Merhaba
Size yaşadığım ilginç durumdan bahsedeceğim evlenmeden önce hormon testi yaptırdım yaptığım test sonucunda hamile kalamayacagim hatta tüp bebek bile tutamayacağı söylendi. Öyle olunca korunmasız ilk ilişkide hamile kaldım ve şok oldum beklediğim bisey değildi. Eşimle aldırmaya kıyamadık Allah verdi dedik ama ben hazır olmadığım için şu an bebege alışamıyorum evet çok seviyorum fakat hiç hazır değilmişim. Keşke o doktora gitmeseydim diyorum herkes eşi ile konuşarak cocuk sahibi olur fakat biz hiç konuşmadan cocuk sahibi olduk ve bu benim ağrıma gidiyor zaten çok çok az iliski yaşamıştık ve olmaz denilen tek seferde oldu söyleyin şimdi kim suçlu?
Bebeğiniz kaç aylık?
Suçlu aramak saçma olur bu durumda sonuç olarak dünyaya gelmiş şükretmelisiniz. Çocuk sahibi olmak için nasıl çabalayan insanlar var. Bebeğinizi bir hediye bir lütuf olarak kabul edip sevgiyle büyütmenizi, anne sıcaklığını vermenizi temenni ederim.
Bebeğiniz kaç aylık?
Suçlu aramak saçma olur bu durumda sonuç olarak dünyaya gelmiş şükretmelisiniz. Çocuk sahibi olmak için nasıl çabalayan insanlar var. Bebeğinizi bir hediye bir lütuf olarak kabul edip sevgiyle büyütmenizi, anne sıcaklığını vermenizi temenni ederim.
Bebeğim 3 aylik oldu. Çabalayan insanların ben de farkındayım ama ben istememiştim bunu kimseye anlatamıyorum. Kesin olmaz denilmişti yani bilimin suçunu mu çekiyorum nedir bilmiyorum
Bebeğim 3 aylik oldu. Çabalayan insanların ben de farkındayım ama ben istememiştim bunu kimseye anlatamıyorum. Kesin olmaz denilmişti yani bilimin suçunu mu çekiyorum nedir bilmiyorum
Bir doktorun kesin olmaz demesi pek mümkün değil, hele tüp bebekle bile olmaz demesi. Büyük olasılıkla bazı hormonlarınızda farklılık çıktı , ama ileri düzey testler yapmadan , yumurtalıkları, tüpleri incelemeden , genetik testleri yapmadan kesine yakın konuşmaz doktorlar.
Acaba size hamile kalmada sorun yaşabilirsiniz falan dedi de siz mi yanlış anladınız.
Aynı teşhis bekarken banada kondu. Evliliğimin neredeyse 4. Senesi hamile kalabildim. Ne diyim keşke bende sizin kadar nasipli olsaydım. Bence güzel taraflarına odaklanıp şükretmeyi deneyin. Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca kadın var. Şuan bile ellerini Allaha açmış yalvarıyorlar.
Bir doktorun kesin olmaz demesi pek mümkün değil, hele tüp bebekle bile olmaz demesi. Büyük olasılıkla bazı hormonlarınızda farklılık çıktı , ama ileri düzey testler yapmadan , yumurtalıkları, tüpleri incelemeden , genetik testleri yapmadan kesine yakın konuşmaz doktorlar.
Acaba size hamile kalmada sorun yaşabilirsiniz falan dedi de siz mi yanlış anladınız.
Bilim size olasilikları söyler. Benim de her türlü problemim oldu,çikolata kisti,tek sağlam tüp,miyom,hormonlarda sıkıntı vs. bana da ihtimal çok düşük tüp bebek gerekebilir dediler. 1 ay sonra doğal yolla gebe kaldım. İnsan vücudu öyle bir şey ki olmaz denilen bircok şey bir anda olabilir. Normalde hiçbir doktor böyle konularda %100 kesin böyle demez. Bana da kesin olmaz demedi, ihtimal çok düşük dedi. Olması gereken budur. Size çok tuhaf doktorlar denk gelmiş eğer anlattığınız gibiyse. Madem bu kadar istemiyordunuz, her şeye rağmen korunmalıydınız. Bebeğinize çok üzüldüm. Umarım bir an önce birbirinize alışırsınız.
aynisi arkadasimin basina geldi. hatta evliligi erkene cektiler pandemi pandemi evlendiler ki bir an önce tüp bebege baslamak icin. ilk aydan hamile kaldi:)
bir is arkadasim da yilda iki falan adet oluyordu. tüm yumurtaliklari kist kapliydi. doktorlar tedaviyle bile anne olmasinin cok zor oldugunu soylemis.
o zamanlar cocuklarla ilgili bir iste calisirdik aglamisti bi kere "ben hic anne olamayacağım" diye.
aradan seneler gecti. cok serefsiz bir sevgilisi vardi. alkol, uyusturucu, dayak hepsi var bu çiftte - birbirlerini dövüyorlar - yuzlerini tirmaliyorlar falan. nihayet bu adamdan ayrilmis, aile evine dönmüş. aradan zaman geçti ogrendi ki 5 aylik hamileymis.
gitti adami buldu, baristi, evlenmeye ikna ettti, apar topar bebekten bir ay önce falan evlendiler. derken daha bebegi küçücük bebekken, birkac aylikken adet bile olmadan yeniden hamile kaldi. 'hala lohusayim ondan adet olmuyorum' sanırken ikinciye hamile oldugunu ogrendi.
simdi adamdan ayrildi iki çocukla yasam mucadelesi veriyor.
yani asla inanmıyorum "asla" lafina.
sonucta cocugu dölleyen 1 saglam yumurta 1 saglam sperm. ne olacagi hic belli olmaz
Merhaba
Size yaşadığım ilginç durumdan bahsedeceğim evlenmeden önce hormon testi yaptırdım yaptığım test sonucunda hamile kalamayacagim hatta tüp bebek bile tutamayacağı söylendi. Öyle olunca korunmasız ilk ilişkide hamile kaldım ve şok oldum beklediğim bisey değildi. Eşimle aldırmaya kıyamadık Allah verdi dedik ama ben hazır olmadığım için şu an bebege alışamıyorum evet çok seviyorum fakat hiç hazır değilmişim. Keşke o doktora gitmeseydim diyorum herkes eşi ile konuşarak cocuk sahibi olur fakat biz hiç konuşmadan cocuk sahibi olduk ve bu benim ağrıma gidiyor zaten çok çok az iliski yaşamıştık ve olmaz denilen tek seferde oldu söyleyin şimdi kim suçlu?
Ben gebelikte kaybettiğim her bebeğim için “acaba içimden en ufak bi isteksizlik mi geçti onun için mi zarar gördü bebeğim” diye haftalarca ağlarken; hamile olmasını suç olarak gören, “hazır değildim keşke olmasaydı” diyenlere nasip olmasını ve sağlıkla büyüyebilmesini anlayamıcam hiçbir zaman..