- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- 498
- Konu Sahibi misscoffee
-
takıntılı oldugu nokta 11-12 hafta olması ve kan tahlilinde cıkmama olasılıgı uzerine ultrasondan mı cıkacak kaygısı...
zaman gectikce hem gozunde buyumus hem de belirtiler korkutmus...
bu durumdaki birinin 4ay once ilişkiye girmemis oldugu acıktır sanırım.
gece de ilk tarihi gordugumde bilerek ustunde durmadım... bir ben mi boyle dusundum
ben adet gectikten sonra yaptirdim kan testimi ve cikti...normal gebelik testinden bile daha once cikariyor diye biliyorum.
tesekkur ederim canim, darisi tum isteyenlere olsun..nasıl cıktıgnı bilemiyorum hic hamile kalmadım, internet ve evli arkadas sohbetlerinden edindigim bilgi benimki.
normal gebelik testi ile kan testinde bakılan seyi aynı sanıyordum, birsey daha ogrenmis oldum
bu arada bebeginizi saglıkla kucagınıza alırsınız insallah, simdiden hayırlı olsun
peşini bırakmıcam bu çizgi meselesinin diyorsun yani:))hanımlar çizgibi gören varmı? kasıklarımda daha belirgin. aslında aşağı kadar iniyor fakat çamaşırım var.
var ama dimi azda olsa. hiç almadım henüz. zaten erken değilmi daha kilo için :/peşini bırakmıcam bu çizgi meselesinin diyorsun yani:))
canım gebelik çizgisi de her kadında çıkmaz o da nadir bir belirti ve özellikle de son haftalara doğru çıkıyor.
bu arada 12 haftada kaç kilo aldın sen söyle bakiiim.:))
nolduAaaaaaaa
tesekkur ederim canim, darisi tum isteyenlere olsun..
var ama dimi azda olsa. hiç almadım henüz. zaten erken değilmi daha kilo için :/
tontriko çizgiyi gördün değilmi
meraba canım .yazdıklarının hepsini okudum.benim bi arkadaşım ilişkiye hiç girmediği takdirde yüzeysel yaşadığı için bile zevk suyundan hamile kaldı.doğuma girerken bile kız olarak gitmiş sen düşün artık.ayrıca gebeliğinde 9 ay boyunca adet görmüş insanları tanıyorum.ve karnındaki çizgiye gelince o çizgi daha çıkmaz diyenlere ...bnim adetime daha 3 gün vardı ve o çizgi belirmişti karnımda o şekilde anlamıştım hamile olduğumu.ayrıca bncede kandan baktırma artık benim geçen hafta beta hcg seviyem 26 çıkmıştı artık oldukça düşmüş oluyo yani direk ultrasondan baktır zaten varsa görürsün net bi şekilde bebeğide hatta cinsiyetini bile öğrenebilirsin belki o derece büyümüş olur bugüne kadar.ama hamile olsan yinede bi şekilde hissederdin kasıklarında hafif hafif batmalar gerilmeler oluyo.umarım hakkında hayırlısı olur...tontriko çizgiyi gördün değilmi
11.haftada hem idrar da hem de kanda gebelik net bir şekilde tespit edilebilir.Yani 11.haftada testte çıkması zormuş gibi bir bilgi doğru değil.Bırakın kan değerinin düzene girmesini bebeğin cinsiyeti bile ultrasonda tespit edilme aşamasına gelmiştir. 12.hafta itibariyle cinsiyet bilgisi verebiliyor doktorlar..Yaşadıklarınız prolaktin hormonunuzun(süt hormonu) yükselmesinden dolayıda olabilir.Gebeliğin varlığını ya da yokluğunu bedenimizde olan değişikliklere göre yorumlarsak yanılırız.En doğru sonucu kan testi verir.Neden bunca zaman yaptırmadınız anlayamıyorum.Hanımlar merhaba. Ben bundan 3 ay önce nişanlımla ilişkiye girdim. Adet oldum sonrasında fakat hamilelik belirtileri gösteriyorum. Deliricek gibi oldum o yüzden. Birde size sorayım siz bunları daha iyi bilisiniz, tecrübelisiniz diye umarım bana yardım edersiniz. 20 haziranda ilişkiye girdik ve adetlerim düzenli. ilişkiden 6 hafta sonra test yaptım negatifti. 8. hafta tekrar yaptım hafif bir çizgi çıktı. içime sinmedi 2 gün sonra tekrarladım oda negatifti. 3 defa adet gördüm o günden beri fakat göğüslerim çok büyüdü, üzerindeki damarlar belli, göğüs halkalarım genişledi ve karnımda hamilelerde çıkan kahverengi çizgi oluştu. Bu olanlara anlam veremiyorum. Doktora gitmedim bu süreçte test negatif ve adet oluyorum diye. Fakat bu belirtiler aklımı kaçırmama sebep olucak. Sizce ihtimal nedir? 12 haftalık olucak nerdeyse eğer varsa. geçen hafta tekrar test yaptım oda negatifti ama 11. haftada zaten testte çıkması zormuş kan seviyesi düzene girdiği için. Karnımdada hareketlilik hissediyorum. Nasıl olabilir bu... Bu konuda fikriniz var mı?
meraba canım .yazdıklarının hepsini okudum.benim bi arkadaşım ilişkiye hiç girmediği takdirde yüzeysel yaşadığı için bile zevk suyundan hamile kaldı.doğuma girerken bile kız olarak gitmiş sen düşün artık.ayrıca gebeliğinde 9 ay boyunca adet görmüş insanları tanıyorum.ve karnındaki çizgiye gelince o çizgi daha çıkmaz diyenlere ...bnim adetime daha 3 gün vardı ve o çizgi belirmişti karnımda o şekilde anlamıştım hamile olduğumu.ayrıca bncede kandan baktırma artık benim geçen hafta beta hcg seviyem 26 çıkmıştı artık oldukça düşmüş oluyo yani direk ultrasondan baktır zaten varsa görürsün net bi şekilde bebeğide hatta cinsiyetini bile öğrenebilirsin belki o derece büyümüş olur bugüne kadar.ama hamile olsan yinede bi şekilde hissederdin kasıklarında hafif hafif batmalar gerilmeler oluyo.umarım hakkında hayırlısı olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?