Hamam böceği kabusu!!

Ya üzgünüm korkularını depreştirdiğim için ben de aynı durumu yaşıyorum fazlasıylaUçuyor muu??Bunların kaçanı zaten tam baş belası Allah muhafaza uçanını düşenemiyorum!!Şu bayram dönüşü ben de buradan önerilen ilaçlardan alıp sıkıcam her tarafa,çoğaldıklarını düşünemiyorum bile!

Sanırım bizim apartmanda da bu sorunu yaşayan biri var ve oradan geliyor..Çünkü hep balkon girişlerine gördüm yakın gördüm..Yağ çözücü müü!?Çok acımasız bir son gibi vicdan yapabilirim öyle:)Hem parke ya da fayanslar için sıkıntı olmuyor mu peki baya etkili yağ çözücüler..

Öleler tamam da, gezindikleri dolaplarda tabakları, çatalları kapları kullanamıyorum (
Valla güzel arkadaşım umarım en kısa zamanda aşarsın bu sorunu en çok çeken sensin sanırım aramızda bunlardan

Ben konuyu ilk açarken sadece kendimi korkuyor sanmıştım ama baya kalabalıkmışız burada:)İlaçlama işini çözeceğim en kısa zamanda..Çözene kadar da karşılaşırsam artık ne olur orasını kestiremiyorum..sizi çok iyi anlıyorum kocaman ve hızlılar ben direkt kitleniyorum

Büyük ne kalime:s allahım nasıl huylanıyorum bahsederken kaşıntı sardı. Anten hariç 4-5 cm kadardı, üstelik bazıları uçuyordu! Kabus görür uyanırdım üzerimde yürüyorlar diye. Uzun süre etkisinden kurtulamadım. Hurma onlara benzediği için bir süre yiyemedim. Onlardan kurtulmanın yolu pek yok, ancak azaltırsın. Işığı kapattığın an tezgah altlarına saklanıyorlar, tahta içlerine saklanıyorlar ve göremiyorsun. Hatta evde yaşayan kişiyle misafiri ayırt edebilme kapasitesine sahipler. Karanlıkta vızır vızır gezip besin arıyorlar. Nem yaşanmalarını sağlayan yegane şey, aç susuz kalabiliyorla tabi uzuuuuun süre. Ben öldüremediniz için üzerine kutu kapatmıştım, iki hafta öyle kaldı. Sonra artık ölmüştür umuduyla arkadaşı çağırıp atmasını istedim. Kutu kalktığı an hızla kaçtı. Öldüğü an yumurta bırakıyor üst üste defaatle ilaçlanmaları lazım. İlaçlama şirketinin de güvenilir olması lazım çünkü bizzat duydum, tanklara Çeşme suyu doldurup boca edip gidenleri var. Bütüüüüün her yerin ısrarla ilaçlanmalı bile bitmelerini sağlamaya yetmeyebilir. Ben olsam iki kedi alırdım, ikisi hem oynar hem de evde asla böcek kalmaz. Emin olun bir gün pantolonunuzun paçasındaki kıpırtıyla irkilmenizden çok daha güvenli olur. ( arkadaşınpantolonuna girmiş, irkilince çıkardı ıyhhh böcekmiş içindeki)
İzmir’de çok çok çok var bu böcekten herkes bilir. Özelliklesahil kesimde. Hatta yemek yendiğiniz yerleri iyi seçmeniz gerekir.

Bir de şu var, ilaçladınız öldüler yumurtaları çıktı ya hani ölünce. İşte o yavrular atasını öldüren ilaca karşı bağışıklık kazanıyor ve aynı ilacı yiyince ölmüyorlar. Sadece bayılmış numarası yapıp be kaç gün sonra tekrar hareketleniyorlar.
Ben bir keresinde de yine öldüremediğim için üstüne çamaşır suyu döktüm şu kıvamlı olandan, baktım hala kıpırdıyor üstüne cif yağ çöz ne varsa döktüm korkuyla. Adam hala ölmemişti günler sonra bile yaşıyordu. Ben bunlar kadar yaşama Azmi’ne sahip şey görmedim. Çok korkuyorum çok. Aslında sivrisinekten zararsız ama korkuyorum

Evet dii mi benim de sineklik var halbuki alt komşuma akrep bile girmiş ben de 2 hormonlu hamam böceği gördüm!!Sizde ne vardı ufak-tefek böceklerdense hiç dert etmeyin bence:))
Keşke ufak tefek olsaydı kocamandı ayakları da uzundu ve uçabiliyodu...

Keşke ufak tefek olsaydı kocamandı ayakları da uzundu ve uçabiliyodu...
Maşallah full paketmiş resmen!!Arkadaşlar siz gerçekten cesurmuşsunuz ben bunları görünce kendimden geçiyorum bu özelliklere sahip bir böceğe nası yaklaştınız nasıl öldürebildiniz saldırıya falan geçmiyorlar mı?Bize de anlatın lütfen taktikleri diken üstündeyiz

Bunları okumak bir daha görürsem fenalık geçirmem için yeterli sanırım!:)Bizdeki sorun görünce müdahale edemeyip kaçmalarına ve çoğalmalarına izin vermek..Üreme hızları o kadar yüksek ki bir anda onlarca yumurta bırakabiliyorlarmış!!O cif yağçöz vs'den karışım insan öldürür bunlar tınlamamış bile!!Büyük olanları uzaklaştırmanın ya da öldürmenin başka bir yolu yyok mu yahu adamlar yaşamaya yemin etmiş!!

Evde kimse olmayınca mecburen gün boyu korkuya mahkum olmamak için peçetenin arasına sıkıştırıyorum ya da terlikle vuruyorum bazen. Ama evde biri varken başkasından yardım istiyorum kesinlikle...

Biz de 3. Kattayız aynısı bize de oldu duvarda görmemle kapıyı üstüne kapatıp oda değiştirmem bir oldu. Korkunç ya.
Anlıyorum siz yine oldukça cesaretlisiniz bence uzaktan ilaç bile sıkamıyorum ben kaldı ki peçete ile falan yaklaşmak..Umarım en kısa zamanda hep beraber kurtuluruz bu dertten!

2.5 milyon yıldır evrim gecirmemis tek hayvan ve ben bırakın peceteyle yaklaşıp terlik atmayı ilaç sikmayi...

Evin kapiyi kitleyip arazi oluyorum :) ta ki birileri eve gidip sorunu hallettigine emin olana dek...

Şu hayatta en büyük fobim bu yaw

Sayı olarak çok fazlaymışız,dernek kurup böceksiz bir yurt için çalışmalara başlayabiliriz:))

Sizi benim yaşadığım ülkeye alalım, fobi falan kalmaz :)))
Şaka bir yana burada apartmanda su boruları dahil her yer ilaçlanıyor düzenli aralıklarla, sadece ev ilaçlanması yeterli olmaz. Bütün apartmanının ilaçlanmasını teklif ederseniz belki kabul ederler?

Çok düzenli ilaçlama mı yapılıyor yoksa hamam böceği aratacak kadar falan değişik yaratıklar mı var:)?Aslında çevre ilaçlaması da yapılıyor ama gördüğüm arkadaşlar biraz hormonluydu bağışıklık kazanmışlar sanırım:)!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…