• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik belirtileri bircok hastaligin belirtisiyle benzer ve bence psikolojik.

sediryapragi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2014
24
9
18
37
Merhaba 3 yıllık evliyim ve çocuk sahibi olmayı 15 gün öncesine kadar hiç düşünmemiştim.
1 yıldır Yasmen doğum kontrol hapı kullanıyorum. Hap öncesi geri çekme yöntemiyle korunuyorduk.
Ve hamile kalmışım. 1 damla Sperm kacmıştır diye düşünüyorum, belki de eminim. Troid hastası olduğumdan adetlerim hep düzensiz ve geçikırdı. Hiç hamile miyim diye düşünmedim bile.
Bir gün duş sonrası aynanın karşısında giyinmeye çalışırken göğüs uçlarında küçük beyaz leke gibi noktada farkettim .Ilk aklıma gelen bir hastalığımin olabileceği oldu. Hamilelik belirtisi olduğunu bilmiyordum.
Ertesi gün bunun sebebini araştırırken öğrendim. Hemen bir idrarda kan testi aldım. Idari damlattım ve daha pantolonumu çekemeden 2 çizgiyi gördüm.
Elim ayağım boşaldı. Hemen yakındaki hastanede test yaptırım. Yarım saate belli oldu. Hamileydim 5 haftalik.Aksam eve gittiğimde eşime söyledim. Hiç bir tepki göstermedi. Ben istemiyordum ona daha bunu söylemeden o bana söyledi. O da istemedi.1.5 yıllık evliydik çok erken geldi bize.
Ertesi gün mide bulantılari, uyku hali, bas donmesi, yüzde solğukluk hatta kusmalar yani belirtilerin hepsini yasadim.Ama 1 gün öncesine kadar hiç midem bulamadı hiç basim dönmedi.Tamamen psikolojik yani.
Neyse 8.haftada bebek aldırdık. Bir devlet Hastanesinde narkoz bile almadan.O masada o an pişman oldum ama Dr başladığını söyledi. Masada bayıldım. Canımın can gitti tirnaklarimi cektiler sanki.
Ve hep pismanlik duyar üzülürüm.
O günden sonra dk hapı kullaniyordum.
istemedim çocuk. Yada kendimi boyle inandirdim.Artık Çok istiyorum.Yumurtlama donemim 9 ekimdi.Denemeler yaptık. Kesin Hamileydim dedim kusma, sık idrara çıkma, bas donmesi, akıntı ya hepsi o kadar yoğundu ki.Dayanamadım ve kan testi yaptırdım bugün .Sonuç hüsran suan ne mide bulantısı ne baş dönmesi nede idrara sık çıkma.
Yani bir dahaki yumurtlama döneminde tekrar deneyeceğim ve adet günüm geçmeden test yapmayacagim. Arkadaşlar içinizi ferah tutun acele etmeyin ve cok kafanıza takmayin, oluruna bırakıp rahat olalım. Allah çocuk isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Back