hamileler için adjuvansız aşılar geldi

sevgi76

<a href="http://pregnancy
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
109
2
merhaba aranıza bugün katıldım. bende 17 haftalık hamileyim. aşı olup olmama konusunda kendi çapımda biraz araştırma yaptım. adjuvansız aşıların hamileler için zararları olmadığı gibi bebek doğduktan sonra (6 aya kadar bağışıklık sistemleri gelişmediği için ) anneden geçen antikorlar sayesinde bebeğide gripten koruduğunu öğrendim. şu anda 2 yıldır gittiğim doktorum mutlaka olmamı öneriyor.zaten polikistik over hastasıydım tedaviyle hamile kalabildim şuanda 2.bebeğime hamileliğim.ilk bebeğime gittiğim doktor ise aşıyı önermiyor. kafam haliyle kariştı tabiki ama ya hasta olduğumuz zaman tedavide kullanacağımız ilaçların yan etkileri hamileler için C ve D kategorisinde o zaman aşı olmak daha mantıklı değilmi. başımıza gelecekler bazen ne yapsak kaçınılmaz o yüzden Allaha güvenip adjuvansız olan aşıdan yaptırmayı düşünüyorum. bebişlerinizle birlikte bol sağlıklı günler.

bende dusunmuyorum dr da onermıyor bende kımseyı etkılemek ıstemem canım herkesın gorusune saygılıyım

merhaba arkadaslar...benim adetime 7-10 gun kala goguslerim agrir acaba bu yumurtladigim anlamina geliyormu??

bende düşünmüyorum olmayı...adjuvanlı adjuvansız farketmez bu işin içinde başka işler olduğunu düşünüyorum...

bende olmaya karar verdim çapadaki konuştuğumuz prof.lar kendilerinin olduklarını hele hamilelerin kesin olması gerektiğini söylüyor. ölen sayısı hızla artıyor insan korkuyor bende başta düşünmüyordum ama nisanda doğum var illaki dışarı çıkmak zorunda kalıyırsun mobilyasıydı eşyaları giysileri ... gezmeden olmuyor maske takmak eleri yıkamak hepimizin yaptığı şeyler. ama uzmanlar iş ağız burun kapamak yeterli değil diyor bu mikrop gözden bile vücuda geçebiliyormuş gözün gözyaşı bezlerinden solunum yollarından bulaşıyormuş Allah hepimizi bebeklerimizi korusun ben korktum olmaya kara verdim bu benim düşüncem....

vurulup vurulmamak herkesin kendi tercihi tabiki ama benim eşim 4 gün önce vuruldu.sırf dışarıdan bana hastalığı taşımamak adına.

Ben dün sağlık ocagında vuruldu aşımı.Hayırlısı olsun arkadaşlar hepimiz için

ben bugün oldum arkadaşlar.şimdi stres yok artık.ne olacaksa olsun ya.kafayı yedim olsam mı olmasam mı diye düşünmekten.Allah herkesi korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…