• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmayi engeller mi ?

1 bucuk senelik evliyim. Biliyorum daha yeniyiz. Ama ilk gunden beri cocuk istedik. 7 senelik birlikteligin ardindan evlendik. Ve hep cocuk hayali kurardik ilk gunden bugüne kadar hic korunmadik duzenli birliktelik yaşadık. Artık eşimle karar verdik ve bugün doktora gittik. Esim sperm testi verdi cok şükür hersey normal cikti. Benim hem hormanlarima hemde alttan muayene oldum. Ve sol yumurtalikta 8 mm kitleye rastlandi. Iyi huylu olup olmadığını emar sonucundan sonra bakacaklar ona da gun verdiler 1 ay sonraya. Kafama takildi. Yumurtalıkda kist cikan var mi. Tedavi süreçleri nasil. Hamile kaldiniz mi. Ne yapmam gerekiyor bilgilendirseniz sevinirim
Bizde 5 ay oldu deniyoruz olmuyor dedıgınız gıbıDr gittim 3.5 santım de bır kıst var ama engel degıl dedıler denemeye devam edin. Demek daha nasıp olmamıs

8 mm mi ? Cm mi ?
Mm ise basit yumurta kistidir hiiic kafaya takma. 1 sonraki adetle kaybolur. Cm ise gerekli tetkikler yapılır ona göre tedavi sekli belirlenir canim.
8 mm diye hatirliyorum. Ona dikkat etmemişim. Ama normalden cok büyük oldugunu gerekirse ameliyat bile olabileceğimi söyledi

Suan adetliyim. Adetliyken alttan muayene ettiler. Ve normalden cok büyük dedi. Umarim dediğiniz gibidir. Doktorum bna adetle atılır gibi bi laf etmedi. Yuksek ihtimal ameliyat dedi. Insallh sizin dediginiz gibi olurda bu adetle atilir gider
canım şu bitkiselballı karışımlar var kistleri küçültüyor diyorlar bi araştır istersen clife naturallen gibi markaların ürünleri kist ameliyatı olacakken kisti tamamen küçülüp ameliyattan dönen falan olmuş istersen bi araştır

canım şu bitkiselballı karışımlar var kistleri küçültüyor diyorlar bi araştır istersen clife naturallen gibi markaların ürünleri kist ameliyatı olacakken kisti tamamen küçülüp ameliyattan dönen falan olmuş istersen bi araştır
Internetten bir bakayim araştırayım . Tesekkr ederim cnm

Sadece folık asıt verdiler zaten gebelık engel bır durum yok dedı
Bende de folik asit var evde. Acaba bende kullansam mi. 6 ay önce doktora gittiğimde cocuk dusunuyorsan bunu kullan demişti..ama ilac içerken midem bulandogindan icemedim bıraktım.

8 mm diye hatirliyorum. Ona dikkat etmemişim. Ama normalden cok büyük oldugunu gerekirse ameliyat bile olabileceğimi söyledi
O zaman 8 cm dir . 6 cm üzerine ameliyat öneriliyor genelde. Umarım basit kisttir. Kendiliğinden gider.

Insallh cnm. Korkuyorum ameliyyata sıkıntı olursa yumurtalıklara zarar veriyormus. Bu kez hic sansim kalmaz bebek icin diye korkuyorum
Binlerce yumurta ile doğuyoruz merak etmeyin. Ameliyattan önce amh ve fsh degerlerinize baktirin. Rezerv konusunda bilginiz olsun ameliyatı ona göre karar verirsiniz. Her ameliyatta rezerve zarar vermez bu arada. Bebek konusunda endişe etmeyin derim. Doktorunuz en dogrusuna karar verir

dün bi canlı yayın dinledim kist ameliyatlarından bahsediyordu çok önermediklerini ne kadar iyi yapılırsa yapılsın rezervin düştüğünü söyledi doktor istersen bi dinle o yayını embriyologidilbozkurt instagram hesabında.

Back