- Konu Sahibi cubuk_kraker
-
hamile olma şansın öyle düşük ki anlatamam:hulya:
diyelim ki hamilesin. bekaretine zarar vermeden nerenden çıkartıcaklar çocuğu ?
madem nişanlısın olmasan bile ben kürtaja şiddetle karşı biri olarak evliliği öne çekmenizi tavsiye ederim.
kürtaj berbat bir olay. rahim zarar görüyor ve ilerde çocuk istediğinizde sorun yaratabilir..
bunları yazdım ama hamile değilsin ..çoook zor ...
kürtaj çok günah ya
bunu tercih eden kişi bunu biliyordur.
göze alıyorsa da kimseye ilgilendirmez.
günah mıdır ya da ne kadar günahtır diye bir soru yok okuduğum kadarıyla zaten.
kürtaj çok günah ya
genelde böyle konulara -açıkçası- kara mizah tarzında yorumlar yapardım ama siz gyet mantıklı sözlerle anlatmışsınız yaşadığınızı.
belirttiğiniz gibi hamile kalma olasılığınız çok düşük ama yok değil.
istediğiniz bilgiyi vereyim.
ben mecburi bir kürtaj yaşadım. genel aneztezi altında oldum. bayıltılmam, operasyon, odaya alınmam toplamda 45 dk sürdü. 1 saat sonrada taburcu oldum.
ilk gün adet sancısı şeklinde sancım oldu. 3 gün süreyle de adet kanaması şeklinde kanamam.
lokal anesteziyle kürtaj bana çok kötü geliyor. travma yaratmaktan başka bir işe yaramaz.
kürtajdan 3 ay sonra da normal yolla gebe kaldım, sorun yaşamadım. ama bu yaşamz anlamına gelmiyor tabiki.
umarım gebe değilsinizdir ve tüm bunlara gerek kalmaz.
cinsel beraberlik tam yaşanmasa da çıplak olarak sevişildiği sürece korunması gerektiğini düşünüyorum.
umarım bundan sonra daha dikkatli davranırsınız.
hamileysen bile sıkıntı yapma.nişanlınla görüş evliliği öne cekebilirsiniz.
eğer olmuyorsa kürtaj olursun.o eski teknikler bir daha bebek olmaz hikayeleri şehir efsanaleri,cok basit bir operasyon zaten canlanmadan alınıyor...
10 dakikayı geçmiyor.
kanülleri rahime iterek,çekiyolar.ilerisi için sorun teşkil etmez tatlım anlayacağin.ama umarım genede değilsindir.
sevgiyle kal.
bencede değilsindir gecikme stresten kaynaklanıyo olabilir sen stres yaptıkça dahada gecikir ben nette bi belirti daha okumuştum göğüs uclarının renginin koyulaşması ama belli olmaz bunlarla tabi daha tecrübeli hatunlar yardım edebilir anca
sonucu bizede yaz merak ettim olurmu
Ben de arkadaşlara katılıyorum canım,hamile değilsindir.Büyük ihtimalle belirti diye nitelendirdiklerin psikolojiktir.Çoğu kadında olur bu,telaşlandıkça belirtiler artar.Sonunda tahlil yaptırırsın ve negatif çıkar,ertesi günü de regl olursun.........Bu hep böyle olur:)
Ayrıca hamileysen(umarım değilsindir) ve kürtajda kararlıysan tevatürlere kapılıp stres yapma.Aynı gün bir kaç saat içinde olup bitiyor,aksilik çıkmazsa yürüye yürüye evine gidebiliyorsun.Zaten anestezi yaptıkları için hiçbir şey anlamıyorsun.
Bence bir an önce çubuk testlerden al ve rahatla.Onlarda da sonuç çoğunluk doğru çıkıyor.2 tane alırsın,aklında şüphe kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?