- 31 Temmuz 2007
- 2.110
- 12
ABD’nin Los Angeles Üniversitesi ile Danimarkalı Aarhus tarafından yapılan geniş kapsamlı araştırma sonuçlarına göre hamilelik esnasında kullanılan cep telefonları doğacak olan çocukta davranış bozukluklarına yol açıyor.
Yaklaşık 13 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmada hamile bir kadının günde birkaç kez cep telefonunu eline alıp kullanması bile doğacak olacak çocuğun hiperaktivite davranış bozuklukları okul çağına geldiğinde duygusal karmaşa gibi bazı ruhsal hastalıklara yakalanma riskini taşıdığı ortaya çıktı. 7 yaş öncesi cep telefonu kullanan çocuklarda da davranış bozuklukları meydana gelebiliyor.
-alıntı-
arkadaşlar bu bölüme yazmak istedim,çünkü her hamile bayan burayı okur.diğer bölümlerde okudğunuzda belki geç kalınmış olabilir diye düşündüm.
benim arkadaşım hamileyken hiç cep kullanmadı.
keşke herkes aynı duyarlılığı gösterebilse...
keşke cep telefonları bu kadar zararlı olmayabilse.
hayatımızda o kadar büyük yer tutuyor ki malesef klava:
.
Yaklaşık 13 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmada hamile bir kadının günde birkaç kez cep telefonunu eline alıp kullanması bile doğacak olacak çocuğun hiperaktivite davranış bozuklukları okul çağına geldiğinde duygusal karmaşa gibi bazı ruhsal hastalıklara yakalanma riskini taşıdığı ortaya çıktı. 7 yaş öncesi cep telefonu kullanan çocuklarda da davranış bozuklukları meydana gelebiliyor.
-alıntı-
arkadaşlar bu bölüme yazmak istedim,çünkü her hamile bayan burayı okur.diğer bölümlerde okudğunuzda belki geç kalınmış olabilir diye düşündüm.
benim arkadaşım hamileyken hiç cep kullanmadı.
keşke herkes aynı duyarlılığı gösterebilse...
keşke cep telefonları bu kadar zararlı olmayabilse.
hayatımızda o kadar büyük yer tutuyor ki malesef klava:
.