- 2 Temmuz 2023
- 1.223
- 584
- 43
- 26
- Konu Sahibi denizperisii
-
Aşılama tutma oranı %10-12 arası. Oran çoook düşük yani… ve ücreti de var. Birkaç kez denemektense direk tüp bebek çok daha mantıklıYa inşallah hiç gerek kalmaz ve doğal yoldan olur.Ben bu konuda kararsızım mesela direk tüp bebek daha mı mantıklı
Şu an hamileyim. Tüp bebek yoluyla kalabildim. Genelde tüp bebek merkezlerinde ayrıntılı spermiyogram yapıyorlar.Aa o test nasıl oluyor ayrı mı acaba? Hiçbir doktor istemedi bizden de . Sonradan kalabildiniz mi peki? Bana da sadece bir profesör hsgme bakıp tüplerin anatomik hasarlı olduğunu söyledi. Direk tüp bebek yap dedi. Ama diğer doktorlar öyle hir şeyin olmadığını söylediler. Ben de neye inanacağımı şaşırdım
Gebe kalamazsam ocak ayında başlayacağım tüp bebeğe. Acaba başlamadan önce kendileri mi testler yapıyor? Mesela benim şuan çoğu tahlilim elimde. Onlrı götürdüğümde yenisini isterler mi acaba, direk sürece başlatırlar mıŞu an hamileyim. Tüp bebek yoluyla kalabildim. Genelde tüp bebek merkezlerinde ayrıntılı spermiyogram yapıyorlar.
Haklısın canımAşılama tutma oranı %10-12 arası. Oran çoook düşük yani… ve ücreti de var. Birkaç kez denemektense direk tüp bebek çok daha mantıklıhem zaman kaybı olmaz, hem de maddi açıdan ordan oraya sürüklenmeyiz bence…
Doktordan doktora değişiyordur muhtemelen ben de elimdeki testlerin hepsini götürdüm genel bir bakış ve izlenecek yolun tespiti için önemli ama doktorum yetinmedi. Mayıs sonunda görüşmüştük haziranın balında reglin 2. Günü istediği testlerin hepsini yaptırdım. Eşimden de spermiyogram aldılar tekrardan elimizde önceki sonuçlarımız olsa da yetersizmiş. Temmuz başındaki reglimi bekledik tedavi için. 18 temmuzda embriyo transfer edildi. Şu an pozitifim kese ve kalp atışı için randevumu bekliyorum. Darısı en yakın zamanda başınaGebe kalamazsam ocak ayında başlayacağım tüp bebeğe. Acaba başlamadan önce kendileri mi testler yapıyor? Mesela benim şuan çoğu tahlilim elimde. Onlrı götürdüğümde yenisini isterler mi acaba, direk sürece başlatırlar mı
Doktora da sorabilirsin tabi canım. İnternetten de alabilirsin. Sen bilirsin. Araştırıp al mutlakaKendimiz eczaneden mi direk alıyoruz yoksa doktora mı sorsam canımben de başlayacaktım takviyeler belki işe yarar
Hiç duymadım onu da , iki farklı hastanede normal test yapıldı galibaBenzer durumda olanların hepsine aynı soruyu soruyorum. Eşinizin sperm testine kruger yöntemi ile mi bakıldı? Eğer bu yöntemle bakılmadıysa değerlerin doğruluğundan şüphe edin. Benim eşimin spermine eski tip yöntemlerle bakıldı ve bir problem olmadığı söylendi. 1 seneden fazla gebe kalamadım. Sonra gebelik oluştu ve düşük yaşadım. Daha sonra başka bir doktora gittiğimizde tekrar sperm testi istedi ve kruger yöntemi ile bakılması gerektiğini söyledi ve bunun sonucunda değerlerin aslında kötü olduğu morfolojinin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Buna uygun takviyelerle birlikte morfoloji yukarı çıkarıldı ve sağlıklı gebelik oluştu.
Benim hamile kalamama sebebim de buydu. Bize de kruger yöntemi ile bakılana kadar kimse böyle bir şey söylememişti. Eşim benim ilk hamileliğim sırasında (2015) bir rahatsızlık geçirmişti o sebeple spermlerde hem baş hem amorf hem de kuyruk anomalisi oluşmuş. Takviyelerle iyileşebilecek düzeyde değil. O yüzden biz de tüp bebek yaptıkBenzer durumda olanların hepsine aynı soruyu soruyorum. Eşinizin sperm testine kruger yöntemi ile mi bakıldı? Eğer bu yöntemle bakılmadıysa değerlerin doğruluğundan şüphe edin. Benim eşimin spermine eski tip yöntemlerle bakıldı ve bir problem olmadığı söylendi. 1 seneden fazla gebe kalamadım. Sonra gebelik oluştu ve düşük yaşadım. Daha sonra başka bir doktora gittiğimizde tekrar sperm testi istedi ve kruger yöntemi ile bakılması gerektiğini söyledi ve bunun sonucunda değerlerin aslında kötü olduğu morfolojinin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Buna uygun takviyelerle birlikte morfoloji yukarı çıkarıldı ve sağlıklı gebelik oluştu.
Anladım, ama sonucunuz güzel olmuş, bebeğiniz sizinleBenim hamile kalamama sebebim de buydu. Bize de kruger yöntemi ile bakılana kadar kimse böyle bir şey söylememişti. Eşim benim ilk hamileliğim sırasında (2015) bir rahatsızlık geçirmişti o sebeple spermlerde hem baş hem amorf hem de kuyruk anomalisi oluşmuş. Takviyelerle iyileşebilecek düzeyde değil. O yüzden biz de tüp bebek yaptık
Teşekkür ederim ama üzülecek bir şey yok :) Çözümü olan sorunlara karşı mutlu kalın. Tüp bebek falanda düşünmeniz için çok erken :) 3 aylık Multivitamin takviyeleri ile bile hamile kalanlar var :) İyi bir hastaneyi arayın ve kruger yöntemi ile bakılıp bakılmadığını sorun ve buna göre test verin. Sonucu bu konularla ile ilgilenen bir ürolog/kadın doğum veya kadınlar kulübüne sorun :) özelden merak ettiğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz. İnşallah en hayırlı zamanda çocuğunuzu kucağınıza alırsınız.Hiç duymadım onu da , iki farklı hastanede normal test yapıldı galibasizin adınıza çok sevindim
ben de 2,5 senelik evliyim ve tam 1 yıldır bebek için çabalıyoruz, Eylül ayında ben de 28 olucam, eşim 29 yaşındaTam 1 yıl bitti. Asla gebelik oluşmadı. Eşimin tüm değerleri çoook iyi. Benim de tüm hormonlarım vs normal. Amh 2.8 çıkmış. 2 gün önce 28 yaşına girdim. Tanısal amaçlı histeroskopi yapılacak. Çok yoruldum. Adetlerim ağrılı geçer. Ağrı kesici hemen rahatlatır. Ağrılı adet bir hastalık olabilir diyorlar. Ya da adet öncesi 2 gün kahverengi lekem olur. Bunların bir ilgisi var mı sizce? Çoook yoruldum arkadaşlar
daha önce gebelik yaşadınız mı yoksa hiç mi olmadıBenimde 1 seneyi geçti herşeyi yaptırdık en son çarşamba günü hsg çekildi tüplerde açık ama olmuyor hiç olmadı yani bilmiyorum sebepsiz infertelite çok zor çok yıpratıcı cok agrılı şeyler
ya kızlar yapmayın böyle D denizperisii umutsuzluğa kapılmayın nolur, hayatta neler neler varYok kız ağrılı adet niye hastalık olsun. Olsaydı doktorum zaten sorar söylerdi. değerlerin iyiymiş, eşinin de iyi çok şükür. Yumurta takibin yapıldı mı? Hsg çekildi mi? Ben de 15 aydır gebelik elde edemedim. Çok umutsuzum.
Teşekkür ederim canım mesajın için, neredeyse aynıyız evetben de 2,5 senelik evliyim ve tam 1 yıldır bebek için çabalıyoruz, Eylül ayında ben de 28 olucam, eşim 29 yaşında
değerlerimiz çok iyi, yarın AMH testi vereceğim ben de, hemen hemen seninle aynıyız, hiç gebelik oluşmadı, rahim filmi çekinmeye karar verdim artık, sen çekindin mi
bu arada nolur üzülme, kendini yıpratma
psikoloji çok önemli balım
başkasına diyorum ama gel gör ki ben de aynı durumdayım, çalışan kadınım hem de muhasebeciyim
bu kadar işin gücün yoğunluğun arasında yine de kendimi üzecek kadar vaktim oluyor
Eşim bana boyalar aldı, evde boyama yapacağım, ne derece faydası olur bilemedim ama hiç yoktan ve kendimi kurmaktan iyidir
9 yıl sonra mı gebe kaldınız.. bir mucizeBizimde hiç sorun yokdu ilk hamilelik 7 ayda sonunda oldu 9 yıl sonra 2.si nasıl oldu anlamadik bile Allah'ım isteyen herkese nasip etsin
Doktorunuz mu önermişti? Ben de kullanmak istiyorum salı günü soracağım. Buna da bakayımBizimde hiç sorun yokdu ilk hamilelik 7 ayda sonunda oldu 9 yıl sonra 2.si nasıl oldu anlamadik bile Allah'ım isteyen herkese nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?