• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğin ilk ayındaki şişlik

Bebissever

Şükürler olsun !
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
265
187
23
Ben reglim 2.gün geçince öğrendim hamileliğimi daha öncesinde şişliğim vardı adettendir demiştim.ama tartıda 2 kg fazlalıgı görünce şok oldum.daha 4-5 haftalıkda bu kadar şişlik olur mu ? Hamile bayanlar fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

Herkesin vucut yapisi farklidir demekki senin bünyede ödem oluyor. Dedigim gibi kişiye göre değisir diye dusunuyorum

Benim de ilk 3 ay karnım şişti. Su içsem karnım kocaman oluyordu. Karnım büyüdü şimdi ama şişkinlik ve gaz yok. Hala karnım aynı büyüklükte :confused:

kızlar mrb bi sorum var size 1 haftadan beri kahverengi lekenme ve kahverengi akıntım vardı bugunde beyaz sekilde gelmeye basladı.. adetim 1 gün gecikti.. sizce ne olabilir? gecen hafta lekelenme olunca kan vermiştim gebelik yokmus erken mi sizce simdi yapsam cıkarmı?

Yerleşme kanaması olabilir ama bir gün gecikme erken bir kaç gün daha bekleyip idrardan test yapabilirsin.tabi ki döllenme zamanına göre kişiden kişiye zaman farkı olabiliyor

Ben reglim 2.gün geçince öğrendim hamileliğimi daha öncesinde şişliğim vardı adettendir demiştim.ama tartıda 2 kg fazlalıgı görünce şok oldum.daha 4-5 haftalıkda bu kadar şişlik olur mu ? Hamile bayanlar fikirlerinizi öğrenebilir miyim?
Benimde ayni karnim cok sis dr normal dedi ama yemek yiyince ozellikle az yesem bile şişiyo.

Peki kilo olarak hemen aldın mı ilk ay? Tuhaf ama şişim evet ve tuvalet düzeni değişti kilo aldım ben ya

Mide bulantısı vardı bende yemek yiyemedim. 2. Ve 3. Ayda 56 kilodan 53 e düşmeme rağmen karnım şişti. Lavaboya çıkamıyordum çünkü :KK43: feci gaz vardı. Sonra 3. Ay bitti mide bulantısı geçti normal kiloma geldim. Şişlik ve gaz da gitti. Iki aylıkken şişmiş olan karnımla şimdiki karnım aynı büyüklükte :KK53:

Vitamin kullanıyorsan onlar dengeni değiştirmiş olabilir. Bir de ister istemez vücut farklı tepkiler veriyor hamileliğe. Zamanla düzene girdi benimki. Yoğurt meyve ve lifli gıdalar yersen faydası olur. Umarım senin de geçicidir.

Mide bulantısı vardı bende yemek yiyemedim. 2. Ve 3. Ayda 56 kilodan 53 e düşmeme rağmen karnım şişti. Lavaboya çıkamıyordum çünkü :KK43: feci gaz vardı. Sonra 3. Ay bitti mide bulantısı geçti normal kiloma geldim. Şişlik ve gaz da gitti. Iki aylıkken şişmiş olan karnımla şimdiki karnım aynı büyüklükte :KK53:

Vitamin kullanıyorsan onlar dengeni değiştirmiş olabilir. Bir de ister istemez vücut farklı tepkiler veriyor hamileliğe. Zamanla düzene girdi benimki. Yoğurt meyve ve lifli gıdalar yersen faydası olur. Umarım senin de geçicidir.
Mide bulantısı henüz yok lifli gıdalar tüketmeye de dikkat ediyorum umarım şişlik geçicidir

Geçer geçer :KK66: anne grubumuzda çoğumuzda vardı geçti. Çok rahatsız ederse doktoruna söyle öneri verir sana :anneadayı: sağlıcakla büyüsün miniğin :KK200:
Tesekkur ederim sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebişinizi
Ya bende şey oldu galiba sağlıklı beslenmeye başlayınca kilo aldım

Şişkinlik benimde en şikayetçi olduğum konu. karnımı saklıyorum şimdiden. Gaz söktürücü bitki çayı mı içsek?

Şişkinlik benimde en şikayetçi olduğum konu. karnımı saklıyorum şimdiden. Gaz söktürücü bitki çayı mı içsek?
benim iki hafta içinde bi nebzede olsa şişliğim hafifledi 2.50 kg almıstım yarım kilo verdim.normalmış şişlik

benim iki hafta içinde bi nebzede olsa şişliğim hafifledi 2.50 kg almıstım yarım kilo verdim.normalmış şişlik

Biz şimdiden bu kadar kilo alırsak vay halimize. Ben tartıya çıkmaya korkuyorum açıkcası :KK43:

İlk ay aldığım 2.5 kilodan sadece 700 gr kaldı meğerse şişlikmiş ciddi ciddi.mide bulantıları da sağolsun gitti kilolar :)

canlar benim de ilk aydan itibaren karnım şişti..ilk ayımda sanki 3 aylık hamileymiş gibiydim bol giymelere ilk aydan itibaren başladım günler geçtikçe aşırı kilo alıyorum ki şpuanda öyle bi sorunum yok 6. ayım doldu ve kilo alımım da durdu gibi.

Back