arkadaslar folik asit ilac degil vitamindir. suda cozulebilen B9 vitamini cesididir. her vitaminde oldugu gibi bunun da asirisi zararlidir. ama hamileyken yeterli miktarda alinmasi yillardir tavsiye ediliyor. eger vucutta eksikse, DNA sentezi ve hucre bolunmesi sirasinda problem cikabilir ve bebek saglik problemleri yasayabilir. Yiyeceklerden zaten yeterince folik asit aliyor hamileler. ama beslenmelerine dikkate tmiyorlarsa vitaminle desteklemek gerekir.
Yukarda bahsedilen olayin haberini (daha dogrusu arastirmanin kendisini) gormek isterim. bana pek inandirici gelmiyor.
alınan besinler direk karşılamayabiliyor bazen
mercimek portlak marul ıspanak hepsine bayılırım ver her hafta hepsini mutlaka tüekitirim ve daha hamile bile değildim doktora gittim genel bir kan tahlili yaptırdım ama folik asitim düşük çıktı ve bebek bile düşünmmüyorken ben bunu kullanmaya başladım hamilelerdede zaten gerekli tahliller yapılyıor eğerdüşükse tek verilri normalse 2 tane ver,ilir
ilk 3 ay kullanılmasının gereği ilk 3 ayda bebeğin gelişimmi çok öenmli buyüzden içiyoruz ve ilk 3 ayda mide bulantılarıydı, iştahsızlıktı doğru düzgün beslenilemiyor bu yüzden içmekte fayda var
aklına takılanlar gidin doktorunuzdan foolik asit değerinize bakılmasını isteyin ona göre kullanın
tabiki alınan her hapın faydası ve zararı olabiliyor doğal almak en iyisi ama bazen haplara muhtaç kalınabiliyor eğer ciddi yan etkileri olsaydı bugüne kadar hamilelikten 3 ay önce ve sonra diye bangır bangır bağırmazlardı
my flowers sanada çok geçmiş olsun allah kimseye yaşatmasın inşallah folic asitten değildir. Doktoruyla filan görüşrün bebeğinin etkisi olabilirmi diye
[ı]hamileliğim de bende kullandım folic plus...[/ı]
[ı]kızım 3 yaşına geldi,maşşallah öküz gibi..allaha şükür ..hiç bir sorunumuz da yok..[/ı]
[ı]ayrıca dr.umda ege de parmakla gösterilen bir dr.du ..nasıl olr..sanmıyorum ...rakip firmaların karalama kanpanyası olmasın..[/ı]
[ı]bu ilaçı özellikle hamilele kullanır ve dr. Verir..[/ı]
my flowers bilgilendirdiğin için çok sağol, bebeğine de çok geçmiş olsun allah şifa versin.
ÖNCELİKLE PAYLAŞIMIN iÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
BENDE HAMİLE KALMADAN ÖNCE ve HAMİLELİĞİMİN İLK 3 AYINDA KULLANDIM.
ŞU ANDA HERHANGİ BİR PROBLEMİMİZ YOK, ALLAHA ŞÜKÜR.
BU BİR PAYLAŞIM SONUÇTA BÜTÜN DUYDUKLARIMIZ SONUNDA BiR ARAŞTIRMA YAPIP, SONRA KARAR VEREBİLİRİZ.
BUNDA KÖTÜ BİRŞEY YOK. SONUÇTA SENDE ACABA DİYE DÜŞÜNEN BiR ANNESİN.
EMEĞN İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERiM.
SEVGİLER...
slm arkadaşlar.. 2 aylık hamileyim.ve hamileliğimi ilk öğrendiğim gün doktoruma folic asit içeyim mi diye sordum''Gerek yok eskiden kimse folic asit içmİyordu.benim annem bana hamileyken içmemiş mesela'' dedi.Tereddütte kaldım,internetten araştırdım hangi yiyeceklerden karşılayabilirim diye..yiyeceklerle karşılıyorum,yeterli oluyormu bilmiyorum gerçi..
kızlar bende ilk üç ayımda kullandım, benim üst komşum var ,doktoru ne folik asit ne vitamin vermiş, bebecik sinirleri sırtında açık doğmuş ,Allahım bizim yavrularımızı korusun, sonra bebeği iki günlükken ameliyata almışlar, şimdi büyüdü ama hep doktordalar kontrollerde, bence faydası var vitamin sonuçta
işte kullanılma nedeni budur,
spina bifida denen omurilik rahatsızlığını engellemektir amaç,
ki folik asit eksikliğinde görülen bir hastalıktır bu ,
kalıcı sakatlık olabilir sonucunda,
kestirip atılacak bir konu değil...
Senin doktorunda bir tuhafmış Ayşegülcüm ama, bir bilim adamına eskiden var mıydı demek hiç yakışır mı. Sonuçta tıp ilerliyor ve bir takım hastalıkların önüne, erken önlemlerle geçilebiliyor. Ama sen zaten 8 haftanı doldurmuşsun, öemli olan ilk 8 haftaydı. sağlıklı hamilelikler.