• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamama nedenim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben şimdi böyleysem rabbim aylardır yıllardır uğraşanların yüzünü önce güldürsün.
Biraz aceleci bir yapım var ama benı strese sokan bu ay yumurtlama gününde olmadıysa bır daha ki ay yıne olmaz :KK43:
Benim tek tüpüm yok. Ovülasyon testi de kullanmadım.düşünüyordum ama fırsat bulamadım almaya. Neyse sonra ki aylarda yaparım dedim.
Bebek plânladığımızda gün aşırı ilişki olurdu. Eşim surekli evde olmasına rağmen bu ay öyle de olmadı. Seyrek oldu.
Sadece düzenli olduğum için tahmini yumurtlama günü hesapladım.
Çok şükür bat dan 1 hafta sonra çift çizgiyi gördüm. İnşAllah biraz rahatlatabilmişimdir seni. Yani olacağı varsa oluyor. Tavsiyem gün aşırı ilişki.

Iste eğer o günlerde biz hep denedik :( adetım düzenli birde hamilelik düşünmeden önce doktora gıttım simir aldı tahlil yaptı usltrasyondan baktı hiçbir sorun yok kalırsın demişti.
Korkuyorum acaba olmayacak mı dıye. Şimdi bu ay tekrar deneyeceğiz e yıne aynı günler yine olmaz o zaman
Tatlim olcak diye bisey yok
Heray sperm yumurtaya ulassa bile hamile kalma sansin yuzde 15 yanlis hatirlamiyosam benimde 1 sene olmadi

Benim tek tüpüm yok. Ovülasyon testi de kullanmadım.düşünüyordum ama fırsat bulamadım almaya. Neyse sonra ki aylarda yaparım dedim.
Bebek plânladığımızda gün aşırı ilişki olurdu. Eşim surekli evde olmasına rağmen bu ay öyle de olmadı. Seyrek oldu.
Sadece düzenli olduğum için tahmini yumurtlama günü hesapladım.
Çok şükür bat dan 1 hafta sonra çift çizgiyi gördüm. İnşAllah biraz rahatlatabilmişimdir seni. Yani olacağı varsa oluyor. Tavsiyem gün aşırı ilişki.
Bat SAN 1 hafta sonra cıft cızgı nasıl oldu o zaman üstüne mı gördün anlamadım canım

Ben şimdi böyleysem rabbim aylardır yıllardır uğraşanların yüzünü önce güldürsün.
Biraz aceleci bir yapım var ama benı strese sokan bu ay yumurtlama gününde olmadıysa bır daha ki ay yıne olmaz :KK43:
Hayır hiç öyle düşünmeyin strese girmeyin. Yumurtlama günlerini ilk zaman adet takvimi programindan sonra ovulasyon testiyle takip ettim ki adet uygulamasi tam cikmamisti yaklasik 7ay ve çok şükür Allahima verdi. Hemde stres yapmadigim umursamadigim ayda. Vakti zamanı vardır

Hayır hiç öyle düşünmeyin strese girmeyin. Yumurtlama günlerini ilk zaman adet takvimi programindan sonra ovulasyon testiyle takip ettim ki adet uygulamasi tam cikmamisti yaklasik 7ay ve çok şükür Allahima verdi. Hemde stres yapmadigim umursamadigim ayda. Vakti zamanı vardır
Peki o ınternetteki yumurtlama takvimleri soğur mu sizce

Yok gittiğimiz doktor başka il de su salgından dolayı gitmedik :( yumurtlama gününde ben ilişkiyegirmiş oluyorum yani olmadı ama bu onumuzdekı ay yine yumurtlama gününde olmazsa dıye korkuyorum yani mesele yumurtlama gününe denk getirmekse ben getırdım aslında
Tek mesele yumurtlama gününe getirmek değil, öyle olsa yumurtlama gününde ilişkiye giren herkes hamile kalırdı

Neden olabılır o zaman peki doktor hamilelik için engelin yok demişti
Senin yumurtana milyonlarca sperm geliyor bu spermlerin bazısı genç bazısı yaşlı. Yaşlı olanlar yumurtaya kadar ilerleyrmiyor, sadece genç olanlar ilerliyor bu gençlerden en hızlısı yumurtaya en erken ulaşanı, ama yumurta seçici ve her spermi kabul etmiyor. Yani doğru günde (yumurtlama olduğunda) ilişki olsa bile yumurta spermi içine almayabilir. Ayrıca iinsanlar her ay yumurtlamayabilir. Vajinal ultrason ya da ovukasyon testi yapmadan yumurtlama olup olmadığını bilmek de mümkün olmaz maalesef. Kısacağı hiçbir sağlık sorunu olmasa bile ilk ay hamile kalınacak diye şart yok. Lunu da unutma ilk ay hamile kalmadıysan 2. Ay kalamazsın anlamına gelmiyor. Beslenme çevre şartları stres de önemli faktör. Uzun yazdım kusura bakma ama umarım açıklyııcı olmuştur..

Senin yumurtana milyonlarca sperm geliyor bu spermlerin bazısı genç bazısı yaşlı. Yaşlı olanlar yumurtaya kadar ilerleyrmiyor, sadece genç olanlar ilerliyor bu gençlerden en hızlısı yumurtaya en erken ulaşanı, ama yumurta seçici ve her spermi kabul etmiyor. Yani doğru günde (yumurtlama olduğunda) ilişki olsa bile yumurta spermi içine almayabilir. Ayrıca iinsanlar her ay yumurtlamayabilir. Vajinal ultrason ya da ovukasyon testi yapmadan yumurtlama olup olmadığını bilmek de mümkün olmaz maalesef. Kısacağı hiçbir sağlık sorunu olmasa bile ilk ay hamile kalınacak diye şart yok. Lunu da unutma ilk ay hamile kalmadıysan 2. Ay kalamazsın anlamına gelmiyor. Beslenme çevre şartları stres de önemli faktör. Uzun yazdım kusura bakma ama umarım açıklyııcı olmuştur..

Cok açıklayıcı oldu teşekkür ederım Çok düzensız uykum var mesela gece 3-5 arası yatıp öğlen 11 12 dekalkıyorum bu etkılıyormufur

Cok açıklayıcı oldu teşekkür ederım Çok düzensız uykum var mesela gece 3-5 arası yatıp öğlen 11 12 dekalkıyorum bu etkılıyormufur
Onu bilemiyorum etkiler mi ama bu covid hepimizin uyku yemek vs dengesini bozdu. Biz 5-6 aydır deniyoruz olmadı daha. Sorunumuz yok olacak bir şekilde inşallah.. En büyük olumsuz etken stres bunu biliyorum. Stres yapmamak mümkün değil ama en aza indirmek, takmamaya çalılmak lazım biraz da...

Adet bittikten sonra cok afedersiniz yumurta aki gibi bir akinti oluyor. O iste sizin yumurtlama doneminiz. Ben bu sekilde takibini yapmistim
Ve erkegin spermin kaliteli olmasi icin hergun denemeyin, 2 gun de bi yapin

Merhaba 23-25 günde bir adet goruyorum
25 Mart ilk adet günüm. Ve adetim 5 gün sürüyor.
30 marttan 12 nisana kadar hergun ilişki oldu ama 18 nisanda adet oldum :KK43:
12-18 nisan arası yumurtlama dönemi olabılır mı acaba o süre içinde ilişki olmadı :KK43:
Karışık olmadı ıns lütfen bilenler yardımcı olabılır mı
Merhaba yumurta çatladığında ilişkiye girseniz dahi gebelik ihtimali bir döngüde %25miş, banu ciftcinin videolarindan öğrendim. O yüzden eger doktor sorun yok dediyse panik yapmayın,hemen ilk aydan gebe kalanlar var ama onlar o yumurtlama gunune iliski denk getirip de o şanslı %25 dilimi içinde olan insanlar.Ovulasyon testi deneyebilirsiniz eğer biraz acele ediyorsanız.Bir de doktorlar günlük degil gunasiri iliski oneriyor sperm kalitesini bozmamak için, kalite çok önemli gebe kalmada...

Etkilemez çünkü bende öyleydim.. Eşin test yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum ama bildiğim tek birşey var oda böyle stres, heyecan ve bekleme yapmak çooookkkk etkiliyordur.. Farkındaysanız beklemeyi bırakıp stres yapmadığım ay hamile kaldm diyor herkes.

Iste eğer o günlerde biz hep denedik :KK43: adetım düzenli birde hamilelik düşünmeden önce doktora gıttım simir aldı tahlil yaptı usltrasyondan baktı hiçbir sorun yok kalırsın demişti.
Korkuyorum acaba olmayacak mı dıye. Şimdi bu ay tekrar deneyeceğiz e yıne aynı günler yine olmaz o zaman
Hiç korkma hatta aklından çıkar bu düşünceyi canım emin ol aklın izniyle kalırsın. Kafaya taktıkca olmuyor. Ne güzel her şeyin normal olur merak etme 😊 Ama kafana takma başka şeyler düşünmeye çalış, sen ne kadar çok düşünürsen bebis o kadar gecikir

Hergün ilişkiye girmemelisiniz. Sperm kalitesi düşüyor. Gün aşırı deneyin bu sefer. Test ile de takip edin Yunurtlama zamanını

Back