Gebeliğe Hazırlık hamile kalmaya çalışanlar burayaaa

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok şükür Yok rahatsızlığım
Geçen sene kürtajım oldu.. o zaman da adete 5 gün kala öğrenmiştim
Yine öyle sanıyorum galiba ...
Kafan sürekli adet gününde ve hamilelikte olmasın biraz kendini rahat bırak canm zaten hamile oldugmuzda ögrencez ama erken ögrebmenin bi yararı olmaz kendini strese sokma hiç

Başka. Bi doktora daha istersen danış benmde aynısı oluyor ama bende pco war o yüzden hep iki cizgi cıkıyor bi koyu cıkıyor bi silik cıkıyor bilgisi olan birileri daha yazsa keşke aydınlansak
Pco belirtileri neler acikcasi hormon testi ve progestron gecen ay normaldi

Kizlar hani uzman felan degilim, ama benim bildigim kadariyla pcos hastaligi olanlarin genelde yumurtlama sorunu yasiyor. Yani ya yumurtlamiyorlar yada cok az yumurtluyorlar. Gelelim LH hormonuna. Bu hormon aslinda genelde her zaman bayanlarin vucudunda olan bir hormondur. Ayni zamanda yumurtanin catlamasini saglayan hormon. Hamile kalmak icin ovulasyon testi idrarda bu hormunu olcuyor. Ovulasyon testlerin pozitif cikmasi demek aslinda iki cizginin koyu hatta test cizgiyi kontrol cizgisinden daha koyu olmasiyla pik dememizle ortaya cikiyor. Yani test cizginin ya en az kontrol testi kadar yada kontrol testinden daha koyu olmasi gerekiyor. Ki aksi takdirde test cizgisi silik yada cok koyu degilse o yapilan test pozitif degildir ve yumurtlamiyorsun. Simdi bazi bayanlarin butun dondulerinde ovulasyon test yaptiklari zaman silikte olsa test cizgisi cikiyor, bazi bayanlarda ise hic cizgi cikmiyor. Ha bide buda var tabi : hamile oldugunuzda ovulasyon test pozotif cikabilir. Ama dedigim gibi pozitif ovulasyon testi demek silik bi cizgi degilde kontrol cizgisi kadar yada daha koyu bir test demek. InsAllah azda olsa biraz aciklayici olmustur (bilmediklerimin ogrencisi, bildiklerimin ogretmeniyim her zaman)
Not : bide ben eklemek istedim. Benim yengemde kontrol icin kadin dogum uzmanina gitti ve ilk gittigi doktorda ona sende pcos var dedi. Halbuki o ben yumurtladigimi hissediyorum demesine ragmen doktor inatla olabilir sen yumurtlayabilirsin ama pcos var dediydi. Bayada kucuk dusurdu hic hosuna gitmeyen seyler demisti. Snra yengem baska bi uzmana danismis ve o doktorda demis pcos yok o doktor nerden cikartti bunu felan yapti. Tabi yengem kafayi yedi bu ara cocuk sahibi olamicam belki diye. Yani demek istedigim birtane doktorun teshisiyle yol almayin. Iki uc tane doktora gidin..

Onlar benimde normal cıktı ultrasonda pco cıktım adet duzensizligi en belirgin belirti
ultrasondada sorun yok dedi birde benim adetim duzenlidir. 30 33 gun arasi olurum genelde 6 ayda 1 yilda hava degisikliginde falan sadece 1 hafta oynar

Kızlar merhaba ben 8 gün önce adet oldum ilk kez erken oluyorum genelde hep gecikirdim cok şaşırdım şuan

Allah inşallah hepinizin kucağına sağlıkla bebek nasip etsin...

Kızlar sizinde 8,8 gün önceden adet oldugunuz oluyormu ben genelde hep gecirim 5 gün 6 gün ama ilk kez bugün 8 gün önce regl oldum bi bilgisi olan war mı

Kimse yazmamış ama ben yine soraym bi kızlar sabah hastalandm demiştim biraz kanamam wardı ama şimdi cok az bi kahve rengi leke war kan falan yok neden böyle oldum bilen yokmu hiç lütfen yardımcı olun

Kimse yazmamış ama ben yine soraym bi kızlar sabah hastalandm demiştim biraz kanamam wardı ama şimdi cok az bi kahve rengi leke war kan falan yok neden böyle oldum bilen yokmu hiç lütfen yardımcı olun
test yaptınmı hamile olabilirsin

Merhabalar, geçen gün hafif silik çift çizgi çıkmıştı prodictor ile
Bugün miratech yaptım negatif... bat 7 Eylül kafayı yemek üzereyim
Hangisi doğru ki

Hangisi doğru ki
Gönlünüzdeki olsun inşallah aminnnn, sakin olun stres yapmayın :)

Hangisi doğru ki
İnşallah hamilesindir bnde sabah kahve rengi lekelendim bi iki damlada kan geldi ama sonra bişi yok şimdi kesildm neden bilmyrm

Kızlar gecen yazmıştım kahve rengi ve kırmızı kanamam geldi regl oldum sandım ama bugün hiç yok gelmedi dünde gelmedi neden böyle olmuş olur adet günüme aslında 6 gün war şuan

Nasıl yapılıyormuş peki
Doktor benim eşime de varikosel demişti , ama çocuğumuz oldu
İnşallah hamilesindir bnde sabah kahve rengi lekelendim bi iki damlada kan geldi ama sonra bişi yok şimdi kesildm neden bilmyrm

Productor ile 2 tane erken gebelik testi yaptım ikisi de hafif silikti. Dün yine erken gebelik testi yaptım negatifti ve dün gece regl oldum
Bir daha yapmicam test filan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…