Hamileliğin ilk ayları bilinçsizce çok kilo aldım :(

miromiro

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2024
159
40
32
İlk 4 buçuk ay bitti fakat ben bilinçsizce çok kilo almışım bebeğim doysun büyüsün diye hep yemişim 53 kiloyken 62 olmuşum çok üzgünüm önerilerinizi bekliyorum.🤗🥲😢. ilk bebeğim bu arada doktor çok anormal bu artış sadece bebeğe yararlı şeyler yemelisin ve akşam yememelisin 6.ayda diyetisyene yönlendireceğim dedi.. sizler nasıl besleniyorsunuz vs kilo verir miyim ?

Bende 55kiloyla başladım bu sürece 75te dogurmustum diye hatırlıyorum Allah'tan boyum uzundu da çok belli olmuyordu ama doğan bebe 2.bucuk kiloydu yani ne yersen yaramıyor bebişe, ekmek hamur işi yeme, sebze meyve yersin öğün aralarında, öğünlerde protein ağırlıklı yersin bol su iç, acıktım aman hemen yemeğe saldirayim bebek aç kaldi diye düşünme bı avuç kuruyemiş yesen de beslenir hafif tut, ilerleyen aylarda gerçekten sıkıntı yaşarsın, kaşar, tahin, yumurta, balık, et, yoğurt, baklagilelr, ceviz yersen iyi olur bebeğin kilosu için ama doyumluk değil küçük porsiyonlar bol salatayla, inşallah diyetisyene gidene kadar faydasını görürsün, sağlıcakla tamamlarsin surecini

Bende 55kiloyla başladım bu sürece 75te dogurmustum diye hatırlıyorum Allah'tan boyum uzundu da çok belli olmuyordu ama doğan bebe 2.bucuk kiloydu yani ne yersen yaramıyor bebişe, ekmek hamur işi yeme, sebze meyve yersin öğün aralarında, öğünlerde protein ağırlıklı yersin bol su iç, acıktım aman hemen yemeğe saldirayim bebek aç kaldi diye düşünme bı avuç kuruyemiş yesen de beslenir hafif tut, ilerleyen aylarda gerçekten sıkıntı yaşarsın, kaşar, tahin, yumurta, balık, et, yoğurt, baklagilelr, ceviz yersen iyi olur bebeğin kilosu için ama doyumluk değil küçük porsiyonlar bol salatayla, inşallah diyetisyene gidene kadar faydasını görürsün, sağlıcakla tamamlarsin surecini
Çok teşekkür ederim yorumun için benim boyum minyon tehlikeli olan bu :KK43: dikkat edicem bundan sonra bebeğe yararlı şeyler araştırıp takılcam.. bulantı hapım sayesinde kusmuyorum da maşalah yedim de yedim:) inş düzelirim

İlk 4 buçuk ay bitti fakat ben bilinçsizce çok kilo almışım bebeğim doysun büyüsün diye hep yemişim 53 kiloyken 62 olmuşum çok üzgünüm önerilerinizi bekliyorum.🤗🥲😢. ilk bebeğim bu arada doktor çok anormal bu artış sadece bebeğe yararlı şeyler yemelisin ve akşam yememelisin 6.ayda diyetisyene yönlendireceğim dedi.. sizler nasıl besleniyorsunuz vs kilo verir miyim ?
Mutluluktan mu bu kadar yediniz gerçekten iştahınız mi artti😄ilk 3 ay hiç kilo alamadım 6,7,8 de baya aldım doymuyorum hic.toplam 25 kilo almıştım gebelik süresince doğumdan sonra 10 kilo su kaldiydi emzirmeyle beraber 3 kilo daha gitti 7 si kaldı o da daha sonra diyetle artık gider birsekilde diyedusunuyirum yani şimdiden stres yapmayın. Öyle hiç de zorlanmamistim son zamanlarda odemde vardı ama nasılsa sezeryan olacak diyerek stres yapmadım bebekte iyiydi hamileliğin tadını çıkarttım hamileyken yemekçok güzel iyikide yedim içtim(sağlıklı şeyler ) hiç pişman değilim. Bir arkadaşım da başlarda kilo aldı daha sonraki aylrda alamadiydu bebek te iyiydi yinede. Doktorunuzu dinleyin ama Kilo aliminz bundan sonra normal ilerlerse herhangi bir problem olmdiyetsyenle kendinizi kısıtlamayin

Kilon çok değil ki sağlıklı beslendiğin sürece istediğin kadar ye bence ama tatlıya alıştırma kendini bırakması çok zor oluyo xD

Çok teşekkür ederim yorumun için benim boyum minyon tehlikeli olan bu :KK43: dikkat edicem bundan sonra bebeğe yararlı şeyler araştırıp takılcam.. bulantı hapım sayesinde kusmuyorum da maşalah yedim de yedim:) inş düzelirim
Ben ilaçtan kactigim için bulantilida bı süreç geciriyorum, dikkatte ediyorum ufak tefek kacamakta hepsi geri çıkıyor zaten bu sefer o kadar almam inşallah 😂

Benim de ilk bebeğim 63 ile hamile kaldım. Şuan 82 civarıyım, 9. Aydayım. Çok üzgün olacak birşey yok bence. Allah korusun bu süreçte daha üzücü şeyler yaşıyor insanlar. Bence canını çok sıkmamalısın. Boyum 163. Şeker ve tansiyon çıkmadığı sürece de çok kötü birşey olduğunu düşünmüyorum. Tabiki gönül ister sağlikli kilo almak ama kendini ve bebeğini de üzmenin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Ekmeği, karbonhidratı, şekeri azaltırsan bir sıkıntı olmayacaktır.

Mutluluktan mu bu kadar yediniz gerçekten iştahınız mi artti😄ilk 3 ay hiç kilo alamadım 6,7,8 de baya aldım doymuyorum hic.toplam 25 kilo almıştım gebelik süresince doğumdan sonra 10 kilo su kaldiydi emzirmeyle beraber 3 kilo daha gitti 7 si kaldı o da daha sonra diyetle artık gider birsekilde diyedusunuyirum yani şimdiden stres yapmayın. Öyle hiç de zorlanmamistim son zamanlarda odemde vardı ama nasılsa sezeryan olacak diyerek stres yapmadım bebekte iyiydi hamileliğin tadını çıkarttım hamileyken yemekçok güzel iyikide yedim içtim(sağlıklı şeyler ) hiç pişman değilim. Bir arkadaşım da başlarda kilo aldı daha sonraki aylrda alamadiydu bebek te iyiydi yinede. Doktorunuzu dinleyin ama Kilo aliminz bundan sonra normal ilerlerse herhangi bir problem olmdiyetsyenle kendinizi kısıtlamayin
Çok teşekkür ederim valla mutluluktan tabi bebem doysun diye bi başladım yemeye eşim de yedirdi şunu ye bunu ye diye haha 4.ayda ayıldım malesef iş işten geçti :) evet bi üzüldüm ama bi şekilde dikkat ederim normale dönerim diye düşünüyorum :)) geç olsun güç olmasın napalım ..

Hamileliğin yarısında 8 kilo almanın neresi aşırı fazla ve bilinçsiz anlamadım.
Eğer şeker veya başka sağlık sorunu yoksa takmayın.

İlk aylarda fazla kilo almanın özellikle 6 aydan sonra tansiyon ve şekerle ilişkili sorunlara yol açması muhtemel. Doktorunuz ondan da hassas davranmış olabilir. Dikkatli olmanızı öneririm. Sizin kilo almanızla bebeğin kilo alması arasında doğrudan bir ilişki yok. 38 haftalık gebeyim 10 kilo aldım bebek yaklaşık 4 kilo çok şükür. Hatta bir süredir iri bebek kaygımız bile oldu diyet yaptım son bir buçuk ay kilomu hep sabit tuttum. Ona rağmen bebek 3ten 4e çıktı. Ben çok dikkatli olun derim. Kilo vermeseniz bile almayabilirsiniz dikkat ederseniz. Bana da son aylar en fazla kilo alınan dönem dediler ama alakası yok yani. 32 haftadan beri aynı kilodayım. Protein ve sebze ağırlıklı beslenirseniz hem kilo almaz hem de bebeği daha kolay daha hızlı büyütürsünüz 🙏

Ben de 60 ile hamile olup 71 ile bitirdim.dogum yapalı 11 ay oldu ve suan 61 kiloyum aylardır 66 olarak uzun süre kaldım doğumdan sonra.Size gelirsek bence kilo alımınız çok anormal gelmedi normal yani.Bir anda almış olabilirsiniz belki de sonrasında yavaşlayacak alımınız.Böyle şeyler için hiç kendinizi üzmeyin derim.Bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın gerisi zaman içerisinde hallolur önemli olan siz ve bebeğinizin sağlığı.Hamileyken yiyebilmek ne büyük nimet.Bana çok da anormal gelmedi 😌

Kaç aylıksın prilam Dr kullanıyor herkes bulantı için tüm doktorlar veriyor valla şap diye kesiyor bulantıyı
9 hafta, fobim var ya gebelikte zorunlu olmadıkça minimum tutuyorum ilaç işini daha doğal yollar deniyorum kesmese de hafifletiyor

Benim de ilk bebeğim 63 ile hamile kaldım. Şuan 82 civarıyım, 9. Aydayım. Çok üzgün olacak birşey yok bence. Allah korusun bu süreçte daha üzücü şeyler yaşıyor insanlar. Bence canını çok sıkmamalısın. Boyum 163. Şeker ve tansiyon çıkmadığı sürece de çok kötü birşey olduğunu düşünmüyorum. Tabiki gönül ister sağlikli kilo almak ama kendini ve bebeğini de üzmenin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Ekmeği, karbonhidratı, şekeri azaltırsan bir sıkıntı olmayacaktır.
Teşekkür ederim doğru diyorsun doktor 9.ayda çok zorlanırsın dediği için endişelendim .. ama strese girmeye de değmez valla dikkat edicem artık

9 hafta, fobim var ya gebelikte zorunlu olmadıkça minimum tutuyorum ilaç işini daha doğal yollar deniyorum kesmese de hafifletiyor
Ben 18 haftalığım:) ooo tam da 9.hafta bulantılar başlıyor işe gidiyorsan insan kullanmak istiyor doktor zararlı olsa vermez tabi inş güzel geçer hamişliğin

Ayy ilk 3 ay bulantidan iyi yiyebilmişsiniz masallah. Ben 90la hamile kaldim 4 kilo verdim, en son 6.ayimda verdigim kiloyu bile almamisim 88 kiloydum. Doktor iyi beslenmiyor musun, protein agirlikli beslen, bukadari normal degil dedi uzuldum. Kilo alsan problem, almasan ayri problem.

Ben 18 haftalığım:) ooo tam da 9.hafta bulantılar başlıyor işe gidiyorsan insan kullanmak istiyor doktor zararlı olsa vermez tabi inş güzel geçer hamişliğin
Ah yavrum 9da başlasa iyi 4te kokuyla bı geliyor sonrası dördüncü aya kadar full devam 😂 bu dördüncü gebelik ikisi düşük oldu ama birinde de prenses gebelik geçirmedim hep bulantili gebelik reflusu dördüncü haftada başlar gebe olduğumu ekmeğin suyun kötü kokmasiyla anlıyorum reglim gecikmeden 😂😂

X