hamile arkadaslar lutfen yardim edin :(-amniyosentez

vedadeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
34
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaslar size birsey sormak istiyorum ben 12 haftalik hamileyim gecen ikili test yaptirdim ense kalinligi olculdu fakat sivisi 3.4 mm cikti kan testi yaptirdim sonucunu uc gun sonra alicam fakat doktor bana kan testinidw aldiktan sonra riske bakicaz dedi sonra uclu test yaptiririz dedi sonra bunlarla ilgili bir danismanlik alabilirsiniz falan dedi kafayi yemek uzereyim hergun agliyorum benim gbi boyle olay yasayan varmi bana y:26:ardim edin lutfen

hiç bir bilgim yok ama inş her şey yoluna girer hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın..

Canım üzülüp ağlama bebişide üzme karnında dur bakalım panik yapma hemen ben şu an 24 haftalığım bende aynı süreçten geçtim ikili testimde değerlerim çok yüksek çıktı ve direkt bana risk var dawn sendromu bilmem ne dedi ve sırf bu yüzden doktor değiştim düşün artık ama ense kalınlığı normal çıkmıştı sonra 4lü test yapıldı bana çok sukur temız çıktı sende kalbını ferah tut

ablamın bütün değerleri yüksek çıktı amniyosentez yaptırdı sonuç bebek sağlıklı , ikinci gebeliğinde yine yüksek çıktı bu sefer amniyo yaptırmadı bebek yine sağlıklı
siz bunlara takılmayın değerler bu şekilde çıkabiliyor Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin

o ölçümlerin çok iyi bir uzman tarafından yapılması lazım
milimetrik olması gerektiği için bu ölçümün tam doğru olduğunu söyleyemeyiz
kaç defa ölçtüler ense kalınlığını?
hem çok büyük değil takma lütfen kafana

Tesekkurler yaklasik bi 45 dk ugrasti doktor 3.41 mm olctu fakat insanin icindeki o korku adami olduruyo artik kan degerlerimi persembe gunu alicam eger hergangi bir problem olursa atil yuksel var ona gidicem annelik duygusu dedikleri bu olsa gerek ultrasonda gordum yuzunu simdi ona bisey olucak diye cok korkuyorum

Test sonuclarimi aldim temiz cikti fakat doktorum direk amniyosentez dedi ense kalinligu yuzunden aranizda benim gbi sorun yasayan ve sonunda hersey guzel olan arkadaslar bana yazabilir mi lutfen desteklerinize ihtiyacim var

amniyosentez'den bu kadar korkmaya gerek yok deniliyor...cok cok az bir risk varmis ki o da kendine dikkat edersen o risk de olmayabiliyormus....bak amniyosentez yaptiran birsuru hamis var, onlara ozelden mesaj yazip sor endiselerini, rahatlarsin...

Uclu test veya dortlu test istemeden amniyosentez istedikleri icin biraz korktum sali gunu atil yuksele gidicem insallah umutlu seyler soyler allaha dua etmekten bska bisey yapamiyorum beklemek cok zor birseymis

benimde ikili testimde oran 700 de bir çıkmıştı.Ense kalınlığı normaldi.Bunlar sadece rakam dedi üçlü testinide yapalım dedi. Üçlü testimde çok yüksek risk çıktı açık nöral tüp defektine dair. Yedim bitirdim kendimi içten içe ama dışarı yansıtamıyorsun bir şekilde. Son doktor kontrolünde umudum ikiye katlandı.. Doktorun yaklaşımı çok önemli.

Canım çok geçmiş olsun.. Sakın korkma korktuğunda bebeğinde artık hissediyor. Onunla konuş sürekli birde hareketlerini hissedince daha da insan rahatlıyor.. Ve doktorunu sorgulamaktan vazgeçme.. Soru sor sürekli neden böyle araştırman gerekiyorsa araştır.Bak birde benim ikili testimin olduğu gün küçük hanım poz vermiyordu . Doktorum bir çikolata ye azıcık hareketlensin bebeğimiz dedi .Sadece çikolata almak için bakkala girdik geri dönerken kanamam başladı.. Her şeyde hayır olduğuna inanıyorum ben... Hiç üzülme stres yapma kendine..

bugun gıttım atıl yuksele ALLAHIMA sukurler olsun sonuc ıyı dedı ama amnıyosentez yapalım dedı kesın net olsun dedı hersey kızımız olacakmıs bugun ıcım rahatladı ama o testı beklemek var sımdıde sağlıklı olsun başka bısey ıstemıyorum...

geçmiş olsun benim doktorumda atıl hocayı söyledi fakat randevu yoğunluğu olduğu için cihat hocaya yönlendirdi pazartesi olsun artık :) ..

merhaba Atıl yüksel'le bizde telf. konuşarak bilgi aldık bizede önerdi amniysentez.benim ikili üçlü testlerim normal ama bebeke kafasında kist ve barsaklarda parlıklık olduğu için amniyosentez önerildi , salı günü yaptırdım korkmayın acı veren bi işlem değil 3 hafta beklemek daha acı (
8 şubatı bekliyorum Rabbim bebeklerimiz sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inş.

Cok gecmis olsun umarim sonuclarin tertemiz cikar bebisin sagliklidir allahin izniyle amniyosentezden korkmuyorum da onun sonucunu beklemek yorar insani hep onu dusunuyorum

Cok gecmis olsun umarim sonuclarin tertemiz cikar bebisin sagliklidir allahin izniyle amniyosentezden korkmuyorum da onun sonucunu beklemek yorar insani hep onu dusunuyorum

malesef aklından hiç çıkmıyor işte o geceleri uyanıyorum sürekli dua ediyorum Allahın izniyle inş. sonuça güzel olcak umudumu yitirmiycem Allah büyüktür canım..

Bende Bugün Sabah Yaptırdım Korku Vardı Ama 3 Doktor İşini Ustalıkla Yaptılar İnanıyorum ki şubat 12'de testlerim güzel sonuç vericek Korkulacak Birşey Yok Kızlar :)

çok geçmiş olsun kızlar umarım sonuclarınız tertemiz çıkar ALLAHIN izniyle bende 3 subatta amniyosentez olucam bakalım bende 3 hafta sonuc beklıycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…