• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelerden Tüyolar...

010712

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
1.488
812
198
Merhaba hamiş kalmayı başarmış arkadaşlar. Sizlerden biz aylardır başarılı olamamışlarla deneyimlerinizi paylaşmanızı isticem. Mesela kafama takılanlardan bikaç örnek soru sorayım;

1. Adetinizin kaçıncı günlerinde hamiş kaldığınızı biliyor musunuz? İlişki sıklığınız?

2. Ovulasyon testi kullandınız mı? test pozitif çıktığında ne sıklıkla birliktelik oldu?

3. Yiyip içtiğiniz hamileliğe yardımcı şeyler oldu mu?

Teşekkürler....

Mrb canim.oncelikle en kisa zamnda hamile kalmani diliyorum.bu guzel haberi sen ve senin gbi bekleyen butun arkdaslrmz alir insallah.bz 5.denememzde tutturdk bebisi.ilk defa o ay owu.testi kullandim adetimn 14.15.16.gununde cift czgi cikti ve 3 gn ust uste temasimz oldu:o test siliklesince biraktik iliskiyi.adetime 10 gn kala kasiklarmda batma cekilme gbi agrilar oldu hemen gdip uzanmistim.icime dogmustu :) we adetime 3 gn kala dyanamyip test yptm dunyanin en silik cizgisini gordum :)) we hamileyim cok sukurr..onun dsinda yptigim ozel bisey yok canim.cok kafana takip stres ypma akisina birak olmuck diye hc dsunme .rabbim sanada nasip eder zamani gelince insalaaahhh.:)

Merhaba hamiş kalmayı başarmış arkadaşlar. Sizlerden biz aylardır başarılı olamamışlarla deneyimlerinizi paylaşmanızı isticem. Mesela kafama takılanlardan bikaç örnek soru sorayım;

1. Adetinizin kaçıncı günlerinde hamiş kaldığınızı biliyor musunuz? İlişki sıklığınız?

2. Ovulasyon testi kullandınız mı? test pozitif çıktığında ne sıklıkla birliktelik oldu?

Teşekkürler....

Adetim biter bitmez calismalara basladik ve her gün olmasa da gün asiri ilişki oldu. İlk defa o ay kararli bi şekilde calistik:D ya klasik iki hafta bu düzeni sagladik. Ovulasyon testini de ilk defa o ay kullandim ilk baslar silikti sonra kirmizi çizgiyi yakaladigimiz gün de ilişki oldu..

Adetim biter bitmez calismalara basladik ve her gün olmasa da gün asiri ilişki oldu. İlk defa o ay kararli bi şekilde calistik:D ya klasik iki hafta bu düzeni sagladik. Ovulasyon testini de ilk defa o ay kullandim ilk baslar silikti sonra kirmizi çizgiyi yakaladigimiz gün de ilişki oldu..

Sana da basarilar canimmm :D Rabbim isteyen herkese versin

Mrb canim.oncelikle en kisa zamnda hamile kalmani diliyorum.bu guzel haberi sen ve senin gbi bekleyen butun arkdaslrmz alir insallah.bz 5.denememzde tutturdk bebisi.ilk defa o ay owu.testi kullandim adetimn 14.15.16.gununde cift czgi cikti ve 3 gn ust uste temasimz oldu:o test siliklesince biraktik iliskiyi.adetime 10 gn kala kasiklarmda batma cekilme gbi agrilar oldu hemen gdip uzanmistim.icime dogmustu :) we adetime 3 gn kala dyanamyip test yptm dunyanin en silik cizgisini gordum :)) we hamileyim cok sukurr..onun dsinda yptigim ozel bisey yok canim.cok kafana takip stres ypma akisina birak olmuck diye hc dsunme .rabbim sanada nasip eder zamani gelince insalaaahhh.:)

Benim de bu ay 5. denemem olucak. hesabıma göre yarın ovu günüm. test de yapıyorum 4 gündür silik çizgi çıkıyor, bakalım yarın kırmızı çizgiyi görebilecek miyim.
paylaşımın için çok teşekkür ederim. Bebişini sağlıkla kucağına almanı dilerim.:3:

ben de ilk defa bu ay kullanıyorum testi. daha önceki aylar akıntı ve kasık ağrımdan yola çıkarak ovu günümü tahmin ediyordum ama hamile kalamayınca yanlış hesapladığımı düşünüp test alayım dedim. inşallah bu ay hayırlısıyla başarıcam :39:

Sana da basarilar canimmm :D Rabbim isteyen herkese versin

Teşekkür ederim onlycihan . senin gebelik takvimin görünmüyor o yüzden bebişin dünyaya geldimi bilemedim ama eger hala hamileysen bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesini dilerim...

Teşekkürler....

Çok güzel bir konu açmışsın tebrik ederim bende çok merak ediyorum takipcinim :34::34:

Umarım inşallah ovülasyon testi kullanmadan hamile kalan yok mu mesela ;)

Teşekkürler....

bu duadan bebiş için yanıp tutuşan biri olarak ben de duamı almışım:)) Allah razı olsun.Sen de bebişini belasız kazasız eline alırsın inşaAllah.. Ben de bu ay İLK KEZ OVULASYON TESTİ KULLLANCAĞIM.. eczanede bulamayına sipariş verdim dün adetim bitti bugün gelecek test.. 20adet. peki sen olası yumurtlama döenmlerinde mi testi uyguladın adetin bittiği andan itibaren mi kullandın canımm..:38:

iki çizgi de görünür olduğunda ya da ikinci çizgi daha koyu olduğunda bu yumurtladığımzı gösterir değil mi canım.???

iki çizgi de görünür olduğunda ya da ikinci çizgi daha koyu olduğunda bu yumurtladığımzı gösterir değil mi canım.???

benim başka bir topic te okuduğuma göre C T ikisi de aynı renkte olduğunda bu LH hormonunun zirvede olduğunu yani kısa süre sonra yumurtlayacağını gösteriyormuş. ertsi gün yine aynı saatte testi yaptığımızda çizgi silikleşmeye başladıysa o zaman ilişkiye girmek gerekiyormuş. böyle yapıp hamile kalan arkadaşlar yazmış.

benim başka bir topic te okuduğuma göre C T ikisi de aynı renkte olduğunda bu LH hormonunun zirvede olduğunu yani kısa süre sonra yumurtlayacağını gösteriyormuş. ertsi gün yine aynı saatte testi yaptığımızda çizgi silikleşmeye başladıysa o zaman ilişkiye girmek gerekiyormuş. böyle yapıp hamile kalan arkadaşlar yazmış.

2.çizgi belirgenliştiği anda 2/3 gün üstüste geğerlendircez bu ay....Hergün ya da 2 günde bir HERZAMAN olmuyor ..zorlama oluyor... bu ay ilk kez ovulasyon testini kullancğım canımmm..dün reglm bitti belki hemen yumurtlamışım diye akşamı değerlenidirdik..;) Rabbim bu ay yüzümüzü güldürür inşaAllah canım ya.. Artık umudum azalıyor kaç ay geçti hayırlısıııı:44::44::44::44::44::44:

2.çizgi belirgenliştiği anda 2/3 gün üstüste geğerlendircez bu ay....Hergün ya da 2 günde bir HERZAMAN olmuyor ..zorlama oluyor... bu ay ilk kez ovulasyon testini kullancğım canımmm..dün reglm bitti belki hemen yumurtlamışım diye akşamı değerlenidirdik..;) Rabbim bu ay yüzümüzü güldürür inşaAllah canım ya.. Artık umudum azalıyor kaç ay geçti hayırlısıııı:44::44::44::44::44::44:

Umudumuzun azalması için daha çok erken canım ben de bazen umutsuz hissediyorum ama burada 2 yıl 3 yıl ve daha fazla süredir bebek özlemi çeken arkadaşlarımızın yorumlarını okuduğumda kendime kızıyorum. Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah. herşeyin vakti saati vardır elbet. bize düşen elimizden geleni yapıp gerisini Allah'a ve zamana bırakmak.
Bizde de çok sık birliktelik olmuyor aynen zorlamayla yapamıyorum. bir de iş güç yorgunluk oluyor bazen hemen uyuyup kalıyoruz. bu ay işi sıkı tutmak istiyorum ama bakalım denk gelicek mi.. :32:

Umudumuzun azalması için daha çok erken canım ben de bazen umutsuz hissediyorum ama burada 2 yıl 3 yıl ve daha fazla süredir bebek özlemi çeken arkadaşlarımızın yorumlarını okuduğumda kendime kızıyorum. Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah. herşeyin vakti saati vardır elbet. bize düşen elimizden geleni yapıp gerisini Allah'a ve zamana bırakmak.
Bizde de çok sık birliktelik olmuyor aynen zorlamayla yapamıyorum. bir de iş güç yorgunluk oluyor bazen hemen uyuyup kalıyoruz. bu ay işi sıkı tutmak istiyorum ama bakalım denk gelicek mi.. :32:

hakılısın canım hem hiç olmamam ihtimali de var. eşim de söylüyo bazen ben delleniyorum hata konuşuyorum..:43::43:Rabbimin nasıl imtihan edeceği belli olmaz..:26::26::26::26: ahh ahh Allah hayırlısıyla nasip eder inşaAllah

Adet kanamasının ilk günü yeni bir adet döngüsünün başlangıcıdır. Bu aşamada beyin dokusunun derinlerinde yer alan hipotalamus adlı bölgeden salgılanan GnRH adı verilen hormon, hipotalamusa yakın yerleşimli hipofiz adı verilen salgı bezinden folikül uyarıcı hormon (FSH) salgısını başlatır. FSH hormonu etkisiyle yumurtalıklardan birinde yeni bir yumurta hücresi folikül adı verilen bir kesecik içinde olgunlaşmaya başlar. Bu olgunlaşma süreci tamamlandığında, olgun folikül içinde üretilen yüksek miktarlarda östrojen hormonu etkisiyle bir yandan rahim iç tabakası gelişmeye başlar, öte yandan hipofiz bezinden LH adı verilen başka bir hormon salgılanır. LH hormonu yumurta hücresini barındıran folikülü “çatlatır” ve yumurta hücresini serbest bırakır. Yumurta hücresinin serbest kalmasına yumurtlama (ovulasyon) adı verilir.
LH salgısı 12 saat gibi kısa bir sürede hızla artar ve doruk noktasına ulaşır. LH hormonu seviyesinin bu denli hızlı artmasıyla olgun folikül yapısı en ince noktasından çatlar ve içindeki yumurta hücresini serbest bırakır.
Eki Görüntüle 979633

Üstteki şekli ortadan ayıran kesikli çizgi yumurtlamanın oluştuğu anı, eğriler ise LH ve FSH hormonlarının kan seviyesini göstermektedir. Hemen yumurtlama öncesinde LH hormonunun ne kadar keskin bir yükselme gösterdiğine dikkat ediniz. Bu ani yükselmeye LH piki adı verilmektedir. LH pikinin oluşamadığı durumlarda folikül olgunlaşsa dahi, yumurtlama gerçekleşemez.

Sizlerle paylaştığım bu bilgiye göre ovu testinde iki kırmızı çizgi gördüğümüzde henüz çatlama gerçekleşmemiş demektir. kısa bir süre sonra gerçekleşecektir. ona göre ilişki zamanlamanızı ayarlayın kızlar :34:

canlarım ben ameliyat oldum çok sağlıklıydım ...ameliyattan 5 ay geçti bi türlü hamile kalamıorum doktorum ameliyattan sonra hemen hamile kalabileceğimi ssöledi bekle bekle yok .. bu 5 ay içinde ovulasyon kullandım 1 kere takip yaptrdım yakı yapştırdım yokolmuo en son dedim hiç bişey yapmıcam bıktım artık bunun öncesinde 1.5 sene var bıktım artık. dedm takmıorum artık. adetimin 8inci günü ilşkie bi başladım adet dünüme kadar 1 ğün arayla ilşkii devam etttim .. 30 ğünde bi oluorum işte 16 17 18 19 20 21 22 özel günlerimmşşşş yaaalaaannnnn inanmadım en sonunda.. bölebiyöntem dednedm veee gecikmem oldu sonunda hamile kaldımkendi yöntemimle meğersem adetime yakın yumurtlama-çatlama oluomuşş.. işte bölekızlar ...

Back