Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamıyorum doktora gitmek için bir yıl beklemeli miyim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sarjli dis fircasi

🌱
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
731
795
103
arkadaşlar merhaba

6 aylık evliyim ilk günden beri çocuk istiyoruz ama hala hamile kalamadım bu durum eşimi de beni üzüyor daha önce 3 aylıkken devlet hastanesine gittim doktor o kadar kabaydı ki tahlil kağıdını önümü fırlatıp ilişkiye devam dedi iğrendim o an. Forumu araştırdım ama bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Bir yıl olmaması normal kabul ediliyormuş ben o kadar beklemek istemiyorum yorumlarınızı bekliyorum help me

canım kısır kabul edilmek için 12 ay ortalama bekleme süresi vardır. Acele etmenin bir anlamı yok bence panik yapmayın. Doktor kaba davranmış olabilir, ters bir anına denk gelmişsinizdir. Yaşlarınızı yazmamışsınız ancak doktorun davranışı beni sizin genç olduğunuzu düşünmeye itti. Eşinizde de sorun yoksa kabaca adetin bitiminden itibaren 10-12-14 ve 16. günleri ilişkiye girmek hamile kalmanızı arttıracaktır.

Teşekkür ederim canım ilgin için çok genç sayılmam 26 yaşındayım aslında doktora gitme nedenim bir sorunum var mı yok mu öğrenmek içindi tahlillerde bir şey çıkmadı. Sanırım bir daha gidip kendimi daha iyi ifade etmem gerekecek

Panik yapmayın rahat olup tadını çıkarın. Hadi çocuk yapalım modunda olmayın, şartlanmayın yani. Bence 6 ay daha bekleyin. Yukarıda belirttiğim günlere denk getirmeye özen gösterin. Zaten gençmişsiniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. Altı ay içinde sizden "müjde hamileyim "mesajını bekliyorum.

Bence kontrol amacli gitmelisiniz canim esinde sende ne var ne yok ogrenin en azindan bisey varsa ona gore tedavi olur yoksada kafaniz rahat olur bende 6 bucuk aylik evliyim pko oldugumi ogrendim gec yumurtluyormusum artik tedaviye basliycaz

Sarjli dis fircasi merhaba..
35 yaş altı için 1 yıl, 35 yaş üstu için 6 ay deneyin der doktorlar. Sonrasında araştırmaya başlarlar. Daha yeni evlisiniz. Ama çok takıyorsanız rutin kontrollerinizi yaptırabilirsiniz (rahim filmi, sperm analizi, yumurta takibi, gibi).
Size tavsiyem kendinizi şartlandırmayın. Olirina bırakın biraz. Regl zamanınız gelmeden hemen testlere sarilmayın. Bu gercekten sizi farkında olnadığınız bir girdaba sokar..
Bir kadınin en doğurgan donemi 27-30 yaş aralığıdır. Siz bu dönemin çok başındasınız. Kendinizi bu kadar kasmayın..

1 yıl normal kabul ediliyor ama güzel bir doktor bulup formül isteyebilirsin ya da senin için hormon tahlili yapabilir. Bunlar için 1 yıla gerek yok. Ama 6 ay erken evhamlanmak için ben 1.5 yıl sonra kaldım 1.5 yıl hiç korunmadık acelemiz yoktu tam eşim randevu aldı hamile kaldığımı öğrendik :) baskı yaparsanız kalamazsın hamile keyfinize bakın evliliğinizin tadını çıkartın en keyifli dönemleriniz

Cnm boyle durumlarda genelde doktorlr 1 yil diyor 1 yil oncesine normal bakiyorlr streslenmeyn surekli hamileliği dusunmeyin diyor senin yasin kac

Ovulasyon testi kullanarak yumurtlama gunlerini denk getir .Stres yapma beklenti icine girince adet düzeni de bozuluyor.

Daha yeni evlisiniz panik yapmayın bence ama kontrollerinizı yaptırın. Bende evleneli bir yil olacak neredeyse gittiğimiz doktorlar hep bir yıl deneyin deyip yolladı bir yılı beklemeden neden olmuyor diye araştırmaya basladik eşimde sperm hizi 0 çıktı meğerse varikosel varmış çift yönlü bende ise iltihap en azından erkenden öğrenip eşim ameliyatını oldu bende tedavilerime başladım. Yani bence hormonlar sperm değerleri rahim de iltihap varmı baktirilmali eğer sorun varsada önlem alınmalı diye düşünüyorum

İnşallah inşallah teşekkür ederim

Bence kontrol amacli gitmelisiniz canim esinde sende ne var ne yok ogrenin en azindan bisey varsa ona gore tedavi olur yoksada kafaniz rahat olur bende 6 bucuk aylik evliyim pko oldugumi ogrendim gec yumurtluyormusum artik tedaviye basliycaz

Ben de o yüzden endişeleniyorum hadi bir yıl bekledim sonra gittim tak bir sorun boş yere beklemiş olacağım. İnşallah sen de tedaviyi olup en kısa zamanda hamile kalırsın rabbim şifa versin en kısa zamanda Amin

cunci canım bilgiler için teşekkürler ben evlenmeden önce bilmiyordum hemen hamile kalınmayacağını hani dizilerde olur ya tak hamile kalırlar öyle sanıyordum o nedenle ilk üç ay çok sorun yaptım ama işte çocukluğumdan beri en büyük hayalim anne olmak olunca çok endişeleniyorum kafaya takmadan duramıyorum hele aynı dönemde evlendiğim arkadaşlarımın bebek cinsiyetini öğrendiği şu günlerde. Ama biliyorum vardır bunda da bir hayır rabbim en doğru zamanı bekliyor sanırım :)

Hormon tahlili yaptık canım normal çıktı. Haklısın en güzel zamanlarımız ama eşimin işi dolayısıyla evde uzun süre yalnız kalıyorum sadece uyumaya geliyor eve ben de bir Bebişim olsa diyorum onla ilgilensem falan işte o dokuz aylık hamilelik dönemi bile bana çok uzun gelirken rabbim böyle uygun gördü . Rabbim senin de evladını annesine babasına vatanına hayırlı evlat koksun inşallah Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…