• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileligi gizlemeli mi?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.128
19.577
498
Arkadaslar bilenleriniz vardir. 6 ay once bebegimi kaybettim ve o gunden bu yana yeni toparlaniyorum diyebilirim. Sonunda korunmayi birakip tekrardan bebek sahibi olmaya cesaret toplayabildim. Bu ay hic korunmadik, bebis ne zaman gelir bilemiyorum. Ill gebeligimde hersey yolunda gidiyor gibi gozukurken rutin kontrolde bebegimin kalbinin durdugunu ogrenmistim. Haliyle her ne kadar iyi dusunmeye calissam da olasi bir 2.hamilelikte kaygılarım olacak. Kurtaj surecinde ve sonrasinda annem ve anneannem de en az benim kadar yiprandilar. Ikisi de yuksek tansiyon hastasi. Ayrica annem anksiyete bozuklugu yasiyor bir suredir. Panik atak da mevcut bir suredir. Isinden ayrildi ve bir suru olumsuz sey yasadi kisa zamanda. Benim bebegimi kaybettigim donemde sikayetleri tavan yapti uzuntuden. En ufak bir seyi büyütüp saatlerce ona ağlama uzulme gibi bir huyu var. Ne yazik ki her seyin en kotusunu dusunur. Hamileyken de devamlı kaygiliydi. Ortada sebep yokken bile aman ilerde gebelik zehirlenmesi yasamazsin ins, gebelik sekeri de cok fena vs vs devamlı bunlardan bahsederdi.
Olur da nasip olursa yeniden hamile kalirsam ilk haftalarda bunu annemlerden saklamayi dusunuyorum. Zaten benim kaygim endişem bana yetecekken bir de surekli annemin takintilariyla bogusmak istemiyorum. Ote yandan annemin uzun zamandir kus oldugu yengem ( dayimin esi) saglikci ve kurtajimda bizzat operasyona girip elimi tutmus, oncesinde sonrasinda beni asla yalniz birakmamis biri. Calistigi hastanede gidecegim kontrollere ve haliyle haberi olacak. Ayrica gebelik surecinde danisabilecegim birisi ve gayet sogukkanli. Sizce anneme haber vermeyip ona vermem ne derece mantikli olur? Annemin cok kirilacagi malum. Bunu göze alip ilk haftalarda kendimi stresten uzak tutmam mi mantikli, yoksa annemi cignemek mi olur bu? Siz olsaniz bu kosullarda hamileliginizi gizler miydiniz? Cinsiyeti belli olana kdr soylememeyi dusunuyorumama ote yandan 15 dk mesafede oturdugumuz icin bu pek de kolay is degil. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Seni endişelendirmek istemedim dersin.

Birinci bebeğinizi ne zaman kaybettiniz, kaçıncı hafta?

Ben böyle şeylerin saklanması gerektiğine inanıyorum. Ne bileyim sanki herkese hamilelik haberini verince bebeğe bir şey olacakmış gibi geliyor. O yüzden başta 3-4 ay kimseye söylemeyin eşinizle aranızda kalsın her şey. Eğer yengenize söylemek isterseniz de tembihlersiniz kimseye söylemez.

Annenize de her şey yoluna girince söylersiniz. Bence güzel düşünmüşsünüz.

Gerekirse başka hastaneye git canım. Annenin rahatsizliklari olmasa saklama derdim ama bu durumda saklamak en doğrusu olur...
Baska hastaneye git ama yengene de soyleme diyorsun yani? Gecen oylesine lafi gecti annemle konusurken, sakayla karışık yokladim torununu doğunca getircem sana supriz diye dedim. Hemen yoksa hamile misin, olunca hemen bana soyleyeceksin yapti:((((

Onu tatmin edecek bir cevap degil ne yazik ki. Beni hice saydinla baslar git yengen kdr degerim yokmus tan cikar. 12.haftada kaybettim.
Hayırla kucağına al inşaALLAH.
Sonuçta vereceğin karar senin için de önemli. O yüzden kim ne derse desin fazla takılma. O sürede başka doktora git.

Ben böyle şeylerin saklanması gerektiğine inanıyorum. Ne bileyim sanki herkese hamilelik haberini verince bebeğe bir şey olacakmış gibi geliyor. O yüzden başta 3-4 ay kimseye söylemeyin eşinizle aranızda kalsın her şey. Eğer yengenize söylemek isterseniz de tembihlersiniz kimseye söylemez.

Annenize de her şey yoluna girince söylersiniz. Bence güzel düşünmüşsünüz.
Bn de oyle dusunuyorum. Ilk hamileligimde sadece esimle ikimizin ailelerine söylemiştik ama bu kez hic kimseye söyleyesim yok. Korkuyorum. Yalniz yengem sır tutar mi acaba cok emin degilim. Onlarin ailede bir kisi bile bilirse bzmkiler de hemen duyar. Cok yakin oturuyorlar.

Baska hastaneye git ama yengene de soyleme diyorsun yani? Gecen oylesine lafi gecti annemle konusurken, sakayla karışık yokladim torununu doğunca getircem sana supriz diye dedim. Hemen yoksa hamile misin, olunca hemen bana soyleyeceksin yapti:KK43:(((

Aynen yengene kesin soyleme annene de kendini hazır hissedince söylersin. Hayırla sağlıkla gelsin inşallah bebiş :) yoksa bunlar kafaya takacak şeyler değil canım.
Annene mesela özel bir günde söyleyebilirsin neden söylemedin derse atıyorum doğum gününde sürpriz yapmak istedim özel ve unutulmaz olsun istedim benim için de saklamak zor oldu filan dersin :)

Onu tatmin edecek bir cevap degil ne yazik ki. Beni hice saydinla baslar git yengen kdr degerim yokmus tan cikar. 12.haftada kaybettim.

Aman küsecek değil ya. Hemen söyleme boşver.
Ben de hiç sevmem zaten gerginken felaket tellalı gibi konuşanlardan. Kim olursa olsun...

"Hem kendini hem beni geriyordun diye söylemedik" dersin.
Eşine söyle gerekirse eşinin üstüne at "x istemedi söylememi" de.

Şöyle de yapabilirsin canim. Biraz yalan olacak ama annenin durumu seni daha cok etkilediği icin ufacık bi yalan.

Zaten kilo alman cok çabuk olmaz ise 20 haftaya kadar belli olmuyor hamile olduğun. En azından benim öyleydi.

Hadi desen ki 18 hafta.

Kimseye söyleme. Esinle aranda kalsın bi sure. 18 hafta ya gelince anneni karşına alır anne durum böyle böyle. Hamileyim. Ama bizde cok yeni öğrendik. Adet düzenim bozuldu anlayamadık nedense hamile olduğumu. Mide bulantim da hic olmadı ama şuan misal 18 haftalık olmuşuz. Dersin.

Yada 15 fark etmez.

En azından bebeğin biraz büyümüş ve sende stres altında olmamış olursun.

Bu sure içinde goguslerin büyüyeceği icin biraz bol giyinmeye özen gösterirsin.

Böylelikle kalbi de kırılmaz.

Saçma mi oldu ne :/

Yo saçma degil. Adet düzensizliği ve kusma olayı iyi bence ya. Bunlar olunca anlıyor insan zaten hamile olduğunu.

3 ay geçmeden söylemeyin ben 5. Aya kadar bile tedirgindim.Amaç nazar korkusu degil tabiki,hani insanımız bizlerin mutsuzluğundan mutluluk elde eder ve daha yıpratacak şeyler söyler ve dedikodusunu eder ya.Bu yüzden ben 17 haftaya kadar söylemedim.Aileye de 3. Aya kadar.

O arkadaşlarımdan birine de geç söyledim.Üstüne görmüşüm anlamadım dedim.Bir daha da üzecek birşey diyemedi korkutmadı beni o 3 ay.

Arkadaslar bilenleriniz vardir. 6 ay once bebegimi kaybettim ve o gunden bu yana yeni toparlaniyorum diyebilirim. Sonunda korunmayi birakip tekrardan bebek sahibi olmaya cesaret toplayabildim. Bu ay hic korunmadik, bebis ne zaman gelir bilemiyorum. Ill gebeligimde hersey yolunda gidiyor gibi gozukurken rutin kontrolde bebegimin kalbinin durdugunu ogrenmistim. Haliyle her ne kadar iyi dusunmeye calissam da olasi bir 2.hamilelikte kaygılarım olacak. Kurtaj surecinde ve sonrasinda annem ve anneannem de en az benim kadar yiprandilar. Ikisi de yuksek tansiyon hastasi. Ayrica annem anksiyete bozuklugu yasiyor bir suredir. Panik atak da mevcut bir suredir. Isinden ayrildi ve bir suru olumsuz sey yasadi kisa zamanda. Benim bebegimi kaybettigim donemde sikayetleri tavan yapti uzuntuden. En ufak bir seyi büyütüp saatlerce ona ağlama uzulme gibi bir huyu var. Ne yazik ki her seyin en kotusunu dusunur. Hamileyken de devamlı kaygiliydi. Ortada sebep yokken bile aman ilerde gebelik zehirlenmesi yasamazsin ins, gebelik sekeri de cok fena vs vs devamlı bunlardan bahsederdi.
Olur da nasip olursa yeniden hamile kalirsam ilk haftalarda bunu annemlerden saklamayi dusunuyorum. Zaten benim kaygim endişem bana yetecekken bir de surekli annemin takintilariyla bogusmak istemiyorum. Ote yandan annemin uzun zamandir kus oldugu yengem ( dayimin esi) saglikci ve kurtajimda bizzat operasyona girip elimi tutmus, oncesinde sonrasinda beni asla yalniz birakmamis biri. Calistigi hastanede gidecegim kontrollere ve haliyle haberi olacak. Ayrica gebelik surecinde danisabilecegim birisi ve gayet sogukkanli. Sizce anneme haber vermeyip ona vermem ne derece mantikli olur? Annemin cok kirilacagi malum. Bunu göze alip ilk haftalarda kendimi stresten uzak tutmam mi mantikli, yoksa annemi cignemek mi olur bu? Siz olsaniz bu kosullarda hamileliginizi gizler miydiniz? Cinsiyeti belli olana kdr soylememeyi dusunuyorumama ote yandan 15 dk mesafede oturdugumuz icin bu pek de kolay is degil. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Sorunlu bi hamilelik geçirmezseniz kusma ve daha fazlası gibi belli bi aya kadar saklayın bencede.Üstünüzde piskolojik baskı olmuş olacak.İlla o hastaneye gitmeniz gerekirsede zaten yengenizle küsmüş haberi olmaz diye düşünüyorum.

bence yengenize de söylemeyip başka hastaneye gidin. cinsiyet bildiğim kadarıyla 4. ayda belli oluyor. annenize de yerleşme kanamasını adet sanmışım ya da üstüne adet gördüm mide bulantısından şüphelenip test yaptırınca öğrendim dersiniz. ben açıkçası hamilelik haberlerinin ilk günden söylenmesini hoş bulmuyorum. ondan sonra insanların gözü hep o kişinin üstünde oluyor. cinsiyeti belli oldu mu, kaç aylık oldu, doğurdu mu, ne zaman doğurcak, hazırlıklar ne alemde vs vs vs.

Ben anneme ilk hamileligimi 12. Haftadan sonra söyledim. Kendisi herseyi kafaya takan bir insan sadece esim ve kardeslerim biliyordu. Bence saklamanin bir sakincasi yok. Insallah yakinda evlat sahibi olursunuz

Tabiki annene söylemelisin. Aksi halde çok kırılır size. Zaten eninde sonunda öğrenecek ve o davranışlarından kaçamıyacaksınız. Evhamlı insan evhamlanacak bir şeyler bulur. Kendimden biliyorum.

Oncelikle cok gecmis olsun, boyle zamanlarda heleki sizin durumunuzda eskiden kalma kirginliklar ,kuslukler bir tarafa birakilmali diye dusunuyorum, sizin ve bebeginizin sagligi herseyden oncelikli gelmeli.. Tekrar nasip olup hamile kaldiginizda ; herkezden cok sizin destege ihtiyaciniz olucak, esinizden,etrafinizda kimden olursa olsun, yaninizda olmalilar. Heleki tecrubeli yengenizden bile yardim almanizi oneririm. Kirginlik yasayan siz degilsiniz, o konu annenizle onun arasinda, siz ve sizin bebeginiz herseyden daha onemli... Rabbim saglikla bebeginizi kucaginiza almaniza yardim etsin insAllah..

Back