• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamileliğe hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bilgisiz19087

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
29
14
3
28
Merhabalar adetime 1 gün kala yani 4 Eylül detest yaptım ikinici çizgi aşağıdaki gibi silik çıktı 2 gün sonra tekrar yaptım yine silik doktora gitti rahim duvarı çok kalın olduğunu birsey görünmediğini ya adet zamanı ya da gebeliğin ilk zamanı böyle olduğunu söyledi kan testi yaptık beta 39 çıktı tekrardan test vermedim ne zaman vermem gerekir kaç gün sonra

Eklentiler

• 65C95FCB-6A90-4328-81A0-BB3F237BE2D2.webp
    65C95FCB-6A90-4328-81A0-BB3F237BE2D2.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 50
  • 5462A35B-E040-4BA6-9F4B-0FC91D4A19F9.webp
    5462A35B-E040-4BA6-9F4B-0FC91D4A19F9.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 47
Hayırlı olsun. İki günde bir beta takibi yapıcaksın, beta 3 bin olmadan karından göremez zaten doktor bişey

Merhabalar adetime 1 gün kala yani 4 Eylül detest yaptım ikinici çizgi aşağıdaki gibi silik çıktı 2 gün sonra tekrar yaptım yine silik doktora gitti rahim duvarı çok kalın olduğunu birsey görünmediğini ya adet zamanı ya da gebeliğin ilk zamanı böyle olduğunu söyledi kan testi yaptık beta 39 çıktı tekrardan test vermedim ne zaman vermem gerekir kaç gün sonra

Tebrik ederim evet beta takibi yapilacak saglikli ilerliyor mu diye kontrol edilecek 😊 saglik ocagindan da verebilirsin kan tahlilini 2 gunde bir neredeyse 2 kati olmali diyor doktorlar. Mesela 4 eylulde 39 ciktiysa 6 eylulde 78 8 eylulde 156 cikmali gibi ben 3 kez kan vermistim doktor artisin iyi demisti. Banada ultrasonda baktiginda kalinlasmaya basladigini gordu hamileligin baslangici demisti 😊

Bana Sağlık ocağında bir hafta sonra gel bakalım dedi de 2-3 günde bir gidip kontrol ettirebilirsin

Sağlık ocağına az önce gittim dedi ki 9 gün sonra yapılır hergün mü takip yapacaksın dedi yaptırmadı perşembe gel dedi hastanede de virüs tespit edildiği için gidemiyorum ne yapayım bir sokıntı olur mu acaba

Sağlık ocağına az önce gittim dedi ki 9 gün sonra yapılır hergün mü takip yapacaksın dedi yaptırmadı perşembe gel dedi hastanede de virüs tespit edildiği için gidemiyorum ne yapayım bir sokıntı olur mu acaba

Her gün değilde 3 kez yapilsa yeterli olurdu artisa bakip nasil ilerledigini doktorla paylasirdin. Ben saglik ocagina hic gitmemistim ozel hastaneye aksamlari gidiyordum sakin oluyor diye 50 tl ye test yapiyolardi. Bi de ben adet tarihimden bir hafta once ogrenip takibini yaptirmistim gayette yapiyolar saglik ocaginin isine gelmemis. Ama yine de hic bir sikinti olmaz erken ogrensen de zaten bekleyecektin kese ve kalp atisi icin ama agrin olursa ya da kanama gibi seyler hemen gidersin doktora 🙏

Her gün değilde 3 kez yapilsa yeterli olurdu artisa bakip nasil ilerledigini doktorla paylasirdin. Ben saglik ocagina hic gitmemistim ozel hastaneye aksamlari gidiyordum sakin oluyor diye 50 tl ye test yapiyolardi. Bi de ben adet tarihimden bir hafta once ogrenip takibini yaptirmistim gayette yapiyolar saglik ocaginin isine gelmemis. Ama yine de hic bir sikinti olmaz erken ogrensen de zaten bekleyecektin kese ve kalp atisi icin ama agrin olursa ya da kanama gibi seyler hemen gidersin doktora 🙏

Bir de muayene oldugumda doktor folik aside baslamisti kendinde istediginden alabilirsin eger baslamadiysan 😊

Başlamadım folik aside ve sadece kasıklarıma arada bir sancı giriyor

Eczaneden alabilirsin canim onu ilk uc ay folik asit beyin gelisimi icin onemli diyorlar zaten sgk karsilamiyor bu vitamini. Kasiklarda agri olmasi normal adet olamadigimiz icin adet sancisi gibi bir sey oluyor. Saglikla kucagina alirsin insallah hayirli olsun🙏

Back
X