- 6 Ocak 2025
- 11
- 3
- 1
- 30
- Konu Sahibi TUGCE HARPUTLU
25 temmuz 2020 den beri evliyim hiç hamile kalmadım. Tedavi için kadın doğuma gittim eşimde üroloji ye gitti doktorlar ikimizde de sorun olmadığını söyledi fakat yine de üreme merkezine yönlendirdi. Üreme merkezinde 2 pco(polikistik over) olduğum bunun hamileliği geciktirebildiği fakat hamile kalmaya engel olmadığı söylenerek tedavi sürecim başladı. 2 kez aşılama yapıldı fakat sonuç negatif çıktı. Doktorum vücudumun çok aşırı dirençli olduğunu söyledi. Espiri olarak bu kadar direnme kız rahat bırak kendini diye beni rahatlatmaya çalıştı. Gonal-F ve çatlatma iğnesi ovitrelle kullandım. Kullandığım dozlar genelde yeterli gelmedi büyüme çok geç oldu o yüzden ilk iğne dozları yükseltilerek tekrar iğne uygulamaları yapılarak süreç ilerledi fakat dediğim gibi 2 kez aşılama oldu. Doktorum 3. Kez aşılama yapmayalım tüp bebek tedavisine başlayalım dedi. Ekim sonu gel tüp bebek tedavisine başlayalım dedi fakat bazı sağlık sorunları ve birkaç aksilik sebebi ile tüp bebek tedavisine başlayamadık henüz şubat mart gibi başlamayı düşünüyoruz eşimle. Fakat bu süreçte migdem çok hassas olmaya sürekli bulunmaya, halsizlik oluşmaya, tansiyonum düşüp yükselmeye felan başladı. Test yaptım sonuç negatif çıktı. Bugünde adet oldum fakat hala miğdem ağzımda geziyorum. Sürekli miğdem bulanmakta, halsizim, tansiyonum düşüp çıkıyor arada ve sürekli bir baş ağrısı ve tedirginlik duygusu içerisindeyim. Birde birliktelik sonrası da migdem çok aşırı hassas oluyor. Normalde zaten migdem bulantıdan rahatsız birliktelik bitince hemen değil de bir 30 dk içinde bulantı oluşuyor. Bu durum nedir daha önce yaşayan oldu mu? Hamile kalabilmek için başka önerileriniz var mı? Kısacası tecrübelerinize ihtiyacım var.