplar...Acaba neler bize hamile olduğumuzu hissettirmektedir de bizim haberimiz yoktur...

1) Öncelikle bilmemiz gereken kan testinin kesin sonuç vermesi için illaki adet tarihimizin geçmesi gerekmez. Embriyo rahminize düştükten yaklaşık tam bir hafta sonra kan testinde görülebilir. Yumurtlama tarihinizi adetinizin 14.günü olarak hesaplarsak ve siz o zamanda hamile kaldıysanız adetinizden 10 gün önce bile sonuç alabilirsiniz.

2) Kan testiniz pozitif çıksa bile önemli olan 2 gün sonra değerinizin iki katı artmasıdır. (Benim de başıma geldiği üzere önce test pozitif çıkıp daha sonra değer düşebilir. Buna biyokimyasal gebelik denir ve sonuç negatifle sonuçlanır.) Kan testi yaptırdıktan iki gün sonra tekrar test yaptırmayı unutmayın.

3) Kan testinde 0-20arası değer negatif,
20-30 arası değer pozitif olmakla beraber dış gebelik riskli,
30+ değer pozitif kabul edilir.

4) Gebelikte ilk belirti göğüslerde şişkinlik ve belirleşen damarlardır. Göğüs üzerindeki damarlar gittikçe koyu mavi bir renk alırlar ve dışardan belli olurlar. Göğüslerde hassasiyet de olabilir.

5) Vajinadan ıslak bir akıntı gelmesi ve rahim ağzında yumuşama da ilk önemli belirtilerdendir.

6) Sebebi açıklanamayan ve hemen geçmeyen, bazen günlerce süren baş ağrısı ve halsizlik,

7) Özellikle sabahları hissedilen mide bulantısı,

8) Kasıklarda ağrı,

9) Rahim içinde adet sancısına benzeyen kısa süreli kıramp ve sancılar,

10) Sık idrara çıkma hissi ve idrarı yaparken duyulan sancıya benzer bir acı,

11) Ciltte, özellikle yüzde sivilcelenme,

12) Değişken ruh hali, vb hissettiğimiz duygular bize hamile olduğumuzu anlatmaya çalışıyor olabilir...

Bu saydıklarımın hepsi gebelik belirtisi olmakla birlikte bazı insanlarda hiçbir belirti de gözükmeyebilir. Bu gebelik olmadığı anlamına gelmez. Belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bunun biraz da bizim bünyemizle alakalı olduğunu unutmayalım.

NOT: İdrar testini kolaylıkla evde kendiniz uygulayabilirsiniz fakat idrar testlerinin genelde 25+ ya da 50+ değerleri gösterdiğini unutmayalım. Bu demek oluyor ki idrar testi kan testinden geç sonuç verir...

Umarım verdiğim bilgiler biraz da olsa işinize yarar:) Bir senedir tüp bebek tedavisi görüyor ve hamile kalabilmek için uğraşıyorum bu bilgileri de o zaman öğrendim... Allah isteyen herkese bebek nasip eder inşallah... Sevgiyle ve umutla kalın...

canım çok sagol gerçekten iyi bir bilgi oldu bir kaçını yaşıyor gibiyim ama birşey demek için henüz erken salıyı beklemem gerekıyor sanırım

canım 9.günün olduğunu söylemişsin benim geçen sefer 9.günde çıktı sonuç yani kan tahlili yaptırabilirsin 12 gün sonra diyorlar ama 1 hafta sonra çıkıyor benim 9.günde 79 çıkmıştı değer...umarım sevinirsin canımm güzel haberlerini bekliyoruz :)

öylemi ne biliyim ben bekliyorum ama çıkar diyorsun yanı neyse olmazsa p.tesi günü gider yaptırırım sende ne gibi belirtiler oldu canım

evet bence de git yaptır :) benim ilk göğüslerim büyümüş ve damarlaşmıştı zaten daha belirtiler için erken ama kan testinde rahatlıkla çıkar yine de sen bilirsin canım güzel haberlerini bekliyoruzz :)

canım benim bugün 8.günüm aslında bugün bile yaptırsam gözükür ama geçen sefer 11.günümde kan geldi ve değerlerim düştü o yüzden acele etmiyorum birde normalde transferden sonra 12. gün test yapılır yaa bana test taihimi 16 gün sonraya yazmışlar biraz daha bekliycam ama fazla da sabredemem :)

senin bugün kaçıncı günün güzel haberlerini bekliyorum canımm :) unutma zaten test yaptırdıktan 2gün sonra yine yaptırıcan ve değerinin 2 katına çıkması gerekiyor bence 10.gününde yaptır pozitif çıkarsa 12.günde tekrar yaptırmış olursun...

ya arkadaşlar ben yeni üye oldum ve paylaşımlar çok güsel burda.ve bende bir haftadır sıkıntısını çektiğim bi durumu analtıp fikirlerinizi almak istyrm.adet belirtilerini hepnz blrsnz bnde her ay bunları yaşadım bu ayda yaşadım ama çok daha erken yaklaşık on gün kadar önce ve şideetli kasık ağrısı hafif bel ağrısı ile buraya kadar dedimki adettendir dedim önemsemedm ama arkadaşlar iki gündür çok şiddetli göğüz ağrısı çekyrm özellşkle sol göğsüm çatlıcak gibi sızlyıor va ikiside hemen hemen kafam kadar şiştiler:) adetime üç gün var ama göğsümde damarların çıkması gibi bi durum yok
sadece yanma var.hamile olablrmym diyorum.istyrm zaten ama ben korunmayı bıraktığımın ikinci adet dönemi bu.bukadar erken hamile olmuş olablrmym.nolur tecrübeli bayanlar fikirlernzi beklyrm

Arkadaşım bir idrar testi yapsana yada kandan gebelik testi.İçin rahat etmiş olur...İnşallah hamilesindir...

Olabilir tabi. Kuzenim korunmayı bıraktığı ilk ay hamile kalmıştı. Belirtilerin hamilelik gibi ama bence de bir kan testi herşeyi çözer :)

Arkadaşım bir idrar testi yapsana yada kandan gebelik testi.İçin rahat etmiş olur...İnşallah hamilesindir...

Selam Toprak nasılsın? Seni diğer forumda göremedim. 2 aydır siteye girmiyordum. Seni merak ettim. Hala Bülent bey devam mı?
Donmuşları deneyecektin, neler oldu?
Ben hala tüpümün normale dönmesini bekliyorum. en son 3.8 cm'di kalınlığı. Bu ay 3. adet ve duruma göre bu ay transfer yapıp yapamayacağına karar verecek doktorum.

Bu arada yukarıdaki hamilelik belirtilerin çoğu bende var, bu ay ilaçsız çok güzel yumurtladım, rahim kendiliğinden 10 mm kalınlığa ulaştı ve hamile olabilirim diye çok umutlandım ama bugün kahverengi lekelenme başladı. yarın veya ctesi de kanama başlar. sabah idrar testi negatifti. Ben pko'luyum ve yıllardır ilk defa çok düzgün bir siklus geçirdim bu ay. inşallah böyle devam eder.... tedavisiz hamile kalmayı çok istiyorum

valla mikroenjeksiyon yaptırdım 2.gündeyimm

karnım şiş bugün daha çok olmakla bel ağrısı kasık ağrısı ve tuvaletimi yaparken kasıklarımdaki sancı

göğüslerim büyüdü ve uçları acıyor damarlar belirginnn

akıntımda var ama şuda varr o kadar çok hormon ilacı alıyoruzkii transferden sonra ayırt edemiyoruzz

o yüzden en iyisi 12.günn ama okuduğum kadari ile 10.gün bile yapan var ...benim eşim müsade göstermz zamanında yap der....geçmiyor günlerrr inş.güsel olur herşey

bilgiler için çoook teşekkürler.

benim 12.günüm pazar. ama okuduklarımdan sonra dayanamam yarın yani cuma yaptırırım heralde. pazar veya pazartesi de tekrar ettiririm.:)
,
ayy heyecanlandım bir anda...

benim 12.günüm pazar. ama okuduklarımdan sonra dayanamam yarın yani cuma yaptırırım heralde. pazar veya pazartesi de tekrar ettiririm.:)
,

güsel haberlerini alırız inş. cnm..................

Merhaba Pellycim.Ben iyiyim, çok şükür.Seninde iyi olduğunu okuyorum çok mutlu oluyorum.Ben bildiğin gibi devam ediyorum.Dondurulmuşlarla denemeye çalışıyoruz ama bir türlü adetlerim düzene giremedi tüp bebekten sonra.Nerdeyse 15 güne bir adet olur duruma geldim.Aslında yarın dondurulmuşlar transfer edilecekti ama geçen cuma yine adet oldum , üstelik rahim istenilen kalınlığa ulaşamadı.Bu aralar Cengiz Beye gidiyorum ama yarın bülent beye gideceğim, birde o baksın bakalım.Büyük bir ihtimalle protokol değiştireceğiz.Aslında dondurulmuşların hazırlığı oldukça kolay ancak bünyem bir türlü hazır olmayı kabul etmiyor , sanırım aralıktan beri epey hırpalandı,yoruldu.Anlayacağın bizden haberler böyle.İnşallah sende bu ay kendiliğinden hamile kalırsın da tekrar bu tedavilerle uğraşmak zorunda kalmazsın arkadaşım.Güzel haberlerini almak dileğiyle...

,

canım mrb,benim bugün 3. gün bitti,bugüne kadar kasıklarımda ağrı ve çok gazım vardı ama bugün hiçbişey hissetmiyorum,sende nasıl olmuştu 3. günden sonrası,ağrın varmıydı,benim şu anda hiçbişey hissetmemem normalmi acaba,tedirgin oldum,moralim bozuldu biraz

celinecim,

benim transferden sonra ilk yarım saat adet sancısına benzer bir ağrım oldu... sonrasında belirgin bir ağrım olmadı. herhangi bir kanamam da olmadı. bugün 9.günüm. son iki gündür durup durup sıcak basıyor. darallar geliyor. şişkinliğim genelde var, ama bu aldığım ilaçlardan mı, iştahımın gereksiz açılmasından mı, yoksa misafirlerim olduğundan mıdır blmiyorum.

ama bence ağrı hissetmiyo olman gayet normal olsa gerek. sonuçta transferden sonra normal hamilelikle benzer bir süreç başlıyor. ve bir dolu hamile hamile olduğunu 1,5. ayda falan anlıyor.

sakın ama sakın bozma moralini....

sevgiyle kal.

canım çoooooooook teşekkür ediyorum,inşallah en kısa ve hayırlı zamanda kavuşursun bebeğine,Allah yardımcın olsun canım,

mrb ...bende 2 eylülde transfer yaptırdım......3.gündeyimm ve bugün daha iyiyim ilk 2 gün acayip bir bel ağrım vardııı...kasıkalrımda öle ama bugün daha iyiyim gaz sancım devam ediyor...çok ilaç alıyoruz ondan oluyor bence bunlar sakın belirti arama o kadar hormon yüklüyüzkii herşeyyy kandırabilir bizi....hiçbişey hissetmiyorum demişsin evet bende hissetmiyorum..bir arkadaşım var micro ile hamile kaldı 2 çocuğu var şimidi kocaman oldu çocuklar okula gidecekler.....onunla konustumm...hiçbişey hissetmiyorum dedim...evet hissetmezsin dedi......böle salak gibi olur insan dedi....sakın üzülme herşey 12.gün sonra belli olacak hatta senin 4 gün sanırım 8 günü kaldı ben 3 gündeyim....hakkkımızdakinin hayırlısı olsunn.........hee bu arada iştahım çok acıkkk cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…