Hamileler yardım lütfen..

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
lütfen konum bi sure taşınmasın orada cevap alamıyorum burada alabileceğim işime yarayacak bir cevap bile çok önemli.
Kızlar doktor çoklu organ taraması istedi beş aylık hamileyim. Gittiğim hastane başka bir emar bölümüne bu listeyle randevu almamı söyledi ve aldım yarın gideceğim. Ama transvaginal usg falan diyor alttan ultrason yaparlar mi hiç olmadım endişeliyim. Karnımdan yapacaklar diye hazırladım hep kendimi hamile değilken bile alttan ultrason çok geriyordu beni. Daha önce bu listeyle tarama olanlar bilgilendirirlerse sevinirim
image.jpg

Kolay gelsin.
Bir bilgim yok ama Allahım sağlıklı ve mutlu kucağınıza almak nasip olsun demek istedim.

Bu ayrıntılı ultrason mu nedir? Neden istedi bunları?
Iki gebeliğimde de böyle bir liste verilmedi bana merak ettim.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Kolay gelsin.
Bir bilgim yok ama Allahım sağlıklı ve mutlu kucağınıza almak nasip olsun demek istedim.
Çok incesiniz çok teşekkür ederim amin :)
Niye istediler bunları, ben yaptırmadım?
Organ tarama icin anne karnında bebeğin organlarında sorun olup olmadığı üzerine bir tarama tek tek bakıyorlar

bildiğim alttan ultrason yapılmaz hamileyken ama yanlış da biliyor olabilirim tabii
neden bunları istediklerini söylediler mi

Bu ayrıntılı ultrason mu nedir? Neden istedi bunları?
Iki gebeliğimde de böyle bir liste verilmedi bana merak ettim.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi
Valla doktorumun verdiği bilgi üzerine detaylı organ tarama testi diye gittim araştırma hastanesine. Ama onlar da başka emar bölümüne sevk etti. Bu listeyi de elime verdi kaşeli imzalı. İçerisindeki yazılar beni tuhaflaştırmadi değil ben normal ciğer kalp böbrek baktıracaktım sağlıklı mi diye değilse de allah korusun yapılabilecek ne varsa yapılsın diye

bildiğim alttan ultrason yapılmaz hamileyken ama yanlış da biliyor olabilirim tabii
neden bunları istediklerini söylediler mi
Ah KESK’e yapmasalar çok emin eller de olsa korkuyorum iste o inçe uzun çubuğu su dolu keseme yakın tutacaklar ne olup ne olmamak var neler duyuyor görüyoruz :KK43: ama ne yazık ki oluyor vajinal ultrason hamilelikte. Olmasın diye çok dua etmiştim oysa

Bu bebişinin iç organlarını kontrol edicekler o yüzden. Bende pazartesi gideceğim.
Peki sen bilgi sahibi misin acaba vajjnal ultrason yapacaklar mi veya böyle liste verdiler mi sana da

bu listenin sizinle alakası yok diye düşünüyorum. hepsi bebeğin incelenme listesi. bütün organlarını kontrol ediyorlar. üreme organlarıda dahil. sanırım bebeğiniz kız. korkamnıza gerek yok. karın ultrasonu

Aslında benim doktorum her karından ultrasonla baktığında organları net bir şekilde görmüştü. Belki daha detaylı istemiştir. Hem tiroid falan olması da genel bir kontrol olduğu anlamına geliyor. Alttan bakıldığında daha net görünür. Korkmanı gerektirecek bir şey yok. Bebeğin derinlemesine incelenmesi için gerekse bir dakika katlanırsın. Hem acı verici falan değil sadece biraz rahatsızlık verici. Ben çok zor bir gebelik geçirdiğimden sürekli alttan muayene oldum. Korkma ondan.

Valla doktorumun verdiği bilgi üzerine detaylı organ tarama testi diye gittim araştırma hastanesine. Ama onlar da başka emar bölümüne sevk etti. Bu listeyi de elime verdi kaşeli imzalı. İçerisindeki yazılar beni tuhaflaştırmadi değil ben normal ciğer kalp böbrek baktıracaktım sağlıklı mi diye değilse de allah korusun yapılabilecek ne varsa yapılsın diye
Yani tıbbi bilgim yok ama 2 gebeliğimde de o haftalarda ayrıntılı ultrason yapıldı. Onda da bebeğin organlarına,uzuvlarina detaylı bakılıyor perinatoloji doktoru tarafından ve karından bakılıyor. Bu sebeple öyle olduğunu düşündüm acıkçası ki zaten herhangi bir sorun olmadan istediyse muhtemelen öyledir. Standart istenen birşey bu.

Henüz almadım ama endişelenecek birşey olmadığını söyledi doktorum. Durumunun iyi olduğunu sadece kontrol amaçlı olacağını söyledi. Dün gitmiştim. 10.12.2018 tarihini verdi doppler için. Bence sende endişelenme ama senin için erken olmalı ben 6,5 - 7 ay arası yapılıyor diye biliyorum

Bu istenilenler bebeğin organ taraması. Yani size 45 dakikalık karından ultrasonla bebeğin her organına bakacaklar. Sizle alakası yok ki. İstanbuldaysanız bu konuda en iyisi Doç.Dr.Ahmet Gül’dür. Tavsiye ederim.

X