- 22 Kasım 2010
- 11.128
- 19.577
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Arkadaslar bilenleriniz vardir. 6 ay once bebegimi kaybettim ve o gunden bu yana yeni toparlaniyorum diyebilirim. Sonunda korunmayi birakip tekrardan bebek sahibi olmaya cesaret toplayabildim. Bu ay hic korunmadik, bebis ne zaman gelir bilemiyorum. Ill gebeligimde hersey yolunda gidiyor gibi gozukurken rutin kontrolde bebegimin kalbinin durdugunu ogrenmistim. Haliyle her ne kadar iyi dusunmeye calissam da olasi bir 2.hamilelikte kaygılarım olacak. Kurtaj surecinde ve sonrasinda annem ve anneannem de en az benim kadar yiprandilar. Ikisi de yuksek tansiyon hastasi. Ayrica annem anksiyete bozuklugu yasiyor bir suredir. Panik atak da mevcut bir suredir. Isinden ayrildi ve bir suru olumsuz sey yasadi kisa zamanda. Benim bebegimi kaybettigim donemde sikayetleri tavan yapti uzuntuden. En ufak bir seyi büyütüp saatlerce ona ağlama uzulme gibi bir huyu var. Ne yazik ki her seyin en kotusunu dusunur. Hamileyken de devamlı kaygiliydi. Ortada sebep yokken bile aman ilerde gebelik zehirlenmesi yasamazsin ins, gebelik sekeri de cok fena vs vs devamlı bunlardan bahsederdi.
Olur da nasip olursa yeniden hamile kalirsam ilk haftalarda bunu annemlerden saklamayi dusunuyorum. Zaten benim kaygim endişem bana yetecekken bir de surekli annemin takintilariyla bogusmak istemiyorum. Ote yandan annemin uzun zamandir kus oldugu yengem ( dayimin esi) saglikci ve kurtajimda bizzat operasyona girip elimi tutmus, oncesinde sonrasinda beni asla yalniz birakmamis biri. Calistigi hastanede gidecegim kontrollere ve haliyle haberi olacak. Ayrica gebelik surecinde danisabilecegim birisi ve gayet sogukkanli. Sizce anneme haber vermeyip ona vermem ne derece mantikli olur? Annemin cok kirilacagi malum. Bunu göze alip ilk haftalarda kendimi stresten uzak tutmam mi mantikli, yoksa annemi cignemek mi olur bu? Siz olsaniz bu kosullarda hamileliginizi gizler miydiniz? Cinsiyeti belli olana kdr soylememeyi dusunuyorumama ote yandan 15 dk mesafede oturdugumuz icin bu pek de kolay is degil. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Olur da nasip olursa yeniden hamile kalirsam ilk haftalarda bunu annemlerden saklamayi dusunuyorum. Zaten benim kaygim endişem bana yetecekken bir de surekli annemin takintilariyla bogusmak istemiyorum. Ote yandan annemin uzun zamandir kus oldugu yengem ( dayimin esi) saglikci ve kurtajimda bizzat operasyona girip elimi tutmus, oncesinde sonrasinda beni asla yalniz birakmamis biri. Calistigi hastanede gidecegim kontrollere ve haliyle haberi olacak. Ayrica gebelik surecinde danisabilecegim birisi ve gayet sogukkanli. Sizce anneme haber vermeyip ona vermem ne derece mantikli olur? Annemin cok kirilacagi malum. Bunu göze alip ilk haftalarda kendimi stresten uzak tutmam mi mantikli, yoksa annemi cignemek mi olur bu? Siz olsaniz bu kosullarda hamileliginizi gizler miydiniz? Cinsiyeti belli olana kdr soylememeyi dusunuyorumama ote yandan 15 dk mesafede oturdugumuz icin bu pek de kolay is degil. Fikirlerinizi merak ediyorum.