adetlerim düzenli aslında..
sadece geçen ay stresten 5 gün gecikme yaşadım..
sizin yorumlarınıza göre heyecanlanmam doğru değil dmi?
ben çk sevindim yükselme var diye
sen böle bişeyle karşılaştın mı hiç?
Ben iki kez hamile kaldım, ikisinde de bhcg değerim olması gerekenden düşüktü aynı senin şu anki durumun gibi ...
İlki biyokimyasal gebelik oldu ve düşükle sonuçlandı, diğeri zaman içerisinde katlanarak arttı ve Allahın izniyle sağlıklı ilerledi.
Yani ben hem olumlu hem de olumsuz senaryoyu yaşadım....
Şu anda birşey söylemek gerçekten çok çok zor,senin değerine bakarak.
Benim yaşadığım tecrübelerden yorumum şu, teorik olarak bhcg=5 ve üzeri gebelik + olarak değerlendirilir.
Genellikle gebelik olmayan durumlarda da yükselme olabiliyor ama 2-2,5 civarında çıkıyor.
Senin değerin 5, teorik olarak gebesin, ama bir gerçek var ki, değerin düşük.Şu an yaklaşık 50 civarında olmalıydı....
Ama tabi bu bir genelleme,herkeste aynı olacak diye birşey yok, ben en büyük örneğiyim.Benim bile bir gebeliğim diğerine uymadı.
Gebeliğin klinik gebeliğe dönüşecek mi (yani rahim içerisinde kese ve bebek görüntülenebilecek mi) takip etmek gerekir.
Eğer geç döllenme veya geç yumurtlamaysa değerin 2 günde bir yaklaşık 2 katına çıkmalı ve değer 1500'ler civarındayken rahim içinde gebelik kesesi görüntülenmelidir.
Aslında reglin gecikmeden tahlil yapmak da doğru değil. İnsanda bilinmezlik ve kafa karışıklığından başka bir işe yaramıyor.
Bence eğer olanağın varsa gün aşırı kan tahlilini yinele ve yaklaşık 2 katına katlıyor mu bak, eğer çok merak ediyorsan...
Eğer bekleyebilirim dersen, ki bence öyle yapmalısın, reglinin 10 gün gecikmesini bekle,daha yorumlanabilir bir sonuç alabilirsin...