Hamile kalmak..sorular..sorular

borç bitsin diye beklersen çocouk yapamazsın.. bende ilk bebeğimi kaybettim 9 haftalıkken kürtaj sonrası 3 ay dinlenme süreci yine hamile kaldım. bende 29 yaşındayım kızım 1,5 yaşında oldu eşimde 33.. ideal yaşlar yani.. çok ertelememek iyidir... atanırsan zaten çalışma saatlerin rahat olur hafta sonun var hatta belki bir iki gün haftaiçi bile boşta kalırsın,kv. ilgilenir demişsin,süt izinleri vs... atanmazsan da çocuğuna kendin bakarsın :)
en kısa zaman da sağlıklı evladın olsun inşallah

ben evleneli 4 sene olacak
daha borçlarımız var
işimizi gücümüzü yeni yoluna koyduk sayılır işim ve okulum ve de bebeğe yardımcı olacak bi ailemizin olmaması yüzünden en az 4 sene daha ben düşünmüyorum
eşim de 30 yaşında bakalım belki ondan sonra da olmaz napalım kader kısmet.

bence sizin durumunuzda da sonuçlar açıklansın atanın inşallah ondan sonra bi yarım dönem çalışın. borçlar hafiflesin. hem belki uzağa atanacaksınız. yeriniz b
belli olsun önce derim..

Birgun kendimi boyle hissedecegim aklimin ucundan gecmezdi..kisaca bahsedeyim kendimden..ogretmenim.3 yil ozel sektorde calistiktan sonra evlendim.evliligimin ilk yilinin sonunda hamile oldugumu ogrendim.sigara iciyordum biraktim hemen..
Esimle havalara uctuk bizden mutlusu yoktu..kpssye girmistim sonucunu bekliyordum..hersey guzel olacak saniyordum..ama

...
7 haftalikken bos gebelik oldugunu ogrendim..kurtaj oldum..sarsildik..zor toparlandik.
Ardindan kpss aciklandi oda olmadi...ardindan tekrar kurs ve yogun kpss ye hazirlik sureci basladi..cocuk yapmayi erteledim sinava kadar...tek hayalim bian once atanip ogrencilerime kavusmakti...sinava girdim ve sonucunu bekliyorum suan..
Esimle hala dugun borcumuzu oduyoruz daha iki yili var..borclar olmazssa cok refah yasayacagiz..ama yinede sukur cocuk yapamayacak kadar zor durumda degiliz.
Bu yil sinavdan cok umutluyum...hala aciklanmadi..
Belirsiz yani..
Ama az once daha yeni evlenen ve gecimleri bizden zor olan bi akrabamin hamile haberini aldim.
Artik banada soruluyor.2 yillik evlisin ne zaman diye?
Esim cok istiyor yasi 33..ben 28 yasindayim
Ve kafamda sorular..bu ay calismalara baslamalimiyim artik.
Planlar projeler hic bitmiyor.surekli erteler oldum..derse hazirlik surecinde cok yiprandim.suan oyle rahatimki.
Malesef sigara kullaniyorum..gunde 5 tane iciyorum en fazla.
Zorlanirmiyim bilmiyorum...ailem uzagimda..kayinvalidemle sukur aramiz cok iyi..yardimci olur bakar ilgilenir..bilmiyorum ki kizlar.
Acaba zamani geldimi..
Bir karar vermeliyim..bir yanim tamam diyir.
Diger yanim tum hayatin degisecek cok zor olacak diyor?
Peki ya sizce??hamile kalmayi daha ertelemeli?

Sen denemelere başla çünkü ha deyince hemen hamile kalınmıyor artık malesef. Bebekler haneye şans, bereket getirir ve hayatınızı güzelleştirir...Sigara abartılı içmiyorsun zaten hamile kaldığını öğrendiğinde bırakırsın. Yada iraden varsa hemen bırak ve folik asite başla derim. Rabbim gönlündekini hayatına versin...

Aynı sorunları yaşıyorum. Eğitim ve çocuk arasında ciddi anlamda kararsızım. Eşimle konuştum olmadı. Arkadaşlarıma danıştım olmadı. Keşke diyeceğim bişey yapmak istemiyorum. Evleneli 2 sene oldu. Seneye kpss sınavına girmeyi düşünüyorum okulum seneye bitiyor. Yaşım 26 çocuk için de geç kalmak istemiyorum. Off ooff kadın olmak ne zor

Birgun kendimi boyle hissedecegim aklimin ucundan gecmezdi..kisaca bahsedeyim kendimden..ogretmenim.3 yil ozel sektorde calistiktan sonra evlendim.evliligimin ilk yilinin sonunda hamile oldugumu ogrendim.sigara iciyordum biraktim hemen..
Esimle havalara uctuk bizden mutlusu yoktu..kpssye girmistim sonucunu bekliyordum..hersey guzel olacak saniyordum..ama

...
7 haftalikken bos gebelik oldugunu ogrendim..kurtaj oldum..sarsildik..zor toparlandik.
Ardindan kpss aciklandi oda olmadi...ardindan tekrar kurs ve yogun kpss ye hazirlik sureci basladi..cocuk yapmayi erteledim sinava kadar...tek hayalim bian once atanip ogrencilerime kavusmakti...sinava girdim ve sonucunu bekliyorum suan..
Esimle hala dugun borcumuzu oduyoruz daha iki yili var..borclar olmazssa cok refah yasayacagiz..ama yinede sukur cocuk yapamayacak kadar zor durumda degiliz.
Belirsiz yani..
Ama az once daha yeni evlenen ve gecimleri bizden zor olan bi akrabamin hamile haberini aldim.
Planlar projeler hic bitmiyor.surekli erteler oldum..derse hazirlik surecinde cok yiprandim.suan oyle rahatimki.
Zorlanirmiyim bilmiyorum...ailem uzagimda..kayinvalidemle sukur aramiz cok iyi..yardimci olur bakar ilgilenir..bilmiyorum ki kizlar.
Acaba zamani geldimi..

Bütün bu süreçten ben de geçtim. Öncelikle sonlandırmak zorunda olduğun gebelik için çok geçmiş olsun. Bence daha da erteleme çünkü sonu gelmiyor hep bişeyler çıkıyor. Ben de birikim yapayım da öyle çocuk yapalım diye erteleyecektim. Sonra etrafimda çocuğu olmayan o kadar insanı görünce dedim ki ya olmazsa. Şimdi bebegimi bekliyorum ve iyi ki geciktirmemisim diyorum. Allah isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsin inş

...
Belirsiz yani..
Acaba zamani geldimi..

Sevgili öğretmenim,
Rabbim KPSS belasindan kurtarsın. İnsallah en kısa zamanda cocuklariniza kavusursunuz. Biz de iki yıllık evliyiz. İkimizde çalışıyoruz, ben de o KPSS belasını atlatan şanslı öğretmenlerdenim. İnşallah bir bebek bekliyoruz. İşimiz olmasına rağmen bekledik iki yil. Herkes sordu. Çok da umursamadim. Esim çok istiyordu. Erteledim hep. Siz de en azından KPSS açıklanana kadar bekleyin. Belki uzaga atanirsiniz insallah boyle bir sey olmax. Esinizin yanina atanirsiniz. Ams her seyi dusunmek lazim. Ama siz istiyorsanız çok da ertelemeyin. Siz karar verin.

Ben de evlendiğim de kredi borcum bitmeden olmaz olmaz olmaz diyenlerdendim.
Hatta eşimin ailesine bile bu konuda tepki gösterdim. Bana sürekli çocuk demeyin. Kredi borcu bitmeden olmaz dedim.
Sonra bir arkadaşım evlendi üzerinden 9 ay geçti doktora falan da gitti çocukları olmadı. Doktor zamana bırakıcaz dedi.
Sonra bende lambalar yandı eşim 31 yaşında ya bizim de olmazsa diye. :KK58:

Kızım sen şu krediyi koy kenara bir dene bakalım dedim hop o ay hamile kaldım. :KK51:
Tabi biz bu süre zarfında hem ev hem iş arıyoruz..
Eşim 10 senelik çalıştığı işyerinden bu zamana kadar tazminatını alacağı umuduyla gidip geliyordu.
Biran da farklı bir firmadan iş teklifi geldi görüşmelere gitti oldu ve hemen başlamalarını istediler.
Çok daha iyi bir maaşa. Eşim istifasını verdi çıktı. Başladı orada çalışmaya.
Aradan 2-3 gün geçti. Annemler hiç olmadık bir yerden sıfır ev buldular bize. Oturdugumuz yer de boş ev yoktu da.

Yani sonuç olarak demem o ki ; Bu minnak şeyler o kadar çok kısmetleriyle geliyorlar ki.
Onlara can veren Rabbim rızıklarını hazırlamış da göndermiş..
O yüzden yaşınız da olduğu için bence ertelemeyin. :110:

...
Belirsiz yani..
Acaba zamani geldimi..

Eğitim konusunda onca emek verildikten sonra, önceliğin atanmak ya da hayatının geri kalanında çalışmak isteyeceğin bir yerde çalışmak için bir yerlere gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendinizi anne olmaya hazır hissetmiyorsanız ya da önceliğinizin atanmak olduğunu düşünüyorsanız, bebek işini erteleyin derim. Bende 2 yıllık evliyim, kpss ile mücadele ediyorum ve amacıma ulaşana kadar bebek düşünmüyoruz. Bizden sonra evlenen benden küçük tanıdıklarımın ya bebekleri oldu ya da hamileler... Ama hayat benim hayatım, illaki bebek nasibiyle doğar ama herkesin yaşam standartları da farklıdır. Borç konusunda, hayatın neler getirip götüreceği bilinmez hayatımızın her anında borçlu olabilirz ama güvenimizi yerine getirecek bir işimiz olursa kendimizi psikolojik olarak rahat hissederiz. Zaten Rabbim ol derse olur, o yüzden geç kalırsam ya olmazsa diye sakın aklınıza gelmesin.

Ben de evlendiğim de kredi borcum bitmeden olmaz olmaz olmaz diyenlerdendim.
Hatta eşimin ailesine bile bu konuda tepki gösterdim. Bana sürekli çocuk demeyin. Kredi borcu bitmeden olmaz dedim.
Sonra bir arkadaşım evlendi üzerinden 9 ay geçti doktora falan da gitti çocukları olmadı. Doktor zamana bırakıcaz dedi.
Sonra bende lambalar yandı eşim 31 yaşında ya bizim de olmazsa diye. :KK58:

Kızım sen şu krediyi koy kenara bir dene bakalım dedim hop o ay hamile kaldım. :KK51:
Tabi biz bu süre zarfında hem ev hem iş arıyoruz..
Eşim 10 senelik çalıştığı işyerinden bu zamana kadar tazminatını alacağı umuduyla gidip geliyordu.
Biran da farklı bir firmadan iş teklifi geldi görüşmelere gitti oldu ve hemen başlamalarını istediler.
Çok daha iyi bir maaşa. Eşim istifasını verdi çıktı. Başladı orada çalışmaya.
Aradan 2-3 gün geçti. Annemler hiç olmadık bir yerden sıfır ev buldular bize. Oturdugumuz yer de boş ev yoktu da.

Yani sonuç olarak demem o ki ; Bu minnak şeyler o kadar çok kısmetleriyle geliyorlar ki.
Onlara can veren Rabbim rızıklarını hazırlamış da göndermiş..
O yüzden yaşınız da olduğu için bence ertelemeyin. :110:
Ne guzel..rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah..bende nasibe rizka cok inaniyorum..denemeye baslayayim ya hemen olmazsa diyorum.zira ilk gebeligim husranla sonuclandi...hakkimda hayirlisi:)

Sevgili öğretmenim,
Rabbim KPSS belasindan kurtarsın. İnsallah en kısa zamanda cocuklariniza kavusursunuz. Biz de iki yıllık evliyiz. İkimizde çalışıyoruz, ben de o KPSS belasını atlatan şanslı öğretmenlerdenim. İnşallah bir bebek bekliyoruz. İşimiz olmasına rağmen bekledik iki yil. Herkes sordu. Çok da umursamadim. Esim çok istiyordu. Erteledim hep. Siz de en azından KPSS açıklanana kadar bekleyin. Belki uzaga atanirsiniz insallah boyle bir sey olmax. Esinizin yanina atanirsiniz. Ams her seyi dusunmek lazim. Ama siz istiyorsanız çok da ertelemeyin. Siz karar verin.
Cook teeelkur ederim hocam:KK66:
Dilerim bu yil bende lurtulirum..herseyden once oyle cok istiyorum ki atanmayi...atanmak ve anne olmak...
Dilerim hakkimda hayirlisi olur:)

borç bitsin diye beklersen çocouk yapamazsın.. bende ilk bebeğimi kaybettim 9 haftalıkken kürtaj sonrası 3 ay dinlenme süreci yine hamile kaldım. bende 29 yaşındayım kızım 1,5 yaşında oldu eşimde 33.. ideal yaşlar yani.. çok ertelememek iyidir... atanırsan zaten çalışma saatlerin rahat olur hafta sonun var hatta belki bir iki gün haftaiçi bile boşta kalırsın,kv. ilgilenir demişsin,süt izinleri vs... atanmazsan da çocuğuna kendin bakarsın :)
en kısa zaman da sağlıklı evladın olsun inşallah
Su siralar tamda sizin gibi dusunuyorum..yas ilerliyor..sukur mutlu bir evliligim var.bebegimin bize cok iyi gelecegine inaniyorum..insallah hayirlisi diyelim:)

ÇOCUK İÇİN MADDİ MANEVİ DONANIMLI OLMAK GEREKİYOR YOKSA ÇOK ZORLANIRSINIZ , AYRICA ŞU DÜĞÜN BORCU MANTIĞI BANA SAÇMA GELİYOR YAPMAYIN KARDEŞİM ADET BİLMEM NE ALIN BİR YATAK LODASI BİR KOLTUK TAKIMI TAMAM ÇOK ZORLANIYORSANIZ NİKAH YAPIN ŞİMDİ BÖYLE OLUR BU ŞEYLER TÜRK AİLELERİNDE VAR SADECE DÜĞÜN BORCU
Ah ah...dugun borcu olsaydi coktan bitmisti inanin...esimin ailesinin gecmisten kalan bir borcuda da bize kaldi malesef...birde bu zamanda birikim yoksa borcsuz dugun olmuyor.bende sizin gibi dusunuyordum ama olmuyor iste malesef esim memuriyeti gec kazandi ve birikim yapamadi..uzun yillardir ciktgmz icin artik beklemeyip evlendik.
Kaldiki benim sorunum borclarim degil bebek yapma kararsizligi..halimden sikayetci degilim yani:KK66:

Borç bitmez M ManzaramDeniz öyle bir dünyadayız ki borca mahkumuz her türlü
Ama maddiyat dışında manende hazır olman lazım anneliğe
Yoksa bakma 1.çocuk bahane, onu doğursan 2.çocuk ne zaman da derler

Ben anlamıyorum bu soruları , hatta çok özel bence çocuk düşünüyo musunuz ne demek eşiyle arasındaki şey o sana ne dimi :KK53:

...
Belirsiz yani..
Acaba zamani geldimi..

acele etme erken.atan biraz çalış rahatla.sonrası gelir diye dusunuyorum

X