Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamayanlaraa

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aies908

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2019
11
6
36
26
Esselamü aleyküm ve rahmetullah..
Hanımlar hepinize hayırlı günler diliyorum öncelikle. Benim 3 yıllık bir evliliğim var ve 2 senedir de çocuk istiyoruz ancak daha hamile kalamadım. Eşimin testlerinde bi sorun çıkmadı. Ben senelerdir pcos yla mücadele ediyorum. Bundan 4–5 ay önce soğan kürü uyguladım ve daha sonrasında doktora gittiğim zaman kistlerimin olmadığını söyledi bana. Ancak hala daha hamile kalamamıştım. Daha öncesindede annemden duymuştum kasık düşmesini. Annemin de kasığı düşükmüş ve kasığını çektirdikten sonra hamile kalmış bana. Daha sonrada çevremden ve komşularımdan bu yöntemle hamile kalanları duyunca ben de gittim çıkıkçıya ve bana da kasığımın düşük olduğunu söyledi. Bende kasığımı çektirdim ve yerine getirttim. İlk aydan hamilelik olmayabilir ilk önce için temizlenir dedi bana çıkıkçı kadın. Şimdi ise bekliyorum bakalım neler olacak. Bunu bizzat benim annem yaşamış komşularım yaşamış ilk aydan hamile kalanda var ikinci ay kalanda. Bence hemen tedavilere koşmaktansa en azından bi kontrol ettirin derim buraya da gelişmeleri yazmaya devam edeceğim umarım birilerine bi yardımım dokunur.

O neymis yaaa , hayatimda duymadim boyle bisey.... doktordan once cikikciya mi gidelim yani? Neden doktora gitmeye bu kadar karsisiniz ki? Ben 2 ay olmadi diye hemen doktora gittim muayenemi oldum 3. Ayda klomen kullaniyorum gayet dogal bisey kimsenin eksikligini ya da acizligini gostermiyor. Kendiniz soyluyorsunuz pcos oldugunuzu cikikci mi duzeltecek bunu? Yapmayin Allah askina! Boyle insanlara para kazandiriyorsunuz. Ilac tedavisi denediniz mi? Bir cok pcos olan kisi ilac takviyesi ile saglikli yumurtalar elde edip kisa surede hamile kalmis. Bence cikikci yerine tibbi seyleri arastirin. Umarim hepimiz en kisa zamanda saglikla hamile kaliriz.

O neymis yaaa , hayatimda duymadim boyle bisey.... doktordan once cikikciya mi gidelim yani? Neden doktora gitmeye bu kadar karsisiniz ki? Ben 2 ay olmadi diye hemen doktora gittim muayenemi oldum 3. Ayda klomen kullaniyorum gayet dogal bisey kimsenin eksikligini ya da acizligini gostermiyor. Kendiniz soyluyorsunuz pcos oldugunuzu cikikci mi duzeltecek bunu? Yapmayin Allah askina! Boyle insanlara para kazandiriyorsunuz. Ilac tedavisi denediniz mi? Bir cok pcos olan kisi ilac takviyesi ile saglikli yumurtalar elde edip kisa surede hamile kalmis. Bence cikikci yerine tibbi seyleri arastirin. Umarim hepimiz en kisa zamanda saglikla hamile kaliriz.

Canım tabi ki en başta doktor hormonlar bozuksa tüp tıkalıysa kasığını çektirsen neye yarar ama bu gibi tedavilerde çok önemli benim babaannemde yapardı dediği gibi peşine hemen hamile kalırlardı.. Allah muhtaç etmesin ama hem doktora gidip hemde bu gibi yöntemler güvenilir insanlara yaptırılabilir..

Esselamü aleyküm ve rahmetullah..
Hanımlar hepinize hayırlı günler diliyorum öncelikle. Benim 3 yıllık bir evliliğim var ve 2 senedir de çocuk istiyoruz ancak daha hamile kalamadım. Eşimin testlerinde bi sorun çıkmadı. Ben senelerdir pcos yla mücadele ediyorum. Bundan 4–5 ay önce soğan kürü uyguladım ve daha sonrasında doktora gittiğim zaman kistlerimin olmadığını söyledi bana. Ancak hala daha hamile kalamamıştım. Daha öncesindede annemden duymuştum kasık düşmesini. Annemin de kasığı düşükmüş ve kasığını çektirdikten sonra hamile kalmış bana. Daha sonrada çevremden ve komşularımdan bu yöntemle hamile kalanları duyunca ben de gittim çıkıkçıya ve bana da kasığımın düşük olduğunu söyledi. Bende kasığımı çektirdim ve yerine getirttim. İlk aydan hamilelik olmayabilir ilk önce için temizlenir dedi bana çıkıkçı kadın. Şimdi ise bekliyorum bakalım neler olacak. Bunu bizzat benim annem yaşamış komşularım yaşamış ilk aydan hamile kalanda var ikinci ay kalanda. Bence hemen tedavilere koşmaktansa en azından bi kontrol ettirin derim buraya da gelişmeleri yazmaya devam edeceğim umarım birilerine bi yardımım dokunur.

Aleykümselam? Nasıl çektiler peki?

Ben kimseye doktordan önce çıkıkçıya gidin demiyorum herkesin tabiki kendi tercihi ve bir hemşire olarak kesinlikle doktor tedavilerine karşı değilim sanırım yanlış anlamışsınız. Bende daha 1 sene olmadan doktora gittim 1 yıl dolsun gel dedi tekrar gittim pcos un var bununda tedavisi yok zaten illaki çocuk olsun istiyosan sana aşılama yapalım dedi bende zaten bunu istemedim. Kimseye eksik veya aciz olarak da bakmıyorum zaten çıkıkçıya da pco yu düzeltsin diye gitmedim. Umarım isteyen herkes sağlıklı bi şekilde bebeğine kavuşur. Herkesin kendi tercihi dediğim gibi isteyen ilaç tedavisini dener isteyen bitkisel yollar dener isteyen de eski kocakarı yöntemlerini dener.

Aleykümselam? Nasıl çektiler peki?

İlk önce eliyle kasıklarımı yokladı yerinde olup olmadığına baktı. Yerinde değilmiş sonrada masaj yapar gibi ovaladı yerine çektirdi ama başka tarzda yapanlarda varmış onları tam olarak bilmiyorum. Acı veren bir işlem değil ama.

Hangi şehirde yaşıyosunuz bilmiyorum ama etrafınızdaki yaşlı insanlar biliyor olabilir eski yöntemlerden çünkü 22 sene önce benim annem yaptırmış bana hamile kalmak için.
Merhaba bizim burda da var bi kadın komşum gitmiş bir oğlu var ve şimdi ikinciye hamile ikisine de kadına gitmiş ama burda göbek düşmesi diyorlar kasık değil

Canim bende gittim cuma günü böyle bir teyzeye.
Benden cok afedersin baya akıntı geldi kahverengi
Sanki iltihap attim gibi geldi.bakalim faydasi olduuna inaniyorum ben gorecegiz

Merhaba bizim burda da var bi kadın komşum gitmiş bir oğlu var ve şimdi ikinciye hamile ikisine de kadına gitmiş ama burda göbek düşmesi diyorlar kasık değil
Göbek düşmesini de biliyorum ancak kasık düşmesiyle aynı değil bizim buralarda ama tabiki şehirden şehire yöreden yöreye isimler değişiyor. Ama göbek düşmeside gebeliğe engel oluyor bi arkadaşım da hiç sağlık sıkıntısı olmamasına rağmen hamile kalamıyordu meğersem göbeği düşükmüş yerine çektirdiği ay hamile kaldı oda.

Canim bende gittim cuma günü böyle bir teyzeye.
Benden cok afedersin baya akıntı geldi kahverengi
Sanki iltihap attim gibi geldi.bakalim faydasi olduuna inaniyorum ben gorecegiz
Bende cuma akşam gittim canım ama benim akıntım yok şuan ağrım var sadece oda kadın bikaç gün çekersin ağrıyı uzun zamandır yerinde yokmuş geldiği için ağrır dedi. Sen adetinden kaç gün sonra gittin

Göbek düşmesini de biliyorum ancak kasık düşmesiyle aynı değil bizim buralarda ama tabiki şehirden şehire yöreden yöreye isimler değişiyor. Ama göbek düşmeside gebeliğe engel oluyor bi arkadaşım da hiç sağlık sıkıntısı olmamasına rağmen hamile kalamıyordu meğersem göbeği düşükmüş yerine çektirdiği ay hamile kaldı oda.
Aynen ya bana da dediler git diye ben biraz çekiniyorum ne bileyim korkuyorum belki sakat felan kalırım Türkiye’de neler olmuyor belli olmaz😞 Allah’a bırakmışım işimi inşallah normal kendiliğinden olur🙏

Aynen ya bana da dediler git diye ben biraz çekiniyorum ne bileyim korkuyorum belki sakat felan kalırım Türkiye’de neler olmuyor belli olmaz😞 Allah’a bırakmışım işimi inşallah normal kendiliğinden olur🙏
İnşallah canım 🙏🏻🙏🏻 Ama tanıdığın bildiğin varsa git derim ben canın acırsa veya kendini kötü hissedersen bıraktırırsın yaptırmazsın ama yinede kendin bilirsin

Back