Hamile miyim? Bunlar belirti mi? Ne gibi belirtiler olur? Vakit kaybetmeyin hepsi burada!!!

Her hamile kalan çıkıyor buraya istila ediyor🙄herkesin bünyesi farklı kocakarı dediğiniz şeyler yeri geliyor hayat kurtarıyor.. İyi ki hamile kalmışsınız.
İyiki herkes hamile kalmış dilerim sende kalırsın farkındaysan bende herkesin bunyesi farklı diye kendimden bizzat örnek vererek anlattim.senin yaptığın doğru mu bu nasil yorum

İyiki herkes hamile kalmış dilerim sende kalırsın farkındaysan bende herkesin bunyesi farklı diye kendimden bizzat örnek vererek anlattim.senin yaptığın doğru mu bu nasil yorum
Yorumumda ne varmış? Sen nasıl fikrini yazdıysan bende fikrimi yazdın yanlış olan ne?

Dedikleriniz çoğu doğru,ama lütfen unutmayalım her kadının ağrı eşiği ve semptomları farklıdır, ben 7 senedir bebek sahibi olmak için uğraşan,bu dönemde 3 tüp bebek yaptırmış ve düşükle sonuçlanmış,ayrıca 4 kez histeroskopi olmuş ve ayrıca 7 kez kanseden şüphelenerek parça aldırmış .pco hastası , ve 15 kilo verdikten sonra adetleri düzene girmiş .17 haftalık hamile biri olarak söylüyorum.
1- Geç döllenme diye bir olay var.ben 21 günde yumurtalama gördüm,doktorum adet günüme göre hesaplarsa 18 haftalıgım ,ama ultrasyon boyutlarını baz aldıkları için yumurtlama günüm ve bebeğin boyutu uyumlu,sistem de de yumurtlama günüm yazıyor,yani her kadın adet gününden hesaplanmıyor.bununla ilğili bir çok video ve makalede var.
2-Geç döllenmeler de yerleşme kanaması adetten sonra gelebilir,siz önce yazmışsınız ben tam da adetten 1 hafta sonra yaşadım,tüp bebeklerde adet öncesi yaşadım zaten embriyonun tutunma zamanı az ölçüde de olsa belli oluyor.
3-Adet öncesi belirti olmaz diye bir durum yok,benim yumurtlamadan sonra ağrılarım mutlaka geçerdi,göğüs,bel vs ama ben ,kasım ayında ki yumurtlamadan sonra hiç belirtilerim geçmedi,ve çok şaşırmıştım hatta doktora gittim.Doktora acaba kistmi var ağrım var adette olmuyorum hocam idrar testi yaptım negatif kan vereyim mi dedim.bana gerek yok zaten rahim duvarın çok ince bu durumda kalamazsın dedi.tamam diyip söktürücüyü dayadı gittim....bunun gibi bir çok örneğimiz var .o yüzden kesin kesin böyle demeyelim .böyle olmaz falan yazmayın...
Doğru söylüyorsunuz herkesin belirtisi farklı ben ilk aserdim hiç sevmediğim şeye ablam anladı hamilesin dedi test yaptım çıkmıştı ve 1 gün gecikme vardı benimde 2 hafta geç dollenmeymis ve hiç yerleşme kanamam olmadı bir damla bile 3 kimyasal gebelik geçirdim çok araştırma yapmıştım herkesin farklı

Yoruma katılmıyorum herkeste ayni belirti olmuyor ben temmuz ayinda hamileydim yumurtlama testi mi attim herkes oldu olmadı yorum yazdi gebelik testi attim hayali çizgi diye bazıları yok kuruma dedi bazısı bariz dedi yorumlar farklı ama herkesin vücudu kendine özel bizzat benimde şu sekilde oldu yumurtlamada kasığım ağrıyor du ovulasyon pik değildi mesela sonra ovulasyon pik oldu Ozaman da ilişki oldu değerlendir dim kasık ağrım hic bitmedi benim tek taraflı sol kasığım ağrıdı baska hiçbir belirti yoktu.sonra adete 10 gün kala ateş basması yüz yanması başladı benim yüzüm sürekli sivilceli olur çıkar muhakak ozaman sivilcem çıkmadi yüzümde bi solgunluk ayni zamanda sivilcesiz di.daha sonra adete 5 gün kala erken gebelik testi yaptım cok az hayali çizgi çıktı dediğim gibi burda bazıları ümit etmeyin yok çizgi vs direk net konuşan oldu ve üzülmüştüm çünkü 12 ay hamile kalamadim ve ilk defa hayali çizgi gördüm kötü yorumlar da etkiledi ozaman.iki gün sonra tekrar test yaptım adete 3 vardi bariz pembe çizgi çıktı direk acile gittim kan verdim ve hamileydim.ustelik ovulasyon daki pik gününde değil adet sonu tutmuş bebek cok şaşırmıştım.hersey yolunda di 5 haftalık ken kuyruk sokumu ağrısı başladı sırtım cok ağrıyor du hic geçmezdi doktor da normal demişti zaten.bi gün muane ye gittim elimde telefon bebeğimi video ya alayım dedim doktor annesi bebeğin kalbi durmuş dedi elimde telefon kaldım öyle Rabbim kimseye yasatmasin kimseyi evladı ile sinamasin Eylül de kürtaj oldum iki aylıktı o gün bugündür tekrar hamile kalmaya çalışıyorum her ay sırt ağrısı kasık ağrısı yaşıyorum mesela ama adet oluyorum 5 aydır.her gebe farklı belirti yaşıyor kendimizden örnekler verelim lakin kırıcı Keskin sözler söylemeyelim.iki aylıga kadar ne kusma ne bulantı bas dönmesi hic bir sey olmadı rahattım yani.bende bu bilgileri vermek istedim sizlere.insan neyin ne olduğunu bilsede sürekli siteye test atıyor varmi yokmu diye.gebelik testim gelsin başlarım atmaya yine her ay kızlar bakarmisiiz çizgi varmi o varmi bu varmi diye.kendi adıma söyleyim cok zormuş be rabbim kimseye evlat arattirmasin herkes beklediği müjdeyi tez zamanda alsin
Hayali çizgi bile olsa kesin hamile oluyorsun ah o hayali çizgiyi bile görmek için flaşlar tutar gün ışığında bakardım tez zamanda hamile kalırsınız inşallah çok stresli dönem oluyor benimde 3 bebeğim tutunamadı en sonunda tuttu kızım 2 aylık olacak başka doktora da gittiniz mi kalbi durmuş ya 8 haftalıkken devlete gitmiştim doktor kalbi durdu dedi hemen özele gittim kalbinin sesini dinlemiştim kızımın devlette doğum yaptım içeride havasız kalmis kızımın omzu takıldı sinirleri koptu sol kolu felç yoğum bakımlarda kaldı o süre de sutumde kesildi sınavım bitmiyor yine de buna da şükür hayatı bir durumu yok devlete gitmeyin önermem ve her zaman 2 3 doktor görüşü alın herkesin yorumu farklı oluyor

Doğru söylüyorsunuz herkesin belirtisi farklı ben ilk aserdim hiç sevmediğim şeye ablam anladı hamilesin dedi test yaptım çıkmıştı ve 1 gün gecikme vardı benimde 2 hafta geç dollenmeymis ve hiç yerleşme kanamam olmadı bir damla bile 3 kimyasal gebelik geçirdim çok araştırma yapmıştım herkesin farklı
Kesinlikle çok farklı,mesela dün 7 aylık hamile arkadasımla beraberdim,kız ilk ğünden beri kusuyor bende hiç olmadı mesela,yada onda burun kanaması oluyormuş, benimde diş etlerim kanıyor:)

Kesinlikle çok farklı,mesela dün 7 aylık hamile arkadasımla beraberdim,kız ilk ğünden beri kusuyor bende hiç olmadı mesela,yada onda burun kanaması oluyormuş, benimde diş etlerim kanıyor:)
Benim 2. Ayda mide bulantım başladı 2-3 kez kustum 3 ayda bitti kilo alımında da İlk 3 ay hiç almadım ve son 2 ayda hiç kilo almadım normalde hep son ayda alınıyormuş ben de hiç öyle şey olmadı herkesin hormonları farklı tepkileri farklı

Benim 2. Ayda mide bulantım başladı 2-3 kez kustum 3 ayda bitti kilo alımında da İlk 3 ay hiç almadım ve son 2 ayda hiç kilo almadım normalde hep son ayda alınıyormuş ben de hiç öyle şey olmadı herkesin hormonları farklı tepkileri farklı
aynen canım mesela ben 7 kg aldım:))))))

Yıllardır bu forumda hamilelik belirtileri ile ilgili açılmış konuları okudum çoğu vakit kaybı oldu; şimdi kendim yazmaya karar verdim.

Bazıları eyvah hamile miyim diye bu forumda gezerken, bazıları çocuk hasretiyle herşeyi hamilelik belirtisine yorabiliyor ve ümitle belirti arıyor... Ben ikinci gruptaydım...

Kocakarı inançları hurafeler sallama şeylerle bu iş olmaz öncelikle onu söyleyeyim. Ben buradaki konulardan bakıp idrar çamaşır suyu, idrar karbonat, idrar şeker vb. şeyleri denedim hepsi saçmalık. Çünkü herkesin vücut florası kimyası farklı ve gebelik durumunda da farklı gelişebiliyor...

Ayrıca gerçekten belirtilerin çıkmasının bir zamanı var! Ne kadar erken belirti beklerseniz bekleyin, koca karı belirtileri de dahil belli bir süreden sonra çıkıyor ancak.
Ve zaten çoktan idrar testinde çift çizgiyi, kan testinde yüksek HCG yi görmüş oluyorsunuz...

Yıllarca hamilelik yolu gözlemiş binlerce belirti yazısı okumuş hep kendinde belirti aramış biri olarak ve çok şükür şuan 2 aylık hamile olarak tecrübelerime göre merakınızı gidermeye çalışıcam...

En erken belirti nedir bilmek istiyorsanız o belirti yerleşme kanamasıdır! Ancak çoğu kadında görülmekle beraber oldukça çok sayıda kadında da hiç görülmüyor.

Yerleşme kanaması nedir, nasıldır?
Döllenmiş yumurtanın rahim duvarını kazıp kendini oraya gömmesi sırasında görülebilen kanamadır.
Regl gününüzden 5-10 gün önce lekelenme tarzında, sütlü kahve, açık pembe ve günde birkaç damla şeklinde gelen, 1 gün de, 4-5 gün de sürebilen ama 1-2 damla ve çok soluk renkli olduğu için regl kanamasıyla asla karışmayacak şekilde bir kanamadır. Sanırım kocakarıların üstüne görme dediği şey bu olsa gerek, bence yerleşme kanaması görüp regl oldum sanıyorlar ve kesik kesik az kanama olsa bile bunu anormal görmeyip regl oldum rahatlığıyla hamile olduklarını anlamakta gecikiyorlar. Sonra ama ben regl oldum, ama hamileymişim, hamileliğin üstüne adet gördüm diyorlar...

Bir kısmı kocakarı belirtisi bir kısmı bilimsel açıklaması olan belirtiler olarak birarada bahsedeceğim.

Mesela
gözlerin ıslak gibi yaşlı gibi çok parlaması:
bunu koca karılardan duyardım annem de yaşamış ve hep kendimde gözlerdim, hiç öyle adet gününden önce gözlerinize bakıp durmayın, bu hamileliğimin 7 Haftasında ancak gerçekleşti.

Mide yanması, geğirme, mide ve bağırsak gazında artış... : Bu belirtiler de hamileliğin 4.-5. Haftalarında ortaya çıkıyor.

Halsizlik, çok uyuma, çok hapşurma: belki en erken belirtilerden olabilirler ama bunlar da yine hamileliğin 3. -4. haftasında yani döllemenin akabinde ki ilk iki haftada ortaya çıkıyor.

Sık idrara çıkma: bazı hamilelerde 4.-5. haftalarda ama genelde rahmin genişlemesiyle beraber 7.-8. haftalardan sonra görülüyor.

Aşerme: geç belirtidir 5.- 6.-7.-8. haftalardan itibaren görülebilir.

Bel ağrısı: yumurtlama döneminde, regl döneminde ve döllenme günlerinde görülebildiği gibi hamileliğin 5. Haftasından itibaren de görülebiliyor.

Kasık ağrısı: kasıklarda sancı, iğne batma hissi vb. Yumurtlama döneminde, regl döneminde ve döllenme günlerinde görülebildiği gibi hamileliğin 5. Haftasından itibaren rahim genişlemesi sebebiyle görülüyor...

Göğüslerde büyüme, şişme, dolgunluk, ağırlaşma: geç belirtidir. yumurtlama döneminde ve regl döneminde görülür, hamileliğin belirtisi ya da sonucu olarak diyeyim en az 5.-7. haftalardan itibaren görülüyor...

İdrar renginde değişiklik: geç belirtidir. bu da kanda beta HCG ve progesteron hormonu yükseldikten sonra gerçekleşiyor. Yani en az 4.-5.-6.-7. haftalarda...

Ciltte kuruma: geç belirtidir. hamileliğin 6. Haftasından itibaren görülebilir.

Sabah bulantıları, baş dönmesi, tansiyon düşmesi...: Geç belirtidir. 6. Haftadan önce görülmüyor...

Karının iç bölgesinde vajina, rahim içinde kaynama gibi titreşim gibi elektrik akımı gibi hareketlilik: bu da yerleşmeden sonraki belirtilerden. Bende sürekli hummalı bir çalışma vızır vızır bir kaynama, rahim içine cep telefonu koymuşlar da titreşimde çalıyormuşçasına bi hal vardı. Bu 1 hafta kadar sürdü.

Vücuttaki damarların belirginleşmesi: geç belirtidir. bu açık ten renkli ve damarları yüzeye yakın kişilerde zaten daha görülürdür ancak hamilelikte belirginleşme olduğu bir gerçek ise de 8. Haftadan önce değişim farkedilmiyor.

Göğüs uçlarındaki halkaların (aerola) büyümesi ve renginin koyulaşması: geç belirtidir.
En erken 6. Haftada genelde 7.-8. haftalarda başlar. Genelde tüm hamilelerde olur. Bazıları kız bebekte koyulaşma olmadığını da söylüyor ama bilmiyorum haklılar mı...

Duygusallaşma, olduk olmadık şeye ağlama: 5. Haftadan itibaren görülebilir.

El ayak üşümesi: herkeste görülmemekle beraber 5.-6. haftadan itibaren ortaya çıkar...

Hiç itibar etmeyeceğiniz söylenti belirtiler de var...
Mesela biri demiş kaşlarım kirpiklerim birbirine karıştı sonra baktım hamileymişim ya ne alakası var duyduğum en saçma şey buydu...

Aklıma gelenleri ilave ederim...

Gördüğünüz üzere yerleşme kanaması hariç tüm belirtiler, beklenen regl günü en az 1 hafta geçtikten sonra ortaya çıkıyor zaten o sürede kan testinde de gebelik çıkıyor bazen idrar testi bile regl geçer geçmez sonuç verebilir ama idrar testinin doğru sonuç vermesi için reglin en az 1 hafta gecikmesi önerilir.

Yerleşme kanaması görmeyen, ve düzensiz regli olan, bazı aylarda regli geciken kişiler hamile olduğunu regl günü gecikmeden anlayamaz, regl günü geçip çift çizgili idrar testini görmesiyle ya da kan testinde beta HCG nin en az 10 un üzerinde çıkmasıyla hamile olduğunu öğrenir. Bir kadın hamile olduğunu öğrendiğinde en az 4-5 haftalık hamile demektir. Döllenme ve yerleşme gerçekleşeli aşağı yukarı 2 hafta olmuş olsa bile son reglin ilk gününden sayılacağı için en az 4-5 haftalık hamile sayılır.
Kadınların çoğu 4-5-6-7-8 haftalık iken hamileliğini öğrenirler.

Yani üzgünüm yerleşme kanamasından önce ya da regl gecikmesinden önce erken belirti diye bişi yok...

Bebek istemeyen önlem alsın, isteyen de sabırlı olsun...

Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasibetsin.
O kadar güzel açıklayıp yazmışsınız ki çok teşekkürler 🙏 Benim adetim 2 gün gecikti normalde düzenli adet gören bir insanım ama 4 ay önce kimyasal gebelik geçirdim belki o yüzden gecikmelerim oluyordur diye düşünüyorum.
Ama adet günümü beklerken kaşık bolgemle hep kramplar oldu iki üç gün sürdü geçti Hep adet olucakmişim hissi oluyor ama gelmiyor. Vajina bölgemde ağrı oluyor hafif hafif ve aşırı derece mide yanması var. Ama adetim gecikeli daha 2.ci gün bugün bebiş istiyoruz Rabbim inşallah isteyen hak eden herkese nasip eyler . Mide yanması adet gecikmesi ikisi bağlantılı mi gebelik mi bende düşünüyorum

O kadar güzel açıklayıp yazmışsınız ki çok teşekkürler 🙏 Benim adetim 2 gün gecikti normalde düzenli adet gören bir insanım ama 4 ay önce kimyasal gebelik geçirdim belki o yüzden gecikmelerim oluyordur diye düşünüyorum.
Ama adet günümü beklerken kaşık bolgemle hep kramplar oldu iki üç gün sürdü geçti Hep adet olucakmişim hissi oluyor ama gelmiyor. Vajina bölgemde ağrı oluyor hafif hafif ve aşırı derece mide yanması var. Ama adetim gecikeli daha 2.ci gün bugün bebiş istiyoruz Rabbim inşallah isteyen hak eden herkese nasip eyler . Mide yanması adet gecikmesi ikisi bağlantılı mi gebelik mi bende düşünüyorum
Merhaba, test yaptınız mı? Yaparsanız ya da regliniz gelirse haberdar eder misiniz? Ben de bu ay bi farklıyım , 1 hafta var daha reglime. Bekliyorum...

Merhaba, test yaptınız mı? Yaparsanız ya da regliniz gelirse haberdar eder misiniz? Ben de bu ay bi farklıyım , 1 hafta var daha reglime. Bekliyorum...
Canım adetim 4 gün gecikti bugün gidip HCG değerime baktırdım 612 çıktı çok mutluyum inşallah sağlıkla ilerler Rabbim herkesin gönlüne göre nasip etsin inşallah 🤲🤲

Adetime 15 gün varken kasık bölgemde kramplar yaşadım ve geçti başka hiç bir belirti olmadı adet 4 gün gelmeyince şüphe ettim HCG baktırdım 612 çıktı çok şaşırdım.. ve ben bundan 5 ay öncesi kimyasal gebelik yaşadım düşük ile sonuçlandı kimyasal gebeliği adet olucagim gün öğrendim 83 değer çıkmıştı ve anca bir buçuk ayda 400 E kadar yükseldi ve kanamam başladı .
Ama bu sefer adetim 4 gün gecmesine rağmen 612 değer çıktı bana değerim güzel geliyor adet gecikmesi 4 cü gün 612 değer normal diyorllar bakalım cuma günü kontrole gidicem

Canım adetim 4 gün gecikti bugün gidip HCG değerime baktırdım 612 çıktı çok mutluyum inşallah sağlıkla ilerler Rabbim herkesin gönlüne göre nasip etsin inşallah 🤲🤲
Yaaaaaa... O kadar sevindim kili, bir umut yazdığım anne adayından hayırlı haber almak gecenin bu saatinde nasıl heyecanla artırdı kalbimi. Allahımm sağlıkli ömür nasip etsin yavruya. Adet gecikmesinden önce hiç belirti hissettiniz mı pekii, nasildi o süreç bahsedebilir misiniz rica etsem

Adetime 15 gün varken kasık bölgemde kramplar yaşadım ve geçti başka hiç bir belirti olmadı adet 4 gün gelmeyince şüphe ettim HCG baktırdım 612 çıktı çok şaşırdım.. ve ben bundan 5 ay öncesi kimyasal gebelik yaşadım düşük ile sonuçlandı kimyasal gebeliği adet olucagim gün öğrendim 83 değer çıkmıştı ve anca bir buçuk ayda 400 E kadar yükseldi ve kanamam başladı .
Ama bu sefer adetim 4 gün gecmesine rağmen 612 değer çıktı bana değerim güzel geliyor adet gecikmesi 4 cü gün 612 değer normal diyorllar bakalım cuma günü kontrole gidicem
Bahsetmişsiniz zaten ben yazarken, teşekkürler.. :) ben hiç gebelik yaşamadım ama okuduğum edindiğim bilgilere göre değeriniz normal geldi. Gönlünüze ferahlık versin Rabbim, güzel bir hamilelik süreci olsun

Yaaaaaa... O kadar sevindim kili, bir umut yazdığım anne adayından hayırlı haber almak gecenin bu saatinde nasıl heyecanla artırdı kalbimi. Allahımm sağlıkli ömür nasip etsin yavruya. Adet gecikmesinden önce hiç belirti hissettiniz mı pekii, nasildi o süreç bahsedebilir misiniz rica etsem
Allah razi olsun darısı senin başına inşallah 🤲🤲 Canım hiç bir belirti yaşamadım sadece hareket halindeyken yataktan kalkarken uzanırken sağa sola dönerken kasık bolgeme kramp giriyordu bu belirti de 5 gün devam etti sonra geçti adetime 10-15, gün kala başladı bu şekilde bir baktım adetim kesilmiş inanki kafaya takmadikca oluyor ben 5 ay önce düşükten sonra her ilişki sonrası acaba gebe kaldimmi diye düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyordum daha sonra umursamadım takmadım kafama bu ay pozitif gördüm herşey stres canım

Bahsetmişsiniz zaten ben yazarken, teşekkürler.. :) ben hiç gebelik yaşamadım ama okuduğum edindiğim bilgilere göre değeriniz normal geldi. Gönlünüze ferahlık versin Rabbim, güzel bir hamilelik süreci olsun
Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre nasip etsin inşallah 🤲🤲

X