• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile miyim? tecrübeli hanımlar yardım edersiniz çok sevirim.

Fotoğrafta nerede o çizgi var ben çizgi falan göremedim?

kızlar 14 haftalık bir hamilelikte kan değeri 26 olurmu? yukarıdaki bir bayan yardımcı olmak için öyle yazdı. saolsun ama çok şaşırdım

Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı

HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta

5 – 50
4 hafta

3 – 426
5 hafta

19 – 7,340
6 hafta

1,080 – 56,500
7 – 12 hafta

7,650 – 288,000
13 – 16 hafta

13,300 – 254,000
17 – 24 hafta

4,060 – 165,400
25 – 40 hafta

3,640 – 117,000
benim bildiğim ve hemen hemen her sitede gördüğüm beta hcg tablosu bu.ayrıca yabancı sitelerde de aynı tablo var.gebeliğin başında araştırırken görmüştüm:))
14 hafta gebelikte 26 değeri olan arkadaşa dr. normal dediyse bizim diyebileceğimiz bişey yok tabi ama bu tabloya göre farklı bir sonuç olduğu ortada.gebelik sonuna kadar beta hcg belirli bir seviyede kanda bulunacaktır.
ayrıca misscoffee, sen gerçekten hamile olduğuna inanıyormusun yoksa yarı şaka yarı ciddi pozisyondamısın?
inan bana çok tuhaf geliyor darılma ama.
bak canım o yaptığın idrar testleri gebelik varlığı durumunda 100% e yakın doğru sonuç vericektir.defalarca yaptım ben hem gebelik varken ,hem yok iken.idrarı koyduğun anda çıkar o çizgi tamam mı canım.
yani normal bir gebenin yapacağı araştırmadan fazlasını yapıyorsun.yazık kendine ya.
ayrıca şu an 12 hafta hamile isen yani bu gerçek se ne yapacaksın.aldıramayacağını biliyorsun değil mi.
rahim büyümesi nedeni ile de karnında kasıklarında ağrın olmalıydı ve ister istemez bir kilo artışın olacaktı bu haftaya kadar.
gebeliğin en büyük belirtisi de adetten kesilmedir bu heryerde yazar.9 ay adet gören kadın yaygın değildir.olur ama nadirdir.

HCG hormon değeri ne zaman artar?
Hamile olmayan bir bayanda HCG hormon değeri sıfır veya sıfıra çok yakın değerler olarak ölçülür. Hamileliğin ilk haftasından itibaren HCG hormon değeri artmaya başlar. HCG hormonu insan embriyosu 8 hücreli olduğunda embriyodaki hücreler tarafından üretilmeye başlar ancak henüz embriyo rahim duvarına yerleşmediği için hormon anne kanında tespit edilemez. Annne kanında tespit edilmesi yaklaşık olarak LH pikinden (yumurtlamadan) 10 gün sonra mümkün olur. Yani anne kanında β-HCG hormonunun tespit edilmesi yaklaşık adet gecikmesi yaşanan günlerde veya bir kaç gün önce mümkün olabilir. Gebeliğin ilk haftalarında B-HCG değeri yaklaşık olarak 48 saatte bir ikiye katlanacak şekilde artar, ancak her hamilelikte bu şekilde net ve doğrusal artış izlenmesi kesin kural değildir. Gebeliğin 6.-7. haftalarında ikiye katlanma süresi 3-4 günü bulur. Yumurtlama ve döllenme aşamaları hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Gebeliğin rahime yerleşmesinden sonra HCG hormonu anne kanında giderek artmaya devam eder ve 10. gebelik haftasında en yüksek değere yani yaklaşık 100.000 mIU/ml değerine ulaşır. Bu haftadan sonra gebeliğin orta dönemine kadar 20.000 mIU/ml değerlerine kadar düşer ve doğuma kadar bu değerlerde sabit kalır.

Back