Hamıleler dikkat folic asıt ılacı kullanmayınn

bencede saçma öyle bişey olsa o ilacı çoktan piyasadan toplatırlar insan saglıgı bu.....herkes kafasın göre yazıyo...

Çok saçma ya her duydunuz ne kadar inanmaya meraklısını şaşırdım

bencede sacma doktorlar göz göre göre zararli ilac verirlermi...bende folio forte diye bisiy kullaniyorum herseyin oldugu gibi bununda fazlasi tabiki zarar 60 tane ic birak dedi ben 12 haftanin icindeyim ve daha icmem gereken 20 tane var...bebekte saglikli

aynen tuanayın dedıgı gundem yaratmak...............faydası ıspatlanmış ve zaten ılk uc ay fazla kullanılmıyoo...............doktora guven onemlı ..............

Sonuçta vitamin.Neden zararı olsunki?Tedbir bizden takdir Allahtan.Doktorlar içmeniz gerek diye ısrarla öneriyorlar...

valla sadece hap halinden mi kastediliyor bilmiyorumda,folik asit zaten sadece hap olarak alınan bişey değil,yediğimiz çoğu şeyde var vitamin olduğundan:kahve:

valla benim doktor elevit die bi marka multivitamin verdi , folik asit in zararlı olduunuı ilk kez buradan duyuyorum...hap olarak içmeyin o zaman, sardalya yiyin,yerfıstığı yiyin:)))

ben folik asit kullanmadım yani doktorum vermedi onun yerine içinde folik asit bulunan gıdalardan bolca tükettim

valla ben kaç kutu kullandım.bebeğin gelişimi için çok yararlı.eğer ufacık zararı olsa,hiç bir arkadaşa doktorlar vermezdi.televizyondaki her habere inanırsak ohoo.

ben hamile değilim...hamilelik öncesi olarak içiyorum ve ben hamile olmadan 3 ay önce içilmesi gerektiğini duydum....benim de bu 3. kutum...geçen ay dr gittiğimde folikasit yazıcam dedi ben zaten içiyorum deyince bana başka birşey içme dedi CADIARZU

valla bende 4 cü ayın ıcındeyım hala devam edıyorum folık asıte cok sasırdım dr sormak lazım bu ayın 31 gıdıcem ve sorucam dr

yıllardır dr.ların önerdigi, kullandırdıgı bir takviye vitamin bu.
ben 1 yıldır elevit kullanıyorum.
folic asid için neden boyle bir açıklama olmuş anlamadım ama folic asid sebebiyle bebegine zarar gelen de hiç duymadım.

ilginç..

folic asid bir ilaç değil vitamindir. Kalsiyum ve magnezyum ihtiyacını ve besinlerden yeterince alamayacağımız vitaminleri karşılar. Ben hamile değilim ama tv lerde de nette de bu haberleri gördükçe takip ederim. Üstüne basa basa bunun daha hamileliğe karar verdiğimiz zaman ve gebelikte ilk üç ay alınmasını öneriyorlar. Bu ilaçtan dolayı çocuklarda bir araz olduğunu kanıtlayabilmişler mi ben hiç duymadım yan etkisini. Ayrıca çocuğumun bir yumurtalığı yok demişsiniz. Bunun bu ilaçtan olduğunun garantisi var mı. Boşuna ön yargılı olmayın. Bir ilaç neden bir organın gelişmesini engellesin. Sorun olsa anlarım ama hiç yok diyorsunuz. Bir vitaminin ne zararı olabilir. İnanın yararlı diyenler ve tavsiye denler zararlı diyenlerden çok daha fazla.. Evet eskiden annelerimiz böyle şeyler kullanmamış o zamna ultrason bile yokmuş şimdi var cinsiyet öğrenebiliyoruz, kundak varmış eskiden şimdi biz kullanmıyoruz herşeyin daha sağlıklısı doğrusu zamanla öğreniliyor biliniyor gelişiyor. O zaman yoktu diye şimdi kullanmayalım mı.. Niye riske atalım ki. Anne adayları hasta olduğunda hamilelikte 6. aylara geldiyse sınırlı sayıda antibiyotik bile veriyor doktorlar. Sadece 3 ay kullanılacak ayrıca kanalların her haberine inanmayın doktorunuza danışın..

hamile kalmadan önce yaklaşık 4 ay kullandım hamile kalıncada 4.ayıma kadar kullandım en ufak bir yan etkisini görmedim ben yaamadım..
her duyduğumuza okuduğumuza aldanmamak lazım bence
hepimizin doktorları var ve bizi bizden daha iyi tanıyorlar neyin zararlı yararlı olduğunu biliyorlar.
ben doktoruma güveniyorum ve bana folik asit verdi kullandım dediğim gibi bir zararını görmedim

bende kullandım 3 aya kadar ama içim rahat hamdolsun .zararı olsa dr niye versin.
düşmanlığmı var bize sanki.çevremdede birçok kişi kullandı ve bebişleri çook sağlıklı mşllah.

valla ben çok faydası olduğunu biliyorum
hatta gebe kalmadan 3 ay önce kullanılması gerekirdiye biliim
sanmam bi zararı olsun.tüm dr bunu veriyor
bende kullandım hiçte bişeyi yok oğlumun maaşallah

aynen canim bebek pilanlari yapilmaya baslandigi an kullanilmaliymis ki en az 3ay öncesi ve sonrasi var bunun
bende kizimda kullandim
rabbime sükürler olsunki bi sorunumuz yok kizim turp gibiydi halada öyle masallah:nazar:

bu haber üzerine doktorumu aradım çünkü ben 4 aydır kullanıyorum.amerikada eğitim almış bir doktor sadece güldü.birşey olursa sorumluluk bana ait dedi.bebekte oluşabilecek sakatlıkları allah korusun önlüyormuş.13.haftaya kadar devam dedi.ben kullanacağım.

aynen bende böyle biliyorum
elbetteki hic birsey 100de 100 diil
ama zarari cidden cok olsa her doktor vermez

benim de doktorum bu konuda folik asit genelde kuzey ülkelerinde kullanılır az sebze tüketilen ülkelerde.biz de veriyoruz hiç bir zararı yok zaten fazlası vücuttan atılıyo demişti.ben de her gün 1 tane içiyorum.
annelerimiz bizi doğururken ilaç mı kullanmışlar diyenlere de; annelerimizin zamanında yiyecekler doğaldı bizdeki gibi hormonlu diildi,hava kirliliği,su kirliliği,saçma sapan virüsler....vs. bu kadar yoktu.

X