• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile tecrübeliler lütfen yardımm

PudraPembesi34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
196
59
98
37+5 haftalık hamileyim.fakat bnm 2-3 hafta kadar geç yumurtlamış yoksa 39+5 haftalık hamile olmam gerekiyor. Herneyse bugun kontrole gittim çevremde bazı kişilerden duydugum şeyleri sordum. İstersem doğum yapabilirmiyim dedim. Anlattı birşeyler.. neyse bende rahmimde 2 aydır acı hissediyordum ilaç vermişti geçmedi. Bugun doğumuda beklediğimi öğrenince çatı muanesi yaptı. Açıkçası ben 4-5aydan fazladır ilişkiye girmiyorum. Ondan bir öncekide 2 ay gerisi.. yani halde böyle olunca çok canım acıdı epey acıdı. Islaklık vardı hafiften çataldan inerken. Neyse 2 3 saat oldu hala sızlamalar var. Buarada açıklık 3 cm dedi. Çatı muanesi doğumu tetiklermi. 3 cm açıklığı olupta ne kadar süre sonra doğum gerçekleşir? 37.haftanın sonlarında yada 38.haftada doğum erkenmidir? Küvezde kalırmı? Akıntımda devam ediyor. Bazen beyaz kıvamda, bazen su renginde yani iç çamaşırından gördüğüm kadar böyle.

Her an doğurabilirsin 2 hafta sonra da doğurabilirsin. Bunu kimse bilemez. Artık büyümüş kuvoze de girmez.

Canım doktorlar 2 hafta büyük veya küçük söylüyolar bu gelişmesiyle alakalı küvoze girmez merak etme 37 haftadan küçükler erken doğum sayılıyor

Eğer 3 cm açıklığın varsa doğumun başlamış demektir sen şimdi sancılarını gözlemle kaç dakikada bir geliyor ne kadar sürüyor. Doğum sancısı belden başlayıp karına doğru yayılır. Ama herkesin doğumu farklı olabilir belki sancın pek olmayacak ağrı eşiğin yüksek olabilr şuan sancıların varmı ne durumdasın?

3cm açıklıkla beni eve gönderdiler sancılarını evde çek biraz dayanamayıp gittiğimde 5 6 cm açıklık olmuştu öyle doğuma girdim

Eğer 3 cm açıklığın varsa doğumun başlamış demektir sen şimdi sancılarını gözlemle kaç dakikada bir geliyor ne kadar sürüyor. Doğum sancısı belden başlayıp karına doğru yayılır. Ama herkesin doğumu farklı olabilir belki sancın pek olmayacak ağrı eşiğin yüksek olabilr şuan sancıların varmı ne durumdasın?
Sancım yok ama herzamsnkş gibi göbeğim kasılıyor. Ayrıca alttan muane canımı çok yaktıgı için zaman zaman sızlıyor bana hiç doğum olur falan demedi ya bnm doktordamı sorun :(

Olabilir olmayada bilir .bu senin açılmanın devam edip etmeyeceği ile alakalı bişey .sen yine de hazırlıklı ol.belki açılman 3 cm de kalır doğumu normal gününe kadar beklersin .bellli olmaz belki de açılman artar .sancılardan anlarsın zaten .dayanamayacak gibi olursan gidersin doktora yada suyun patlarsa

Cnm gecmis olsun. Ben 3cm lik aciklikla 10 gun kadar durdum hicbisey olmadi. 37+5te dogum yaptim. Kizim kuveze falan girmedi

Herkesin doğum sekli kendine has olduğundan buradan sadece başkalarının tecrübelerini öğrenmiş olursunuz. Örneğin benim suyum geldi lakin açılmam bir cm idi. 12 saat suni sancı cekip doğuracak kadar acilabildim :)

Bugün de dogurabilirsiniz bir hafta sonra da. Açılmanin seyrine , suyun gelmesine , bebeğin isteğine bagli. Kuveze alınmaz bebeğiniz merak etmeyin. Sağlıkla alin kucağınıza inşallah.

Ben 37. haftada çatı muayenesi oldum. 39. haftada doğurdum. Doğumu tetikleyebileceğini sağdan soldan duymuştum ama doktorum böyle bir şey söylemedi.

Çatı muayenesinden sonra akıntı, ıslaklık vs. de normal.

1 cm açıklıkla suni sancı verildi 14,5 saatte doğurdum. 7 den sonrası zor. Sancınızı evde çekin yoksa gelip gidip ellerini sokup ölçüyorlar daha çok canınız yanıyor. Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin

37+5 haftalık hamileyim.fakat bnm 2-3 hafta kadar geç yumurtlamış yoksa 39+5 haftalık hamile olmam gerekiyor. Herneyse bugun kontrole gittim çevremde bazı kişilerden duydugum şeyleri sordum. İstersem doğum yapabilirmiyim dedim. Anlattı birşeyler.. neyse bende rahmimde 2 aydır acı hissediyordum ilaç vermişti geçmedi. Bugun doğumuda beklediğimi öğrenince çatı muanesi yaptı. Açıkçası ben 4-5aydan fazladır ilişkiye girmiyorum. Ondan bir öncekide 2 ay gerisi.. yani halde böyle olunca çok canım acıdı epey acıdı. Islaklık vardı hafiften çataldan inerken. Neyse 2 3 saat oldu hala sızlamalar var. Buarada açıklık 3 cm dedi. Çatı muanesi doğumu tetiklermi. 3 cm açıklığı olupta ne kadar süre sonra doğum gerçekleşir? 37.haftanın sonlarında yada 38.haftada doğum erkenmidir? Küvezde kalırmı? Akıntımda devam ediyor. Bazen beyaz kıvamda, bazen su renginde yani iç çamaşırından gördüğüm kadar böyle.
Merak etme çocuk kuveze girmez benim 32.haftada 3cm acilmam vardı iğneyle geciktirdiler 38+1 de normal doğum yaptım kızımda maşallah cok saglikliydi seninde oyle olucak merak etme bende ayni seyleri yaşadım..

Ve ayrica sabah 10 da doğuma aldılar suni sancı verdiler öğlen 13.30da doğum gerçekleşti rabbim yardımcı oluyor hic bir şeyi kafana takma

Ben 20.haftada 3cm açıklıkla hastaneye yattım rahmim dikiş bile atılamayacak durumdaydı bir hafta hastanede yatıp çocuk düşer en iyisi evde tetikte bekleyin denip eve gönderildim 1o gün sonra kontrole gittiğimde doktorum şok oldu rahim kendini toparlamis açılmam gitmisti bu şekilde evde iğne serum takviyesiyle 26 haftaya kadar dayanabildim.Hastaneye yattığımda 1 cm açılmam vardı ama sancılarım çok şiddetliydi o kadar şaşırmıştım ki bu duruma 3cm açılmayla hiç birşey hissetmezken 1 cmlik açılma beni mahvetti.17 saat süren sancının sonunda dogumhaneye alındım suyumun gelmesi ve doğumun gerçekleşmesi 15 dk sürdü.860 gr doğan bebeğim 3 ay kuvezde kaldı ve şu anda çok şükür en ufak bir sıkıntımız yok.Çok uzadı farkındayım ama diyeceğim şu ki kimsenin acısı ağrısı sizin için referans olmasın her insanın acı eşiği farklıdır evet biraz skinti yaşayacaksınız ama sonundaki mutluluk herşeye bedel şimdiden normal doğum zor olur mu diye düşünüp strese girmeyin Rabbim bir avazda kurtarsın.

Back