hamile kalmak için kafana takma o zaman olur deniliyor ya...

tarcinakide

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
798
1
46
Diğer
[/B]o nasıl oluyor? yani neyi takmamak lazım? nasıl düşünmek lazım. mesela merak duygusu aşılamaz bence. olacak mı olmayacak mı diye istemese de düşünür insan... takma derken ki kastedilen şey nedir arkadşlar[/B]

Son düzenleme:
[/B]o nasıl oluyor? yani neyi takmamak lazım? nasıl düşünmek lazım. mesela merak duygusu aşılamaz bence. olacak mı olmayacak mı diye istemese de düşünür insan... takma derken ki kastedilen şey nedir arkadşlar[/B]

banada oyle tavsiyelerde bulunan cok oldu.mesala birlikte olunurken istiyerek kendin icin olucakmis mesala gebelik niyetine bir gorev olarak iliskiye girmemek gerekiyormus,surekli tutmusmudur busefer diye dusunulmiyecekmis,beyin yumurtanin catlamasini sagladigi icin bu tur istekler sinyalin tersini yapiyormusmus ve..mus mus mus gelde takma dusunme ala ala ya ben beceremiyorum valla

olacak mi olmayacak mi diye birlikte olmamak gekiyor bence.. cocugunuz var mi ya da hamile misiniz bilmiyorum ama kendimden ornek vereyim.. bebekleri inanilmaz seviyorum baskasinin cocugunu bile opmeye kiyamam koklarim.. esimi kendi canimdan cok seviyorum..

birlikte olurken hic bir zaman hadi bebek yapalim ya da bugun gunu hadi gel demedim dusunmedim.. askla sevgiyle kafaniz rahat bir sekilde eger birlikte olursaniz sanirim stresten kaynaklanan hormon artisi azalisi da olmaz...

dusunmemek sanirim bu. ben hic dusunmedim. cok istedim, ama su zaman demedim.. aklimda bebek dusuncesiyle yatagimiza girmedim hic. esim de ayni sekilde.. her bebek gorusumuzde icimiz gitti ama bebek icin birlikte olalim bebek yapmaya calisalim demedik hic. o yuzden zaten cok uzun surmedi hamile kalmam..

umarim yardimci olmustur sorunuza.. gerci herkesin yasadigi farklidir ama sakin olmak dusunmemek, bir amaca baglamadan birlikte oldugunuzda vucudunuz da eminim olumlu duygularla ve bu duygularin salgiladigi hormonlarla cevap verecektir..

bende anlamıyorum takma kafana olur deniliyor ya 4.5 yıllık evliyim bana göre sebep çok ama drlara göre yok evliliğimin ilk 2 yılı hiç çocuk istemedik aklımızın ucundan bie geçmedi ama korunmuyordumda ergenlik dönemimde adet problemi çok yaşadığım için hemen gebe kalmam zaten diyordum istediğimiz zaman ilişkiye giriyorduk heleki evliliğin ilk ayları büyük bi zevkle istekle olmasına rağmen ben gebe kalamadım 2 yıl sonra dra gittim herşey normal rahim filmi geçtirdim tüpler açık eşim sperm tahlili yaptırdı imkanı yok senin çocuğunun olmamasına demiş dru hadi biz yine kendi kendimize deneyelim dedik en azından 28 gün arayla adet oluyorum adetimin 10. 18. günleri gebelik için elverişli falan filan bunları öğrendik nasıl olsa gebe kalırım birşey yok streste yapmadım ve ben yine gebe kalamadım yoruldukmu evet sıkıldıkmı evet dra gittim klomen çatlatıcı iğne 36 saat sonra ilişki gelde stres olma bi kere canım istemiyor eşim derseniz zorla yanıma geliyor kafamızda şu düşünce nasıl olsa tutmıcak ama deneyelim hemen 3 dk sürer sürmez tamam bitti çünkü dr sana saatli ilişki öneriyor aman boşver 36 saati canım 50 saat sonra ister o zaman yapıyım gibi bi gamsızlık yapma şansın yok.
şu kesinki bu işin stresle alakası yok tecavüze uğrayının yaşadığı stresi düşünün ama hamile kalabiliyor benim ilk 2 yıl yaşadığım sevinci düşünün ama gebe kalamadım 36 saat sonra zorla yapılan isteksiz ilişkiden sonra sanırım gebeyim kan testi adetime 1 hafta kala 3.76 sınırda adet günü tekrarlanacak dün öğlen yapılan ve adete 5 gün varken idrar testinde çıkan çoookkk silik 2. çizgi.
bebek bi mucize olayın sevinçle stresle alakası yok rabbim ol deyince olur rabbim bana ol dediyse olmuştur olma dediyse inş önümüzdeki aya.

canım inşallah hamilesindir. ama bana da öyle geliyor. bir sürü örnek görüyruz istemeden oldu vs. diyorlar. ya da dediğin gibi tecavüz sonucu olanlar....insanın kafası karışıyor yani..insan bebeğim olsun demeye başladığında elinde olmadan düşünüyor acaba bu sefer oldumu. hatta korunmayan ve kafaya takmayan birisi bile takar en azından ilaç kullanacağı zaman filan demez mi hamile olabilir miyim diye

özellikle yaşı gelmiş bayanlar için çok zor bi durum. rahat olmak için tavsiyeler var mı kızlar? özellikle psikoloji alanı nolanlar varsa cümle kalıpları filan örnek verilebilir ki bebiş bekleyenlere faydası olsun

bende anlamıyorum takma kafana olur deniliyor ya 4.5 yıllık evliyim bana göre sebep çok ama drlara göre yok evliliğimin ilk 2 yılı hiç çocuk istemedik aklımızın ucundan bie geçmedi ama korunmuyordumda ergenlik dönemimde adet problemi çok yaşadığım için hemen gebe kalmam zaten diyordum istediğimiz zaman ilişkiye giriyorduk heleki evliliğin ilk ayları büyük bi zevkle istekle olmasına rağmen ben gebe kalamadım 2 yıl sonra dra gittim herşey normal rahim filmi geçtirdim tüpler açık eşim sperm tahlili yaptırdı imkanı yok senin çocuğunun olmamasına demiş dru hadi biz yine kendi kendimize deneyelim dedik en azından 28 gün arayla adet oluyorum adetimin 10. 18. günleri gebelik için elverişli falan filan bunları öğrendik nasıl olsa gebe kalırım birşey yok streste yapmadım ve ben yine gebe kalamadım yoruldukmu evet sıkıldıkmı evet dra gittim klomen çatlatıcı iğne 36 saat sonra ilişki gelde stres olma bi kere canım istemiyor eşim derseniz zorla yanıma geliyor kafamızda şu düşünce nasıl olsa tutmıcak ama deneyelim hemen 3 dk sürer sürmez tamam bitti çünkü dr sana saatli ilişki öneriyor aman boşver 36 saati canım 50 saat sonra ister o zaman yapıyım gibi bi gamsızlık yapma şansın yok.
şu kesinki bu işin stresle alakası yok tecavüze uğrayının yaşadığı stresi düşünün ama hamile kalabiliyor benim ilk 2 yıl yaşadığım sevinci düşünün ama gebe kalamadım 36 saat sonra zorla yapılan isteksiz ilişkiden sonra sanırım gebeyim kan testi adetime 1 hafta kala 3.76 sınırda adet günü tekrarlanacak dün öğlen yapılan ve adete 5 gün varken idrar testinde çıkan çoookkk silik 2. çizgi.
bebek bi mucize olayın sevinçle stresle alakası yok rabbim ol deyince olur rabbim bana ol dediyse olmuştur olma dediyse inş önümüzdeki aya.

aynen bizde 2.5 yıllık evliyiz. ilk yıl hiç takmadım nasıl olsa olur diye sonraları acabalarım başladı. doktor kontrolünde yumurtlama takibi yapıldı/yapılıyor. doktor şu gün ilişki şu saat ilişki diyor. onun dışında yok yapamazsın. belki benim canım o an istemiyor yada yasak dendiği an istiyor. kafana takma demek kolay. kafana takmamak doktor takibinde olmayıp o ay işleri yoğun olan uğraşacak başka şeyleri olan bayanlar için. hem problemi olup hem doktor takibinde oup takmamayı başarabilen varsa bana da anlatsın nasıl başardığını.....

genelde bakıyorum stres yapma kafana takma diyenlere zırtt deyince gebe kalanlar istemdışı 2 3 kere hamile kalanlar yada ilk geceden hemen gebe kalanlar ee siz tabi stres yapmazsınız kaç kere dra gittinizki bebek için hiçççç
zaten dra gitmek kendi başına bi stres önerdiği günler eşlere 40 takla atmak başlı başına bi stres sonrası o bekleme yokmu 2 hafta o zaten olacak olan çocuğuda tutturmaz öylece bi stres.
tamam takmıcam diyorum ama sonrası birde bilinçaltı yokmu hoppp 2 gün sonra karşına belirtileri çıkarıveriyor alsana karın kasık ağrısı yok mide bulantısı gögüslerim şişti acabalarla kendini burda buluyorsun sonrada kırmızıları yiyince işte önünde şimdi koskaca 1 aylık stres tekrardan başlıyor.

merhaba kızlar, bende de aynı dert var, malesef hiçbir sorun görünmemesine rağmen bebeğim olmuyor 1 kerede aşılama oldum oda tutmadı, klomen çatlatma iğnesi desen kaç kere ondan da yapıldı ama sonuç hep olumsuz, insanlarda önce soruyorlar bebek yokmu diye sonra konuşmaya başlıyorum bu kez onlarda başlıyo, olur daha isyan etme (asla isyan etmiyorum) kafana takma daha ne kadar olmuşki ne acelen var gibilerinden klasik lafları sıralamaya, birde bunların çocukları hemen olmuş tabi bizim yaşadığımız duyguları bilmiyolarki, birde 3-4 ay olmayıpta ne telaş yapan kadınları biliyorum onlarda hamile kalıp bebekleri olunca onlarda aynı şeyleri yapıyorlar ya sen 3-4 ayda bile ne yaygara yapmıştın diyesim geliyo.. kafama takmamak için bi kaç ay tedaviye ara verdim, çünkü doktora gidip ilaç kullandıkça yada bi işlem yapıldıkça umutla bekliyorum adet günümü, gitmeyim bi kaç ay belki kafam rahatlar dedim bu ikinci ayım doktora gitmedim ama bu ayda adetim gecikmişti sonra kasıklarımda şiddetli ağrı oldu mecbur gittim meğer 7 cm lik bi kistim varmış adetim o yüzden gecikmiş :((( ... napıcamızı bilemiyorum ama Allah büyük sabırla bekliyoruz.. işte birde etraftaki konuşanlar sinir bozmasa acıyan gözlerle bakmasalar, acıyarak olur zamanla demeseler çok daha iyi olucak, ama kafaya takmamak malesef mümkün değil zaman geçtikçe daha çok stres oluyoruz ama çaresiz bekliyoruz.. Allah hepimizede en kısa zamanda bu mutluluğu yaşatsın inşallah..

o kadar boş ki söyledikleri laflar kendileride farkında bence diyecek birşey bulamıyorlar hemen aman daha yaşın ne ki olur takma kafana bunları sıralıyorlar evet benim yaşım 25 fakat evlilik yaşım 4.5 ben buna bakıyorum.

canım benimde yaşım 29 ama evleneli 2 yıl oldu işte bende yaşımdan dolayı istiyorum artık, ama daha yeni evlisin dur bakalım diyolar anlamıyolarki ben 29 yaşındayım, artık tam zamanı hatta bazılarına göre geç bile.. ne diyelim Allah sağlıkla versin inşallah en kısa zamanda isteyen herkese..

Arkadaslarım herkese merhabalar. Allahım hic kimseye evlat eksikliği vermesin bunun yokluğunu yaşatmasın. Ben de 3 yıllık evliyim su anda 15 haftalık hamileyim Allah'ın izniyle. Ben evlendim ve hic korunmadım 2 ay sonra hamile kaldım, ama cok geçmeden kaybettim, hic umdumu yitirmeden 3 ay sonra yine denedim ve hemen hamile kaldım. Ama yine kayıp:( sonra 1 sene bıraktım Dr Dr gezdim hic bı sorun yok yine dene dediler hemen çalısmalara başladık ve ben yine hemen hamile kaldım. Ama yine kayıp :(
Sonra tabi artık eski güvenim, direncin, umudum kalmadı. Moralim sıfır. Yine Dr Dr gezmeye başladım rahimde perde var dediler, pihtilasma var dediler. İki kere histereskopi oldum. İlk histereskopiden 2 ay sonra bıraktım korunmayı, ama sürekli kafamda acaba yine aynı olacak mı acaba histereskopi Rahmime zarar vermismidir, Kocamla artık sdc yumurtlama günlerinde beraber oluyordum. Ama ben hamile kalamadım ki dgrlerinde hemen kalabildiğim halde. Ben başka Dr lara gitmeye başladım dedikleri yine hamile kalırsın ama düşük yaparsın dediler yine histereskopi çaresiz kabul ettim.histereskopi oldum Kasım'ın 30 unda, 2011 de.
Sonra 2 ay sonra şubat 1 de rahim filmi çektirdim Dr uma goturdum tamam dedi, ama simdi bı sey olmaz sen de sabredemiyorsun gel Nisan'da aşılama yapalım dedi. Ben de işlerinden dolayı Temmuz'a erteledim kafamda ve rahim filmi çektirdim rahîmde ilaç var bu ay hic bı sey olmaz dedim Kocamla da eski zamanlarıma dönmek icin düzenli birlikte olduk ve ben rahim filminden sonra adet girmedim Dr umbbile şaşırdı, ultrasonda görmeden insnamadi:)

Cok uzun oldu umarım sıkmam sizi. Nasıl bir psikoloji olduğunu cok iyi biliyorum lütfen ukalalik yaptığımı düşünmeyin ama bakın 3 kez de hemen aynı anda hamile kaldım ama hep kaybettim hamileliğin de hayırlısını istemek lazım.
İkincisi ben aşılamayı araştırıp Fiyat ilaç araştırırken ve islerimle cok
yoğunlaştığım bir anda hamile kaldım

Bir de tecavüz olayını soylenissiniz, bir yayında okumuştum. Tecavüzde stresten ziyade korku olurmuş. Korkudan dolayı adrenalin cok arttığı icin hamilelik kolaylasirmis.
Rabim herkese hayırlı bir hamilelik nasip etsin, en önemlisi bu, herkese iyi akşamlar :)

Back