Hamıleler dikkat folic asıt ılacı kullanmayınn

arkadaslar folik asit ilac degil vitamindir. suda cozulebilen B9 vitamini cesididir. her vitaminde oldugu gibi bunun da asirisi zararlidir. ama hamileyken yeterli miktarda alinmasi yillardir tavsiye ediliyor. eger vucutta eksikse, DNA sentezi ve hucre bolunmesi sirasinda problem cikabilir ve bebek saglik problemleri yasayabilir. Yiyeceklerden zaten yeterince folik asit aliyor hamileler. ama beslenmelerine dikkate tmiyorlarsa vitaminle desteklemek gerekir.

Yukarda bahsedilen olayin haberini (daha dogrusu arastirmanin kendisini) gormek isterim. bana pek inandirici gelmiyor.

inanmayan arkadsım ac gogleye yaz folic asid tartısması dıye bak ne cıkıyo ondan sonra gec yorum yap tammamı bısey bılmoysan kafadan sallama ınanmasanda ınanma senı kımse bıseylerı ıanasın dıye zorlamıyoo
TAKVIM - Gebelikte folik asit tartışması
Doğal yoldan almak istesek, folik asit içeren besinler hangileri?
Zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıllar
Mercimek
Kuşkonmaz
Ispanak
Fasulye
Yer fıstığı
Portakal suyu
Tahıl ekmaği
Marul
Brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler.
*Pişirilmiş ve dondurularak saklanmış yiyeceklerde folik asit miktarı azalabilir ALINTIDIR

alınan besinler direk karşılamayabiliyor bazen

mercimek portlak marul ıspanak hepsine bayılırım ver her hafta hepsini mutlaka tüekitirim ve daha hamile bile değildim doktora gittim genel bir kan tahlili yaptırdım ama folik asitim düşük çıktı ve bebek bile düşünmmüyorken ben bunu kullanmaya başladım hamilelerdede zaten gerekli tahliller yapılyıor eğerdüşükse tek verilri normalse 2 tane ver,ilir

ilk 3 ay kullanılmasının gereği ilk 3 ayda bebeğin gelişimmi çok öenmli buyüzden içiyoruz ve ilk 3 ayda mide bulantılarıydı, iştahsızlıktı doğru düzgün beslenilemiyor bu yüzden içmekte fayda var
aklına takılanlar gidin doktorunuzdan foolik asit değerinize bakılmasını isteyin ona göre kullanın

tabiki alınan her hapın faydası ve zararı olabiliyor doğal almak en iyisi ama bazen haplara muhtaç kalınabiliyor eğer ciddi yan etkileri olsaydı bugüne kadar hamilelikten 3 ay önce ve sonra diye bangır bangır bağırmazlardı

my flowers sanada çok geçmiş olsun Allah kimseye yaşatmasın inşallah folic asitten değildir. doktoruyla filan görüşrün bebeğinin etkisi olabilirmi diye

hamileliğim de bende kullandım folic plus...
kızım 3 yaşına geldi,maşşallah öküz gibi..allaha şükür ..hiç bir sorunumuz da yok..
ayrıca dr.umda ege de parmakla gösterilen bir dr.du ..nasıl olr..sanmıyorum ...rakip firmaların karalama kanpanyası olmasın..
bu ilaçı özellikle hamilele kullanır ve dr. verir..

alınan besinler direk karşılamayabiliyor bazen

mercimek portlak marul ıspanak hepsine bayılırım ver her hafta hepsini mutlaka tüekitirim ve daha hamile bile değildim doktora gittim genel bir kan tahlili yaptırdım ama folik asitim düşük çıktı ve bebek bile düşünmmüyorken ben bunu kullanmaya başladım hamilelerdede zaten gerekli tahliller yapılyıor eğerdüşükse tek verilri normalse 2 tane ver,ilir

ilk 3 ay kullanılmasının gereği ilk 3 ayda bebeğin gelişimmi çok öenmli buyüzden içiyoruz ve ilk 3 ayda mide bulantılarıydı, iştahsızlıktı doğru düzgün beslenilemiyor bu yüzden içmekte fayda var
aklına takılanlar gidin doktorunuzdan foolik asit değerinize bakılmasını isteyin ona göre kullanın

tabiki alınan her hapın faydası ve zararı olabiliyor doğal almak en iyisi ama bazen haplara muhtaç kalınabiliyor eğer ciddi yan etkileri olsaydı bugüne kadar hamilelikten 3 ay önce ve sonra diye bangır bangır bağırmazlardı

my flowers sanada çok geçmiş olsun allah kimseye yaşatmasın inşallah folic asitten değildir. Doktoruyla filan görüşrün bebeğinin etkisi olabilirmi diye

hayır ben sadece oyle dusundum ondan olabılrımı dıyeee folic asidin yerıne alınabılcek dogal seyler var ıkınc sayfasda yazdımmm bu arda doktorlar bır ara calpol paranoxs vs gıbı ılacları hatta ıcınde parabol ıceren butun ılaxcları yasaklamıslardı coxcuklar ıcın turkıyedekı doktorlar hala aynı ılacları ebbeklere vermete ısrarlılar kı bu butun avrupa ulekelerınde yasaklanmıs ılaclar xocuklara poedıtus pedıfen tylol vs gıbı ılaclar bebeklere 2 yasından once verılmez turkıyede kanıtlanıp yasajklanmıs ılaclar ama hangı doktor bunu takıyokı halada benım bebegıme bu ılacları yazan doktorları anında bırakıyorum ve asla kulanmıyorummm

[ı]hamileliğim de bende kullandım folic plus...[/ı]
[ı]kızım 3 yaşına geldi,maşşallah öküz gibi..allaha şükür ..hiç bir sorunumuz da yok..[/ı]
[ı]ayrıca dr.umda ege de parmakla gösterilen bir dr.du ..nasıl olr..sanmıyorum ...rakip firmaların karalama kanpanyası olmasın..[/ı]
[ı]bu ilaçı özellikle hamilele kullanır ve dr. Verir..[/ı]

tabıkı dedıgım gıbı bende jkullandım ben sadece haberlerde bu konuyo acıklamalı ve tartısmalı olarak anlıtalacagı ıcın hamılelerın bırt on bılgısı olsun dıye yazdıgım bır konu kı ben bunun bu formda bu kadar yalan yanlıs sayılmasını yazacak ne yaptım onu anlamıs deılımmm ben sadece bılgılerı olsun haberı dınlesınler dıye yazdım yojksa kımsenın haytı benı baglamaz bır ıyılıgım donkunur maksadıyla camnımmm

my flowers bilgilendirdiğin için çok sağol, bebeğine de çok geçmiş olsun allah şifa versin.

ÖNCELİKLE PAYLAŞIMIN iÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
BENDE HAMİLE KALMADAN ÖNCE ve HAMİLELİĞİMİN İLK 3 AYINDA KULLANDIM.
ŞU ANDA HERHANGİ BİR PROBLEMİMİZ YOK, ALLAHA ŞÜKÜR.
BU BİR PAYLAŞIM SONUÇTA BÜTÜN DUYDUKLARIMIZ SONUNDA BiR ARAŞTIRMA YAPIP, SONRA KARAR VEREBİLİRİZ.
BUNDA KÖTÜ BİRŞEY YOK. SONUÇTA SENDE ACABA DİYE DÜŞÜNEN BiR ANNESİN.
EMEĞN İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERiM.

SEVGİLER...

merahabalar bende bugün yen almya basladım folik asiti 1 aylık hamileyim terdütte kaldım şimdi ya içsemmi içmesemmi

doktora sormadan almak tabi ki zararlıdır.....ama hamile doktorlar bile kullanıyor..herkese göre değişir bence ve doktora sormak gereklidir..aşırıya kaçmak herşeyde olduğu gibi bunda da zararlıdır.....açıkcası zararı var mı bilmiyorum ama doktorla mutlaka konuşmak gerek...

ÖNCELİKLE PAYLAŞIMIN iÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
BENDE HAMİLE KALMADAN ÖNCE ve HAMİLELİĞİMİN İLK 3 AYINDA KULLANDIM.
ŞU ANDA HERHANGİ BİR PROBLEMİMİZ YOK, ALLAHA ŞÜKÜR.
BU BİR PAYLAŞIM SONUÇTA BÜTÜN DUYDUKLARIMIZ SONUNDA BiR ARAŞTIRMA YAPIP, SONRA KARAR VEREBİLİRİZ.
BUNDA KÖTÜ BİRŞEY YOK. SONUÇTA SENDE ACABA DİYE DÜŞÜNEN BiR ANNESİN.
EMEĞN İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERiM.

SEVGİLER...

tsk ederım benı anlayan bırılerı cıktı sanırınm

slm arkadaşlar.. 2 aylık hamileyim.ve hamileliğimi ilk öğrendiğim gün doktoruma folic asit içeyim mi diye sordum''Gerek yok eskiden kimse folic asit içmİyordu.benim annem bana hamileyken içmemiş mesela'' dedi.Tereddütte kaldım,internetten araştırdım hangi yiyeceklerden karşılayabilirim diye..yiyeceklerle karşılıyorum,yeterli oluyormu bilmiyorum gerçi..

Senin doktorunda bir tuhafmış Ayşegülcüm ama, bir bilim adamına eskiden var mıydı demek hiç yakışır mı. Sonuçta tıp ilerliyor ve bir takım hastalıkların önüne, erken önlemlerle geçilebiliyor. Ama sen zaten 8 haftanı doldurmuşsun, öemli olan ilk 8 haftaydı. sağlıklı hamilelikler.

kızlar bende ilk üç ayımda kullandım, benim üst komşum var ,doktoru ne folik asit ne vitamin vermiş, bebecik sinirleri sırtında açık doğmuş ,Allahım bizim yavrularımızı korusun, sonra bebeği iki günlükken ameliyata almışlar, şimdi büyüdü ama hep doktordalar kontrollerde, bence faydası var vitamin sonuçta

kızlar bende ilk üç ayımda kullandım, benim üst komşum var ,doktoru ne folik asit ne vitamin vermiş, bebecik sinirleri sırtında açık doğmuş ,Allahım bizim yavrularımızı korusun, sonra bebeği iki günlükken ameliyata almışlar, şimdi büyüdü ama hep doktordalar kontrollerde, bence faydası var vitamin sonuçta

işte kullanılma nedeni budur,
spina bifida denen omurilik rahatsızlığını engellemektir amaç,
ki folik asit eksikliğinde görülen bir hastalıktır bu ,
kalıcı sakatlık olabilir sonucunda,
kestirip atılacak bir konu değil...

işte kullanılma nedeni budur,
spina bifida denen omurilik rahatsızlığını engellemektir amaç,
ki folik asit eksikliğinde görülen bir hastalıktır bu ,
kalıcı sakatlık olabilir sonucunda,
kestirip atılacak bir konu değil...

kımse kestırıp tamıyo canım bende tv de duydum haykı dusymaz olaydım kı suc bende hemen burya yazdım belkı cok buyuk olaak bebegı etkılemıstır dusuncesıylee yazıyım ben kullandım barı duıger hamsıların bır alır tvden kullamnaz dusuncesıyle kı goruyorumkı ıyılık yaramıyor mıllete ne ıster kulanırsınız ıster kullanamzzınızz ben haberde dıkkat folıc asıt kullanmayın dıyınce aynenn bu baslıgı buraya attım sızde tvden ızler ne dmeek ıstedıgını anlarsınız makasadıtylaa kullanın veya kullanmayın bu benı baglamaz ne halınız varsa goprun ya kabaht bendekı ben sızı uyarıyorum

inanmayan arkadsım ac gogleye yaz folic asid tartısması dıye bak ne cıkıyo ondan sonra gec yorum yap tammamı bısey bılmoysan kafadan sallama ınanmasanda ınanma senı kımse bıseylerı ıanasın dıye zorlamıyoo
TAKVIM - Gebelikte folik asit tartışması
Doğal yoldan almak istesek, folik asit içeren besinler hangileri?
Zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıllar
Mercimek
Kuşkonmaz
Ispanak
Fasulye
Yer fıstığı
Portakal suyu
Tahıl ekmaği
Marul
Brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler.
*Pişirilmiş ve dondurularak saklanmış yiyeceklerde folik asit miktarı azalabilir ALINTIDIR

hamilelikten 3 ay öncesi ve sonrası folik asidi öneriyorlar ısrarla..

bebekte omuriligin açık olmasını engelliyormuş...

Bence TV deki herşeye inanmayın..

Senin doktorunda bir tuhafmış Ayşegülcüm ama, bir bilim adamına eskiden var mıydı demek hiç yakışır mı. Sonuçta tıp ilerliyor ve bir takım hastalıkların önüne, erken önlemlerle geçilebiliyor. Ama sen zaten 8 haftanı doldurmuşsun, öemli olan ilk 8 haftaydı. sağlıklı hamilelikler.

teşekkür ederim cnm.ama tuhaf demen biras abartılı olmuş.sonuçta adam düşüncesini söyledi..tuhaflığını hissetsem zaten ona gitmem.ayrıca ben zaten 4 haftalıkken bu muhabbet olmuştu.8.hafta gidipte folic asit alıyımmı die sormadım...sizede sağlıklı hamilelikler..

kizlar tartismaniza gerek yok bence sinirlenmeyin birbirinize bosuna. tvdaki bilgilere biraz supheli yaklasilmali. en iyisi doktorlara sormaktir diye dusuuyorum. ama konuyu acan arkadas da duydugu bir bilgiyi tum hamis ve hamis adaylarini dusunerek acmis. hamileligin basinda olan arkadaslar doktorlarina boyle bir haber duyuldu diye tekrar sorabilir. ben yurtdisindayim burdaki doktorlar hamile kalmak istediginizi soylediginizde sadece iki sey istiyor sizden bir smear testi yaptirmanizi ikincisi folik aside baslamanizi. disardan bir gorus olarak eklemek istedim. turkiyedeki doktorlarda folik asit konusunda hemfikir diye biliyorum. folik asit icmeyince illaki bir sey olacak degil; bebegin sinir ve omurilik olsumunda sorun cikmamasi icin ekstra bir vitamin, yuzde yuz ispatlanmis da degil diye duydum. ama genel gorus faydasi oldugu yonunde. herkese sevgiler.

Folik asit,bebeğin gelişimi ve anne adayının sağlıklı bir hamilelik geçirebilmesini sağlayan,suda çözüne,vücutta asla birikim yapmayan B9 vitaminin diğer adıdır.Önceleri,gebelikten önce 3 ay ve gebeliğin ilk 3 ayında tavsiye edilirken,şu an WHO yani dünya sağlık örgütü,9 ay boyunca kullanılmasını önermektedir.Çünkü aynı zamanda anneyi,preeklemsi ve hipertansiyondan,gut rahatsızlığından ve kardiyak yani kalp ile ilgili rahatsızlıklardan korur.Olmazsa olmazdır.Anlaşılan arkadaşlar,gündem yaratmak için bir haber konusu yapmışlar ve başarmışlar da.Ben eski tv gazetecisi yani muhabir olarak bunu çok iyi bilirim.İşler kötüye gidince,konu değiştirmek ve sansasyon yaratmak amacıyla,asparagas haberler yapılır.Bunlara prim vermeyin.İçi rahat etmeyenler dr una sorsun.Ama güven rahatlığıyla ve korkmadan kullanın.

X