Gebeliğe Hazırlık Hamile olmak icin önemli bilgiler.. sizin tecrübeleriniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Coco_Loco

Bazen...
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
147
205
53
Merhaba arkadaslar.

Ben bu siteye yeni üye oldum ve bu benim ilk konuğum. Ağustosun sonunda dogum kontrol hapini almaya biraktim ve eşimle (allah izin ederse) bebek sahibi olmak istiyoruz. Yaklaşık 4 yildir evliyim.

Bu sürecte vücutumu bebegim icin en iyi sekilde hazirlamak istiyorum. Bunun icin yaklasik bir bucuk ay önce sigarayi biraktim ve bol meyve ve sebze tüketmeye dikkat ediyorum. Bana verebileceginiz fikir ve tüyolar var mi acaba hanimlar? Siz nelere dikkat ettiniz? Nelerden vazgectiniz veya neyi kisitladiniz?

Simdiden bütün cevaplara cok tşk ederim :KK15:

Doktora görünüp bi engelin veya vitamin eksikligin varmi diye kontrol ettirebilirsin ve folik asit kullanmaya baslayabilirsin.

Öncelikle hakkınız hayırlısı olsun inşallah. Bir kadın doğumcuya gidip muayene olun. Gerekli şekilde yönlendirecektir sizi. Düzenli ilişkiye girmeye çalışın. Yumurtlama günlerini ihmal etmeyin. İnşallah güzel haberler verirsiniz yakında

Doktora görünüp bi engelin veya vitamin eksikligin varmi diye kontrol ettirebilirsin ve folik asit kullanmaya baslayabilirsin.

Tskler canım cevabin icin.. pazartesiye randevu aldim doktordan bakalim doktorum ne diyecek. Folik asiti bende duymustum ama ne bileyim doktorum yazmadan kafama göre almaya cesaret edemedim

Öncelikle hakkınız hayırlısı olsun inşallah. Bir kadın doğumcuya gidip muayene olun. Gerekli şekilde yönlendirecektir sizi. Düzenli ilişkiye girmeye çalışın. Yumurtlama günlerini ihmal etmeyin. İnşallah güzel haberler verirsiniz yakında

Insallah sağol canim. Pazartesi icin doktorumdan randevu aldim birde onunla konusmam gerek haklisiniz. Yumurtlama günlerimi ögrenmem lazim. Onun icin ekstra testler varmis ögrenmek icin onu bi doktorumla konusmam gerek. Ilginiz icin tsk ederim dediginiz gibi yakinda insallah iyi haberlerle gelirim

Dahiliyeciye gidip kan değerlerime vitaminlere vs hepsine baktırdım, Daha sonra kadın doğumcudan muayene oldum. Bu 2 bölüme mutlaka git
Ne eksik ise ona göre en iyi şekilde yönlendirecektir seni

Insallah sağol canim. Pazartesi icin doktorumdan randevu aldim birde onunla konusmam gerek haklisiniz. Yumurtlama günlerimi ögrenmem lazim. Onun icin ekstra testler varmis ögrenmek icin onu bi doktorumla konusmam gerek. Ilginiz icin tsk ederim dediginiz gibi yakinda insallah iyi haberlerle gelirim

Size tavsiyem kanda B12 vitamini ve D vitamininize mutlaka baktırın

Adet olduğunuzda 2 veya 3. Gün hormonlarınıza baktırın. Jinekolojik muayene kesinlikle olun. Smear testi verin rahmin durumunu öğrenin. Sonra sıkıntı çekmeyin. İnşallah hiçbir sıkıntı olmaz bebeğiniz gelir.

Hanımlar merhabalar. Bende gebelik istiyorum 1 yıldır ve sürekli doktora gidiyorum. Temmuzun 6'sında dahileyeden kan testi verdim. B12 249 çıktı. Bundan 4 gün önce yine kan testi yaptırdım bu seferde B12 177 çıktı. Doktor iğne yazarım ama gebelik için riskli dedi. Geciktirebilir veya gebelik olursa düşük riski var dedi. Sizce napmalıyım lütfen bana yardım edin :(

Hanımlar merhabalar. Bende gebelik istiyorum 1 yıldır ve sürekli doktora gidiyorum. Temmuzun 6'sında dahileyeden kan testi verdim. B12 249 çıktı. Bundan 4 gün önce yine kan testi yaptırdım bu seferde B12 177 çıktı. Doktor iğne yazarım ama gebelik için riskli dedi. Geciktirebilir veya gebelik olursa düşük riski var dedi. Sizce napmalıyım lütfen bana yardım edin :KK43:
Nasil yani iğnemi düsük yaptiriyomus ben tablet olarak kullaniyorum acaba oda sıkıntı olurmuki ya

Nasil yani iğnemi düsük yaptiriyomus ben tablet olarak kullaniyorum acaba oda sıkıntı olurmuki ya
Doktor tablet yazmak istedi ama ben kabul etmedim. Midem çok hassas. Mide koruyucuyla bile alsam beni çok perişan ediyor. İğne yazıyım ama riskli dedi işte. Tablete riskli demedi bana. İçin rahat olsun :)

Doktor tablet yazmak istedi ama ben kabul etmedim. Midem çok hassas. Mide koruyucuyla bile alsam beni çok perişan ediyor. İğne yazıyım ama riskli dedi işte. Tablete riskli demedi bana. İçin rahat olsun :)
Cok tesekkur ederimm bi ara ignesini bende kullanmistim 15 tane kadar ama o zaman bekardim :)) simdi 268 cikti deger ama yinede tablet olarak vereyim kullan dedi doktor.

Arkadaslar malesef yarinki randevumu iptal etmem lazim.. cuma aksami adet oldum ve bu halimle doktora gidemem yani yine beklemem lazim.. bakalim yarin sabah doktorumu arayip danisacagim.. bi yandan cok umutlanmistim cünkü adetim 4 gün gecti ama bi yandanda diyordum kendime fazla ümitlenme cünkü adet düzenin daha tam oturmadi ve hakattende öyle oldu.. neyse saglik olsun vardir hersey de bi hayir

Can
Arkadaslar malesef yarinki randevumu iptal etmem lazim.. cuma aksami adet oldum ve bu halimle doktora gidemem yani yine beklemem lazim.. bakalim yarin sabah doktorumu arayip danisacagim.. bi yandan cok umutlanmistim cünkü adetim 4 gün gecti ama bi yandanda diyordum kendime fazla ümitlenme cünkü adet düzenin daha tam oturmadi ve hakattende öyle oldu.. neyse saglik olsun vardir hersey de bi hayir
Canım öncelikle geçmiş olsun. Doğum kontrol hapını daha yeni bırakmışsın ilk bi kaç ay adet düzensizliği yapıyor bıraktıktan sonra. Birde sen psikolojik olarak hamileyim moduna girdiğin içinde gecikmiş olabilir. Bende de öyle oldu bu ay 3 gün geciktim. 4.günün sabahı adet oldum. Elbette hayırlısı olsun ama vücuduna biraz izin ver hapın etkisini atsın üzerinden.

Can

Canım öncelikle geçmiş olsun. Doğum kontrol hapını daha yeni bırakmışsın ilk bi kaç ay adet düzensizliği yapıyor bıraktıktan sonra. Birde sen psikolojik olarak hamileyim moduna girdiğin içinde gecikmiş olabilir. Bende de öyle oldu bu ay 3 gün geciktim. 4.günün sabahı adet oldum. Elbette hayırlısı olsun ama vücuduna biraz izin ver hapın etkisini atsın üzerinden.

Çok tsk ederim canim evet muhtemelen öyle olmustur.. dediğin gibi zamana ihtiyacim var insallah fazla beklemem :) sen ne zamandan beri hamile kalmaya ugrasiyorsun canim?

Çok tsk ederim canim evet muhtemelen öyle olmustur.. dediğin gibi zamana ihtiyacim var insallah fazla beklemem :) sen ne zamandan beri hamile kalmaya ugrasiyorsun canim?
Canım ben yaklaşık 1 yıldır istiyorum doktora gittik eşimle allaha şükür ikimizde de bir sorun yok. Geçen ay hamileyim sandım bir sürü belirtisi vardı ama adet oldum. Erken gebelik testi yaptım negatif çıktı o kadar üzüldüm ki. O yüzden biraz uzak durmak daha iyi kafaya takmamak. Takınca hiç olmuyor maalesef :(

Canım ben yaklaşık 1 yıldır istiyorum doktora gittik eşimle allaha şükür ikimizde de bir sorun yok. Geçen ay hamileyim sandım bir sürü belirtisi vardı ama adet oldum. Erken gebelik testi yaptım negatif çıktı o kadar üzüldüm ki. O yüzden biraz uzak durmak daha iyi kafaya takmamak. Takınca hiç olmuyor maalesef :KK43:

Cok haklisin canim stres cok engelliyor bunu ben arkadasimda da görmüstüm. Kendisine cok stres yapiyordu hamile kalabilmek icin ama olmuyordu sonra hepsini akisina birakti kafaya takmamaya basladi ve hemen hamile kaldı :) o yüzden sen o güzel canini sıkma canim hersey de vardir bi hayir ve herseyin belli bi vakti var. Sen kendine fazla stres yapma ve elbet allahin izniyle insallah cabuk hamile kalirsin ve bebisine kavusursun ;)

Cok haklisin canim stres cok engelliyor bunu ben arkadasimda da görmüstüm. Kendisine cok stres yapiyordu hamile kalabilmek icin ama olmuyordu sonra hepsini akisina birakti kafaya takmamaya basladi ve hemen hamile kaldı :) o yüzden sen o güzel canini sıkma canim hersey de vardir bi hayir ve herseyin belli bi vakti var. Sen kendine fazla stres yapma ve elbet allahin izniyle insallah cabuk hamile kalirsin ve bebisine kavusursun :KK66:
Aynen canım ne kadar az stres yaparsan o kadar iyi ama işte insan gönlüne söz geçiremiyor maalesef. Yani her ay umutlanıyoruz acaba diye :) artık böyle bi belirti var mı diye vücudumu göz hapsinde tutuyorum en ufak bişeyde hemen umutlanıyorum yoruyor buda beni. Gitmediğim doktor kalmadı. O değil vertigo var bende streslendiğimde falan tutuyor beni biliyor musun? B12de düşük zaten yerlerde hatta. Bu stres vücuduma zarar vermekten başka bişeye yaramıyor maalesef :(

Aynen canım ne kadar az stres yaparsan o kadar iyi ama işte insan gönlüne söz geçiremiyor maalesef. Yani her ay umutlanıyoruz acaba diye :) artık böyle bi belirti var mı diye vücudumu göz hapsinde tutuyorum en ufak bişeyde hemen umutlanıyorum yoruyor buda beni. Gitmediğim doktor kalmadı. O değil vertigo var bende streslendiğimde falan tutuyor beni biliyor musun? B12de düşük zaten yerlerde hatta. Bu stres vücuduma zarar vermekten başka bişeye yaramıyor maalesef :KK43:

Cok iyi anliyorum seni canim ama dedigim gibi kendini cok strese sokup yipratma ve ümidini hic bir zaman kesme. B12 nin düsük olmasina karşı doktorun sana bisey vermedi mi hap falan?

Back