Esimin arkadasinin cocugu olmus dun. Aradi tebrik etti. Tum detaylari sordu. Doguma girdin mi nasil dayandin filan dedi. Ama gorsen telefonda gozleri doldu sorarken. Nasil bir his diye sordu. Allah bize de nasip eder insallah dedi. Bu arada esim iki ay once korunmayi biraktim saniyor ama ben halen ilac kullaniyorum. Kendimi kotu hissediyorum.gizem hatipoğlu diyosanız ona ben de ağlar gibi oldum. duygulandım bayağı görümcesinin ve kayınvalidesinin tepkisini görünce. ama evli miyim hayır. duygulanmayla pek alakası yok bence hazır hissetmenin
Evet istiyorum ama korkuyorum cok2. Sorunuz için bşy diyemem ama 1. Soru için galiba hazır olmasanız bile istiyorsunuz .
Aynısı bende de var yetememe korkusuEvet istiyorum ama korkuyorum cok
Cocuk cok guzel ama cok buyuk sorumluluk.daha gencsiniz bir iki yildaha bekleyin.digerlerini unursamayin o cocuga siz bakacakisiniz.onlar bakmiyacak gelip sevecekler orda burda hava atacaklar yani kv kp anane dede gorumce vs.....liste uzar gider..ben alti yil cocuk sahibi olamadim ki 34 de nasip etti Rabbim.iki prenses annesiyim simdi.ozgurluk bitiyor artik hayat farkli sen sen olnuyor anne oluyorsun.kolay degil baba dan cok sey beklemeyin sonuhayal kirikligi..ben o alti yil yasamisim diyorum ama simdi de cook mutluyum cookkk iyi ki anne yim cok sukurrr....ama zor gercekten zor....1)Çocuk sahibi olmaya nasıl karar verilir inanın bilmiyorum. Ben 25 yaşımı doldurdum, bir senelik evliyim ve herkes benden çocuk bekliyor. Özel bir hastanede sağlık sigortam var,doğumu da kapsıyor ancak bir türlü kendimi hazır hissetmiyorum.
Çocukları çok seviyorum,eğitimciyim zaten ama hadi ben hazırım bir çocuğum olsun düşünce yapısına nasıl geçilir hiç bir fikrim yok. Fikrim olmadığı gibi nasıl yetiştireceğim,müdahil olmayı çok seven aile büyüklerimizin çocuk yetiştirmeme karışıp karışmayacağı,eşimle ikimizin de aynı ebeveyn tutumunu izleyip izleyemeyeceğimiz soruları kafamı kurcalayıp duruyor.
Çoktandır düşündüğüm bir soruyu sormuşsunuz,konunuzu takipteyim.
2)Rapor konusundaki sorunuza gelince hiç bir doktor artık denetimi çok sıkıya alınmış bu konuda sizin için kendisini riske atmaz ve sizin böyle bir şey istemeniz de doğru değil
Cocuk cok guzel ama cok buyuk sorumluluk.daha gencsiniz bir iki yildaha bekleyin.digerlerini unursamayin o cocuga siz bakacakisiniz.onlar bakmiyacak gelip sevecekler orda burda hava atacaklar yani kv kp anane dede gorumce vs.....liste uzar gider..ben alti yil cocuk sahibi olamadim ki 34 de nasip etti Rabbim.iki prenses annesiyim simdi.ozgurluk bitiyor artik hayat farkli sen sen olnuyor anne oluyorsun.kolay degil baba dan cok sey beklemeyin sonuhayal kirikligi..ben o alti yil yasamisim diyorum ama simdi de cook mutluyum cookkk iyi ki anne yim cok sukurrr....ama zor gercekten zor....
Kontrollerinizi yaptirip oyle bekleyin derim zira cocuk oyle sip diye de olmuyor.ben 28de evlendm hemen istedim ancak 34 de nSip oldu..hersey kismet ama temkinli olmak lazim
Ah ah ne denirki ben hastane hastane cok gezdim.tuplerim kapali cikinca ozamanki cahillikle tup bebek denemeleri yani baya ugrastim.ama sunu yapmadim hayata kusmedim esimle hep destek oldu bana.gezdik tozduk inanin izlemedigimiz korku filmi kalmamis vizyonda.ben cok severim gerilimi.tedavilerim den ne benim ailemin ne esimin ailesinin haberi olmadi.ucuncu kisileri evliligime sokmadim hala oyleyim ve cok sukur kv deme uzak anneme yakinim.her kv bir degil tabi kesinlikle.esimle verdik mucadelemizi coksukur saglikli iki kizimiz var.o alti yilda hem cok iyi tanidik birbirimizi hem ozgur ce gezip tozduk tabi cocuk istiyoruz ama sadece istiyoruz.sanki cocuk oyuncak bebek gibi geliyor insana.hani hayat aynen devam edecek de cocuk la muhtesem olacak...Ne kadar aydınlatıcı ve güzel bir mesaj çok teşekkür ederim. Öncelikle kızlarınız sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar diliyorum :) Kontrollerimi yaptırdım,bir sorun yok gibi duruyor. Tiroidim şu an benim için normal sınırlar dahilindeymiş ama bebek olmadan evvel tekrar kontrol ettirmem gerekebilirmiş. Buna karar verir vermez gerekli kontrolleri yaptırmayı ve folik asit başlamayı düşünüyorum,istiyorum ki demirim kalsiyumum vitaminlerim her türlü depom dolu olsun ve planlı bir gebelik olsun. Haklısınız,bir yere kadar yardım etseler de çocuğumun sorumluluğu hep üzerimde olacak ve her sorumluluğun getirdiği kısıtlamalar gibi bir miktar kısıtlanacağım.
Bunlar dışında henüz şimdiden hamile olduğumda neler yapmam neler yapmamam konusunda kayınvalidemden bir sürü şey duyuyorum. Bunlar sağlıkla ilgili tavsiyeler değil,hamileyken karnımı belli etmeyecek giysiler giymem ve karnıma dokunarak fotoğraf çekinmemem gerektiğine dair bile olabiliyor. Bu nedenle çocuğumu yetiştirirken ailelerle yaşanacak çatışmaları düşünmek dahi beni bu fikirden uzaklaştırabiliyor.
Evet henüz gencim ve eşimle baş başa yaptığımız şeyler bana çok iyi hissettiriyor. Henüz yapmadığımız ama planladığımız bir sürü şey var bunları yapmadan bebek sahibi olmak hem kendime hem bebeğime haksızlık olabilir.Bence de bir iki yıl daha beklemeliyim :) Peki siz bebek sahibi olmaya hazır olduğunuzu nasıl hissettiniz? Eşimle baş başa yapabileceğim her şeyi doya doya yaptım,şimdi bir bebeğimiz olsun diye mi düşündünüz? Hemen istemişsiniz gerçi ama istemekle hazır olmak birbirinden farklı geliyor bana.
Hamileyken tek başına uzak şehirde yaşamak istememenizi anlıyorum. Ancak zaten bir rahatsızlık durumu olursa size rapor verirler. Onun dışında bu işler pek planla olmuyor. Gerçekten bebek istediğinize karar verin ondan sonra yapın.Merhaba arkadaslar. Simdi iki sorunum var.
1. Esim cocuk istiyor yillardir. Ben hep erteledim. Artik kiyamiyorum. Ben de istemeye basladim ama halen cesaretim yok. Yaş olmus 30. Cocuksuz bir hayat degil istedigim. Ama halen simdi diyemiyorum. Ama cocuk yapacaksam da daha da geciktirmenin anlami yok diyorum. Isin ilginci birinin cocuk haberini alinca yada tv de gorunce duygulaniyorum agliyorum bazen. Bunlar da cocuk icin hazir oldugumun gostergesi mi acaba diyorum.
2. Ben baska bir sehirde universitede zozunlu gorevimi yapiyorum. Birkac ay kaldi zorunlu hozmetimin dolmesina ama sabrim da tukendi artik beklemekten. Simdi hamile kalsam ozel hastanede dogum paketi alacagiz zaten. Sizce heyet raporu alabilir miyim. Hamileyken tek basima uzak bir sehirde yasamak istemiyorum. Ayrica zorunlu hizmetim dolunca hamile olmam tayinimi kolaylastiracak bir unsur.
Kiymetli degerlendirmelerinizi bekliyorum.
Ah ah ne denirki ben hastane hastane cok gezdim.tuplerim kapali cikinca ozamanki cahillikle tup bebek denemeleri yani baya ugrastim.ama sunu yapmadim hayata kusmedim esimle hep destek oldu bana.gezdik tozduk inanin izlemedigimiz korku filmi kalmamis vizyonda.ben cok severim gerilimi.tedavilerim den ne benim ailemin ne esimin ailesinin haberi olmadi.ucuncu kisileri evliligime sokmadim hala oyleyim ve cok sukur kv deme uzak anneme yakinim.her kv bir degil tabi kesinlikle.esimle verdik mucadelemizi coksukur saglikli iki kizimiz var.o alti yilda hem cok iyi tanidik birbirimizi hem ozgur ce gezip tozduk tabi cocuk istiyoruz ama sadece istiyoruz.sanki cocuk oyuncak bebek gibi geliyor insana.hani hayat aynen devam edecek de cocuk la muhtesem olacak...
Evet bir mucize gercekten anne olmak muhtesem bir sey.tarifi yok ancak anne olunca anlarsin lafinin dogrulugu kanitlaniyor bir nevi.planli gebelik en guzeli tabiki ama hayata bakisin farkli oluyor anne oldugun da.simdi nerde cocuklu bir anne gorsem kendi cocuklarim gelir aklima.annelik fedakarlik demek bastan sona fedakarlik demek.buna hazir oldugunda annelige hazirsin demektir bana gore.ama o mincik yavrunu kucagina almayi birak karninda kalp atislarini duydugun an zaten hayat bambaska bir hal aliyor.anne olmak cok muhtesem bir sey uyurken bile ozlemek o mis kokulunu.
Uzattim yine ya iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.sizede esinizle mutlu huzurlu yillar dilerim dilediginiz zaman yavrunuzu da alin kucaginiza insallah..tum isteyenlere Rabbim nasip etsin amin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?