• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik adet oncesi belirtiler ve sonrasi

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.429
11.147
498
Selam! Bu formu uzun zamandir takip ediyorum.cok sey ogrendim sayenizde.fakat hamilelik bekleyenlerin belirtilerle ilgili cok buyuk yanilgilari var ve bu konuda net bir baslik yoktu.hep hamile kalirsam yazicagim yasadiklarimi derdim.bugun hamile oldugumu ogrendim.cok sukur:)
Bende burdaki cok kisi gibi heray hayal kirikligi yasayanlardandim...simdi gelelim.belirtilere:)
**Oncelikle bebisim henuz iki haftalik fakat gecen ay nedense sol bacagimda kasigimdan ayagima uzanan agri yasadim..bunun sebebini bilmiyorum:) sanirim.iyi bisey.
**Supheli iliskiden bi hafta sonra gogus ucumda kasinti olusmaya basladi.
**ve yine ayni tarihlerde bir iki damla kahve akintim oldu
**sonrasinda cok fazla akintim oldu
**idrarim cok koyuydu fark edilecek kadar
**yorgunluk
**burun tikanikligi(bazi gebelerde olabiliyormus)
**ve adete yakin adet belirtileri
**adet gununden itibaren ara ara karin sancisi,ufak kramplar
**gozbebegimde buyume
Bu sekilde..birdr bas agrisi ve asiri terleme yasadim..en buyuk belirtim ise hislerim..
Karnimda tarif edemedgim.bir gerilme sikilasma hissi var..
Yani cidden insan anliyor.
Herkeste fakli olabilsede belirtiler yinede belki yardimci olmak adina actim konuyu.rabbim isteyen herkese versin insallah:)

Hım anladım canım ya benimde kasiklarim sa ağrı var da ve bu ay ovuladyon testi 15 gün arayla pozitif çıktı. 3 gun devamli bakıyorum hep pozitif.bu ne anlama gelir ki

Hayırlı olsun, darısı isteyenlerin başına inşallah.

Bende de benzer belirtiler var ama kahverengi akıntı felan olmadı.
Kasık ve bel ağrım var ve ara ara gelen mide bulantım ve birden gelen terlemelerim. Onun dışında çok iştahım açıldı ve yüzümde sivilceler çıkmaya başladı. Akıntım bir iki gün oldu sadece adetime 1 hafta var ondandır diye düşündüm. Birde sürekli idrara çıkıyorum rahat günde 6-7 defa son 3-4 gündür böyle. Adet günüm gelmeden hamilelik testi de kan testide yaptırmak istemiyorum ama çok merak ediyorum çok sabırsızım.

Ca

Kasık ve bel ağrım var ve ara ara gelen mide bulantım ve birden gelen terlemelerim. Onun dışında çok iştahım açıldı ve yüzümde sivilceler çıkmaya başladı. Akıntım bir iki gün oldu sadece adetime 1 hafta var ondandır diye düşündüm. Birde sürekli idrara çıkıyorum rahat günde 6-7 defa son 3-4 gündür böyle. Adet günüm gelmeden hamilelik testi de kan testide yaptırmak istemiyorum ama çok merak ediyorum çok sabırsızım.
Canim.insallah hamilesindir.ama erken hamilelikte bulanti kesin bi belirti degildir.surekli idrara cikma bendede vardi.kac gun var adetine.en iyisi o zamani beklemek

Canim mide bulantisi, sik idrara cikma,istah acikligi erken belirtiler degildir. Erken belirtiler en cok bel kasik agrisi ve memelerden anlasilir. Hatta ilk zamanlar istahsizlik oluyor kilo veriyorsun. İki kuzu annesi olarak tecrubelerimi soyleyeyim dedim. Rabbim herkese yasatsin bu duyguyu,hayirli saglikli evlatlar versin.

Merhaba kızlar tortulu idrar hamilelik belirtisi diye duydum bunun dogruluk payi var mi acaba bileniniz varmı

mhblaaarr kızlarrrrr iyi grceller uykum yoookkk nedeseee adetim gecikti 2gn goguste hassıyrt ve akıntım su gbı beyaz bide karın yanlarım karnımın etleri agrıor sizceee nedemek optümm sizleri

Ca
Canim.insallah hamilesindir.ama erken hamilelikte bulanti kesin bi belirti degildir.surekli idrara cikma bendede vardi.kac gun var adetine.en iyisi o zamani beklemek

adetim haftaya salı olması gerek bugün 24. gün.
erken gebelik testi aldım cuma deneyip olumlu ise ctesi kan vereceğim yoksa artık adet gününe göre bekleyeceğim artık.

Canim mide bulantisi, sik idrara cikma,istah acikligi erken belirtiler degildir. Erken belirtiler en cok bel kasik agrisi ve memelerden anlasilir. Hatta ilk zamanlar istahsizlik oluyor kilo veriyorsun. İki kuzu annesi olarak tecrubelerimi soyleyeyim dedim. Rabbim herkese yasatsin bu duyguyu,hayirli saglikli evlatlar versin.

Bende onalrda var dediklerinde var zaen en belirgini ağrılar sürekli bir bel ve kasık ağrısı ama bunun artık psikolojik olacağını düşünüyorum haftaya belli olur artık.
hevesim geçti moralimi bozmak istemiyorum hayırlısı deyip bekleyeceğim bakalım.

Arkadaşlar merhaba, bu ay ki adet günüm 2 gün sonra. Normalde kasık ağrılarım bir hafta önceden başlardı. Göğüs ve kalçalarımda mor damarlar çıkardı ve cildim yumuşacık olurdu. Şimdi sağ kasığımda ara ara kramp şeklinde ağrılar, göğüslerde aşırı hassasiyet ve acıma var. Midem yanıyor. Mor damarlar bu ay çıkmadı. Cildim yumuşak olmadı. Sürekli acıkıyorum birşeyler yemek istiyorum. Adet belirtilerine benziyor ama benim adet belirtilerim böyle değildi asla. Mesela aşırı sinirli olurdum, bu ay çok sakinim. Gebelik testi aldım ama kesin sonuç için adetimin gecikmesini mi beklemeliyim? Sabredemiyorum offfff :KK43:

Arkadaşlar merhaba, bu ay ki adet günüm 2 gün sonra. Normalde kasık ağrılarım bir hafta önceden başlardı. Göğüs ve kalçalarımda mor damarlar çıkardı ve cildim yumuşacık olurdu. Şimdi sağ kasığımda ara ara kramp şeklinde ağrılar, göğüslerde aşırı hassasiyet ve acıma var. Midem yanıyor. Mor damarlar bu ay çıkmadı. Cildim yumuşak olmadı. Sürekli acıkıyorum birşeyler yemek istiyorum. Adet belirtilerine benziyor ama benim adet belirtilerim böyle değildi asla. Mesela aşırı sinirli olurdum, bu ay çok sakinim. Gebelik testi aldım ama kesin sonuç için adetimin gecikmesini mi beklemeliyim? Sabredemiyorum offfff :KK43:

Canım Allah gönlüne göre verir inşallah ama bence adetinin geçmesini bekle negatif çıkarsa hüsran olmasın

Cok guzel bir baslik ama cok az katilim olmus. Bende hamileligi olabildigince erken ogrenmek isteyenlerdenim. Yani bat yaklasmadan daha once herhangi bir belirti yasadiniz mi benim goguslerim cok hassaslasti genelde regle 1hafta kala baslardi simdi yumurtma zamanindaki supheli iliskiden sonra hemen ertesi gun goguslerim acimaya basladi. Buna benzer bir olay yasayaniniz ve sonucunda hamile kalaniniz var mi merak ediyorum

Cok guzel bir baslik ama cok az katilim olmus. Bende hamileligi olabildigince erken ogrenmek isteyenlerdenim. Yani bat yaklasmadan daha once herhangi bir belirti yasadiniz mi benim goguslerim cok hassaslasti genelde regle 1hafta kala baslardi simdi yumurtma zamanindaki supheli iliskiden sonra hemen ertesi gun goguslerim acimaya basladi. Buna benzer bir olay yasayaniniz ve sonucunda hamile kalaniniz var mi merak ediyorum
Canım yaa biz kadınlar normalde çok sabırlı olmamıza rağmen konu hamilelik olunca o sabırdan eser kalmıyor öncelikle şüpheli ilişki sonrası gebelik olsa bile bunu hissetmen imkansız cunki döllenme olsa bile o anda o yumurtada sperm de senin vücudunun bir parçası değil yaklaşık bu ilişkiden bir hafta sonra bu döllenmiş insan adayı senin rahmine yerleşirse işte o anda vücudun artık hamileyim der fakat bu farkındalık için bile enen az üç dört gün geçer yani normal adat gören ve sağlıklı olan bir kadın gebelik varsa bunu battan dört beş gün önce olan belirtilerle fark edebilir kasık ağrısı olabilir ama adet ile karışabilir mide bulantısı bu kadar erken imkansız gibi bir şeydir erken döllenme olmadı ise hele göğüs hassasiyeti zaten adet belirtisi olduğından kesin karıştırılır en mantıklı iş paran varsa her sabah idrar testi yapmaktır eğer sağlıklıyım diyorsan ve bata kadar çift çizgi yoksa o ay bebiş gelmemiş demektir inşallah Allah gönlünüze göre versin

Back
X