hamileliğinde gelişim geriliği yaşayan var mı?

B

bisiklet

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi bisiklet
37+5 haftalık hamileyim fakat bebeğimde gelişim geriliği çıktı bebek 35 haftalık görünüyor kilosuda 2700 böyle bir durum yaşayan var mı aranızda.böyle durumda doğum şekli sezeryan mı olmalı?.normal doğum şansım yok mu?

• Konu Sahibi bisiklet
merhaba bende 25 hafta 3 günlük iken girdiğim ayrıntılı ultrasonda bebeğin femur yani bacakları 23 haftalıktı. doktorun bana dediği 2 haftalık farkın önemli olmadığını ancak bu 2 haftalık süre 1 ay sonraki ultrasonda artarsa yani 3 hafta 4 hafta olursa gelişme geriliğinin sözkonusu olduğunu söyledi. 2haftalık geri yada ileride olması normal dedi bakalım şimdi 30.haftama giriyorum bende ve çarşamba günü belli olacak allah herşeyin hayırlısını versin senin doktorun ne dedi bide hanfi bölgesi geri karın mı baş mı boymu ?
ben araştırdım gelişme geriliğini de düşük kilolu bebek. yani gelişimini diğer çocuklar gibi tamamlıyo fakat kilosu düşük.

• Konu Sahibi bisiklet
bizde 28 hafta 3 günlük olduk ilk başladığımız aydan bu zamana doktorumuz hep 5 günlük geriliğimiz olduğunu söylüyor ama bu önemli değil dün kontrolde bebişimiz 1250 gram olmalıymış ama benim kızım 5 gün kücük olduğu için 1150 gram cıktı doktorum hep 5 gün cıktıı için sorun yok dedi ama mesela her ay gerilik artarsa o zaman bebişte gelişim geriliği olur o sakıncalı demişti hiç üzülme belki bizim yavrularımızda biraz daha kiloları az olur ama sağlıklı olsunlarda gerisi boş.:CüvCüv:

• Konu Sahibi bisiklet
benim herşey normal giderken son 3 haftada oldu.doktorum yüksek tansiyona bağlıyor ilk önce 2 hafta geriydi sonra 2.5 hafta oldu artıyor yani.su miktarı yeterli olduğu için doktorum su idare ettği yere kadar bekleriz dedi.ara çok açılırsa sezeryan olacak sanırım.

• Konu Sahibi bisiklet
37+6 haftalık benim bebeğim ama bazı ölçümleri 35 haftalık çıkıyor son 3 haftadır.

• Konu Sahibi bisiklet
bu durumu bende yaşıyorum arkadaşım.. ve zor bir durum,,aslında doktora göre korkulacak cok bişey yok ama ister istemez stres yapıyor insan..7-8 ay karnında taşı sonra allah korusun... söylemesi bile zor!
neyse bnm doktorun demesi 5.aya kadar herhangi bir terslik olmadığı ancak 5.aydan sonra gerilik başladığı... şu anda 33+5 ama ultrasonda 31+1 gösteriyor kilo:1700 civarı... yani yaklaşık 3 hafta gerilik varmış! doktorun söylediğine göre kesinlikle normal doğumu düşünme... kendini sezeryana hazır tut diyor! suyum azalmış ve maksimum 37 olmadan sezeryanla bebeği alabiliriz dedi...

doğduğunda küvöz ihtimalide çok fazla dedi doktor... yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir 37 haftalıkken doğum yapan(gelişim geriliği nedeni ile veya başka sebplerle) ve küvözde bebişi olan varmıydı acaba... başlarına neler geldi,, nasıl bir yol izlediler... anlatırlarsa sevinirm?

X