• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Halleyli Pasta-Resimli

Mikla

fashionist'anbuL.
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
636
0
96
İstanbul
Çok pratik ama tadı nefis bir tatlı. En fazla 20-25 dakikanızı alıyor ama yemeye doyamıyorsunuz.

1 poşet krem şanti 1 bardak sütle çırpılır. Kıvamı kar gibi olur, kabarır. Bu esnada mikserlik aşama bitmiş olur ve aynı kabın içerisine 10 adet halley gelişi güzel parçalanır. İsteğe göre içerisine muz dilimleri,fındık kırıkları da atılabilir. Hepsi boca edilir ve borcama döşenip, dolaba atılır.

Ardından üzerine dökmek için hazır çikolata sos pişirilir. Üzerinde yazandan daha az su eklenir. Biraz daha koyu olması için. Sos piştikten sonra soğutulur, gidip gelip karıştırırsanız kaymak tutmaz.

Sos, soğuduktan sonra, dolaptaki karışımın üzerine sıvanır.Ve tekrardan dolaba atılır 1 saat geçmesi servisi için yeterlidir.

Afiyet olsun (:

Pasta için :
1 paket 10'lu halley
1 poşet krem şanti
1 bardak süt

Sos için :
1 poşet hazır çikolata sos.
(üzerinde yazandan daha koyu kıvamda hazırlanır. 3.5bardak ise 2.5 bardak koyulur vs.)

Dikdörtgen borcamda yapıyorum,size de öyle tavsiye ederim.

Çikolata sosun iyice soğumuş olması gerekiyor,yoksa krem şantiyi eritebilir.

Ben servis yapacağım vakit borcamı dolaptan aldıktan sonra üzerine bonibonlardan kırıp serpiyorum. Rengarenk bir görüntü oluyor. Deneyebilirsiniz.

spa4036.jpg

spa4039.jpg

spa4038.jpg

Son düzenleme:
ellerine sağlık halleyi çok severim pastayıda tatlıyıda yani tam bana göre. teşekkürler.

Ayy eminim çok güzeldir tadı.. Hem de çok basit.. Bu aralar Halley'in karamellisini görüyorum bazı marketlerde, tabi başka bir marka.. Onunla yapılırsa da hoş olabilir =)

halleyleri kremşantinin içine atıpmı karıştırılıyor ve dolapta çikolata sosu dökmeden önce ne kadar kalması gerekiyor canım
bu arada ellerine sağlık canımŞeniz

Berith'ciğim evet o markayı da denedim. Onunla da nefis oldu gerçekten. Bir de frambuazlısı var, onu da denedim şaşıracaksınız ama o daha da güzel oldu (:

EKİNOKS'cuğum kremşantiyi sütle çırpıp kar gibi kıvamına geldikten sonra, halleyleri krem şantinin içine kırıyorsun evet. Çikolata sos soğuyana kadar tutuyorum ben dolapta. 20dk falan kalıyor kalmıyor anca.Sos soğur soğumaz döküyorum ben üstüne. Sonra yine dolaba koyuyorum canım.

bu ölçü tahminen kaç kişiliktir kızlar?? kalabalık misafire yapılabilirmi (10-12 kişiye)??yakında günüm varda :))))

bu ölçü tahminen kaç kişiliktir kızlar?? kalabalık misafire yapılabilirmi (10-12 kişiye)??yakında günüm varda :))))

canım ben pazar günü yaptım kare borcama küçük dilim kesersen yeter ama büyük dilim zor canım bir de benim aklıma ne geldi kızlar bu yaptığımız pasta dondurma kıvamında aslında kuplara veya küçük kaselerede yapılabilira.s

canım ben pazar günü yaptım kare borcama küçük dilim kesersen yeter ama büyük dilim zor canım bir de benim aklıma ne geldi kızlar bu yaptığımız pasta dondurma kıvamında aslında kuplara veya küçük kaselerede yapılabilira.s

en iyisi 2 ölçü yapmak büğük dilimde kesilse daha rahat olur artı tekrardan isteyenler olabilir :kahve:

Kızlar bu tarif çok tutulduğu için daha önce en az 10 defa verildikaydirigubbakcemile3
Gerçekten çok hoş bir tat..Ben sık sık yapıyorum..

Son düzenleme:
bide resim koysaydin canim,merak ettim simdi........

1-2 güne yapıp koyarım canım.

ayrıca 10 kez verildiğinden haberim yok tek tek bütün sayfalara bakacak halim yoktu :S
benim yaptığım yukarıda ekleyen arkadaşın ki gibi değil. Ben o şekilde dondurmuyorum kalıp gibi. dikdörtgen borcama yayıyorum,çikolata sosunu da her yerine yayıyorum, halleyler şekilsiz şekilde parçalandığı için dümdüz bir şey olmuyor, profiterol gibi dağınık duruyor.

Kızlar bu tarif çok tutulduğu için daha önce en az 10 defa verildikaydirigubbakcemile3
Gerçekten çok hoş bir tat..Ben sık sık yapıyorum..
Resim de benden olsun hani..Önceden yapmıştım,foto ekliyeyimŞeniz
nar4.jpg

kek-pasta ve tatlı tariflerinde en az 10 ar sayfa geri gidip baktım bu tarif yoktu sanırım başka siteden aklında kalmış olmalı :delphin:genede tşklr resim eklediğinkaydirigubbakcemile5

ellerine sağlık cnm bende bir programda görmüştüm tarifi diyet bitsin yaparım

Son düzenleme:
bide bisey daha sorayim
pastayi yaptiktan sonra buzlugami koyuyoruz,misafir gelince cikarip servis edicez oylemi,yoksa bi muddetmi bekletiyoruz buzlukta........

ben bunu sık sık yaparım yanlız borcama değil düz temiz bir poset üstüne elimle sekil vererek rulo halinde yapar üstünü sarar buzluğa atarım
aynı vienettaya benziyor öyle yerimsebiben

Back
X