• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Kalmadan Önce Doktora Gittim Ama...

gulden59

nilim prensesimmmm
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
9.641
550
248
Tekirdağ
Merhabalar: arkadaşlar:
ben evleneli 1 yılı geçti önce evliliğimizin tadını çıkarmak ve bir birimizi tanımak için çocuk düşünmedik doğal olarak.
fakat artık eylül gibi düşünüyoruz
bunun için dün doktora gittim çünkü hem ben çok fazla yemek seçiyorum hemde muaine olmak istedim 1 soerun varmı diye birde ben geçen senede yeni evlendiğimiz zaman konturol amaçlı gitmiştim bana ozaman hiç 1 sorun olmadığını söylemişti ve nezaman istersen çocuğun olur demişti.
şimdi gelelim asıl soruna:

dün gittiğimde bana önce sen geçen senedegelmişsin hiç 1 sorun olmadığğını söylemişim dedi hiç deneme yapıp yapmadığımızı sordu bende biz eylülde deneme yapmaya başlıyacağımızı söyledim fakat geçen sene geldiğimde hamile kalmadan önce gelirim ben çok yemek seçtiğimiz için tahlil yapsak nasıl olur demiştim olur demiştiniz dedim.
hayır tahlile falan gerek yok dedi tahlileri sen hamile kalınca yapıcazve ona göre bakıcaz dedi senin tek yapman gereken folik asit başllamandır dedi okadar muaine bile etmedi yani.
açıkçası buda benim kafamda 1 çok soru işareti yarattı bu arada simir testibile yapmadı yani.
peki geçen sene bende sorun yoktu ama ya bu 1 senede oluştuysa ve ben çok yemek seçtiğim için sorun yaşarsam ozaman ne olacak.
sizce ben bu durumda ne yapmalıyım?..:

folik asit başlaman doğru canım ama smear testi yapmalıydı yada usg ile bakmalıydı kist varmı yokmu diye,bence tekrar muayene olmalısın

Bence normal bir ''DOKTOR''a gitmelisin ve tahlillerini yaptırmalısın.O doktorcuk müleccim otu mu yutmuş!Bir sene içinde sende herhangibir değişiklik,rahatsızlık olmadığının garantisini kim vermiş ona....

Son düzenleme:
Ben de hamile kalmaya karar verdim.Doktora gittim çocuk düşünüyoruz dedim sadece..önce ultrasona baktı tüm organlarımı inceledi hatta göğsümde kitle gördü beni hastaneye yönlendirdi mamografide nerden fark ettin diye sordular bende kadın doğum uzmanı söyledi dedim ne alaka dedi ona da mı baktı dedi..şimdi göğsümden biyopsi aldılar onun sonucunu bekliyorum..bu arada gereken tüm tahlilleri de yaptırdım...Smear testinin sonucu da 15 gün sürüyor...Hem hamile kalmadan önce bir sorun var mı diye herşeye bakmalılar ki sonradan müdahale zorlaşıyor.Bence başka doktorla görüşmelisin..inşaallah hayırlısıyla sonuca ulaşırız..

ben ikinci hamileliğimden önce kan vermiştim kansız olabilirim diye kadın doğuma gitmedim ama dahiliye doktoruna hamilelik düşünüyorum kan verdiğim için kan sayımı yaptırmak istiyorum dedim doktor bana çok bilinçli biri olduğumu söyleyip beni tebrik etti ve sadece kan sayımı değil gereken bütün testleri yaptırdı ve ilaç yazdı.diyeceğim şu ki bence başka doktora git nasıl kadın doğum doktoruymuş o. enazında ultrasonla baksaydı veya kan tahlili yapsaydı böylelerni doktor yapıyorlarya pes yani :51:
belki senin vücudunda folik asit eksiği yoktur fazladan vitamin zararı olur belki ilaç sonuçta.....?

Son düzenleme:
testler gebe kalmayı düşünüyorum dediğinde yapılır gebe olunca tedavi olunur mu?!!!..bu dr. hangi çagdan kalma anlamadım..bende senin gibi gittim hormonlarıma,kanıma,ultrasonuma,smear testime kadar baktılar...

Ben de hamile kalmaya karar verdim.Doktora gittim çocuk düşünüyoruz dedim sadece..önce ultrasona baktı tüm organlarımı inceledi hatta göğsümde kitle gördü beni hastaneye yönlendirdi mamografide nerden fark ettin diye sordular bende kadın doğum uzmanı söyledi dedim ne alaka dedi ona da mı baktı dedi..şimdi göğsümden biyopsi aldılar onun sonucunu bekliyorum..bu arada gereken tüm tahlilleri de yaptırdım...Smear testinin sonucu da 15 gün sürüyor...Hem hamile kalmadan önce bir sorun var mı diye herşeye bakmalılar ki sonradan müdahale zorlaşıyor.Bence başka doktorla görüşmelisin..inşaallah hayırlısıyla sonuca ulaşırız..

merhabalar öncelikle herkese çok teşekkür ederim.
evet işte benimde anlamadığım bu sonuçta hamile kalınca mühadele etmektense öncesinde yapılması gerekmezmi tahlilleri.
ben şunu anladım bilinçli olun diyolar ama bu bile suç galiba..:

testler gebe kalmayı düşünüyorum dediğinde yapılır gebe olunca tedavi olunur mu?!!!..bu dr. hangi çagdan kalma anlamadım..bende senin gibi gittim hormonlarıma,kanıma,ultrasonuma,smear testime kadar baktılar...

ben annemlere bunu söylediğimde ben çok biliyo oluyorum ama sakınan göze çöp batarmış ben çok inceliyomuşum falan filan birsürü şey söylüyolar
ama gerçekten hamile kalınca tahlil yaptırma olayını benim mantığım almıyo demekki yaptığım araştırmaların hepsi boş gerçekten çok sıkıldım ben bukadar sitres yaparken hamile kala bilirmiyim inanın bilmiyorum..

Canım sen doğrusunu yapıyorsun ve bildiğinden şaşma.Yanlış bir doktora denk gelmişsin o yüzdende boşuna tatlı canını sıkma.Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.Yarın Allah korusun birşey olsa en çok sen üzüleceksin.O yüzden annenlerede hehe de ama git tahlillerinide ol bence.

Canm tıpkı senin durumundaym bizde 1 yıllk evliyz artk çocuk istiyorz doktorm hormonlarıma, demir,kan vs herşeye baktı hatta kızamk geçirip geçirmediğime bile.smear testm yapıldı ultrason ile baktı ona göre korunmayı bıraktk.bunlarn üzerine dişlerimi kontrol ettirmemi ve hepatit b aşısı yaptırmamı tavsiye etti, bu hastalığn Türkiye de yaygn olduğunu ve bunun beni ömür boyu koruyacağını söyledi.anlayacağn doktorunun yaptığı yanlş yaklaşm başka bir doktora git gebelik öncesi gerekli kontrolleri yaptırmak istediğini söle umarm herşy yolunda gider sevgiyle kal...

Bencede başka bir doktora git. Bende aynen senin gibi 1,5 yıldan sonra çocuk istemeye başlayınca bir görüneyim diye gittim. Alttan muayenem, tam kan tarama, tiroit dahil herşeyime bakıldı. Senin bu doktor hangi devirden merak ettim doğrusu :53:

gerçekten kafam çok karıştı hangi doktora gideceğimide bilemiyorum.
umarım hayırlısı olur.

ben ilk doktora gittiğimde bana bi dunya test yaptırmıştı. sırf para tuzağı için bunlarla uğraştığımı düşündüm. ama sonradan ortaya ne çıktı biliyor musun: evde kedi besliyorum . onlardan buluşan bir hastalığa karşı bağışıklık kazanmadığımı ve hamilelikte kaparsam bebeğimin sakat doğabileceğini söylendi. anlayacağın bunlar gercekten cok önemli. hamilelik öncesinde yapılması gereken testler var. smear yatırmalısın mesela. guatr ve troidlerıne baktırmalısın. diş doktoruna görünmeli eğer mide rahatsızlığın varsa mutlaka önceden bir tedavi görmelisin...
anlayacağın mutlaka başka doktora git.

Merhaba cnm öncelikle sana başka bir doktora görünmeni tavsiye edicem daha sonrasında da belki çok erken diyebilirsin ama gebelikten önce bakılamsı gereken birkaç etst var bunları sölemek istiyorum ilk önce tiroidlerine baktırmalısın daha sonra toxoplazma rubelle hepatit ve benzeri testler iyi bir doktor seni bu konuda yönlenidricektir allah korusun eğerki bi sorun bile varsa bunlar hamile kalmadan önce önlenebilir . bu benim naçizane fikrim ben öle yapmıştım ve toxoplamzam olduığunu tedavi olmam gerektiğini öğrendim şuanda alalaha şükür herşey yolunda oyüzden sen seni doğru yönlendiricek bir doktora git cnm sevgiler

arkadaşlar avrupa yakasında tavsiye edebılecegınız bır doktor varmı bende yanayakıla iyi bir bayan doktor arıyorum bır senedir bebek istiyorum ama olmuyor artık daha fazla hayalkırıklıgı yaşamak istemıyorum ıyı bır doktor bulup tedavısı neyse olup bır an önce hayırlısı ile anne olmak istıyorum lütfen memnun kaldıgınız doktor ismı varsa bana bır akıl verın şimdiden teşekkurler...

Merhabalar: arkadaşlar:
ben evleneli 1 yılı geçti önce evliliğimizin tadını çıkarmak ve bir birimizi tanımak için çocuk düşünmedik doğal olarak.
fakat artık eylül gibi düşünüyoruz
bunun için dün doktora gittim çünkü hem ben çok fazla yemek seçiyorum hemde muaine olmak istedim 1 soerun varmı diye birde ben geçen senede yeni evlendiğimiz zaman konturol amaçlı gitmiştim bana ozaman hiç 1 sorun olmadığını söylemişti ve nezaman istersen çocuğun olur demişti.
şimdi gelelim asıl soruna:

dün gittiğimde bana önce sen geçen senedegelmişsin hiç 1 sorun olmadığğını söylemişim dedi hiç deneme yapıp yapmadığımızı sordu bende biz eylülde deneme yapmaya başlıyacağımızı söyledim fakat geçen sene geldiğimde hamile kalmadan önce gelirim ben çok yemek seçtiğimiz için tahlil yapsak nasıl olur demiştim olur demiştiniz dedim.
hayır tahlile falan gerek yok dedi tahlileri sen hamile kalınca yapıcazve ona göre bakıcaz dedi senin tek yapman gereken folik asit başllamandır dedi okadar muaine bile etmedi yani.
açıkçası buda benim kafamda 1 çok soru işareti yarattı bu arada simir testibile yapmadı yani.
peki geçen sene bende sorun yoktu ama ya bu 1 senede oluştuysa ve ben çok yemek seçtiğim için sorun yaşarsam ozaman ne olacak.
sizce ben bu durumda ne yapmalıyım?..:

Merhabalar ben daha yeni üye oldum.Canım bencede doktorunu değiştirmelisin bazı doktorlar gerçekten hiç ilgilenmiyorlar.Bizde çocuk düşünüyoruz.3 yıl oldu evleneli korumasız ilk ayımız..malesef adet oldum..Ben muayane olmadım.Benimde gitmem lazım .Doktor seçimi yapmak çok zor.İnşallah iyi bir dontora denk gelirim.:44:

merhaba bu ilk konuya cvp :) çarşamba bende hamilelik öncesi dr gittim 2.ciye istiyorum ve 1.sezeryandı fakat benim zorumla ultrasonla baktı hamile kal öyle gel kontrol test yaparız dedi ve sanki yanlış birşey yapmışım hamilelik öncesi dr gitmekle gibi tuhaf davrandı smer testimi geçen ay yaptırmıştım zaten ama yinede konrole gitmek istemiştim şimdi başka bir dr bulucam :) tam bir kontrol gerekli diye düşünüyorum.

merhaba bu ilk konuya cvp :) çarşamba bende hamilelik öncesi dr gittim 2.ciye istiyorum ve 1.sezeryandı fakat benim zorumla ultrasonla baktı hamile kal öyle gel kontrol test yaparız dedi ve sanki yanlış birşey yapmışım hamilelik öncesi dr gitmekle gibi tuhaf davrandı smer testimi geçen ay yaptırmıştım zaten ama yinede konrole gitmek istemiştim şimdi başka bir dr bulucam :) tam bir kontrol gerekli diye düşünüyorum.

Ben de bugün doktora gittim.Gebelik öncesi değerlendirme için. Daha önce bir düşük yapmıştım. Doktor bana şunları sordu:
Adetlerin düzenli mi,
akıntı oluyor mu, çok koyu sarı renkli veya kokulu mu
adet döneminde çok ağrın oluyor mu bu soruları sorduktan sonra ultrasonla batın muayenesi yaptı.
Smir esti yapmak istedi ama ben kabul etmedim, korktuğum için.
Bir de Trombofili testine gönderdi, HRS ye oranın sgk anlaşması varmış (12tl fark ödedim)
Bir de adetinin 2. veya 3. günü gel hormonlarına bakalım dedi, folik asit ve B12 yazdı.
Ben de daha çok tetkik bekliyordum. Şimdi şüphelendim: ayrıca bana artık korunmayı bırak dedi. Trombofili testin sonucu kötü de çıksa tedavi yine gebelik sürecinde olacak dedi.

Back