Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi halkımız neden tombul çocuğa daha sağlıklı gözüyle bakıyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Gerçekten insanın çok siniri bozuluyor, bunu birebir kayınpederimde yaşıyorum. Altı aya kadar sadece anne sütü veriyordum bebeğime biraz tombişti altı aylıkken 8.800 falandı. Bana sürekli az emzir bu ne böyle, çocuğu obez yapacaksın falan diyordu moralim bozuluyordu. Saat tutuyordum resmen iki saatten önce emmesin diye. Sonra ne oldu ek gıdaya geçince hiç almamaya başladı 8.ayda 8 dişi üstüne hastalıklar kilo ancak 9 kiloya ulaştı. Şu anda da ay bu çok zayıf, yedirmiyormusun gibi şeyler yani millete kalsa kızlar biz kimseyi memnun edemeyiz. En iyisi sağlıklı olmaları doktorum ben gayet memnunum diyor gelişimide iyi diyor oldu bitti :)

en çok bu konudan muzdaribim 17 aylık 10 kilo drlar hep aynı şeyi söylüyor bünyesi böyle 1 kase yemez ama 4 kaşık yer sağlıklı testlerde allaha şükür bişi çıkmadı 11 aylık yürüdü şuan koltuk tepelerindne inmiyor tüm drlar aynı kanıda gelişimi süper daha ne istiyorusn ama en çok kayınvalide kayınpeder ve arkadaş çevrem bunalıma soktu ayy ne zayıf aaa hastamı aaa bakamıyorusn bak ayşenin kızına 15 kilo olmuş ama bilmezmi ayşenin kızı 3 yaşında hala yürümüyor konuşmuyor nedne bu kıyas sinir oluyorum her çocuk kendine özgüdür neden anneleri bunalıma sokuyorlar sırf bu muhabbetler yüzündne arkadaş çevremi mahllemi değiştiricem az kaldı bir ara kafayı bozdum her gece ağlıyordum ama arıtk takmıyorum şeker çikolata yiyeğine aç kalsın yada hamburger pizzayla besleneceğine varsın yarım kase çorba yesin artık bunu yuguluyorum her seferinde gece yatarken mantı yedir diyen komşumada gereken cevabı vericem sorunlu ettiler beni ya evet türk milletinde kilolu çocuk süper çocuk zayif çocuk aaa hastalıklı annesi iyi bakamamış bu kanı ne zaman değişicek allahım

Boşverin arkadaşlar takmayın.
Kilolu olsa neden kilolu zayıf olsa neden zayıf derler.
Benim kızım çok kiloluydu mesela.
Doktoru sağlıklı sorun yok diyordu, tüm testleri sorunsuzdu.
Kilo sebebi anne sütünün aşırı yağlı olmasıydı.
Ama millet ne bu böyle obez bu çocuk ne yediriyorsun bakamıyorsun vs vs dünya laf söylerdi.
Ama yedği tek şey anne sütüydü.
O yüzden siz sağı solu boşverin kimseyi memnun edemezsiniz.

tek kelimeyle cehalet:mymeka:,
hepsinine Allah akıl versinn..

ahhh ahhh bu tarz insanlardan nefret ediyorum artık
en başta kayınvalidemden
bebeğim oldukça iyi boyu kilosu herşeyiyle çok sağlıklı doktorumuz üstüne basa basa dedi

gelde anlat bunu kaynanama
her defasında bu çocuk vitaminsiz çok zayıf görünüyor der başkalarıyla kıyaslar vee
kıyasladığı çocuklar 2 yaşında benim oğlum 9 aylık

off off her defasında eşim kaynanama cevap verir bana laf bırakmaz ama gene aynı tas aynı hamam

artık çok fazla görüşmemeye çalışıyorum bıktım bu tarz yaklaşımından

her çocuğun kendine has bir gelişimi vardır,hiçbir bebek bir başkasıyla kıyaslanmaz veee
en önemlisi zayıf insan sağlıksız değildir..

offf offf bu konuda bende çok daraldım bunaldım bıktım
ama hiç lafımı esirgemiyorum
biri bişey dese hemen cevap veriyorum artık

Bir de cok haraketli cocuga zeki gözüyle bakarlar,
sakin bir cocugun varsa yandin... a niye böyle sakin? (aklindan gecen "pek bir saf bakiyor" )

dilek bu işin içinde bilirkişi diyebileceğin bi takım insanlar bile bu şekilde bakıyorlar olaya..
aslında hiç bir mantıki ve bilimsel temeli olmayan bir tez ama gel görki çoktan bu fikir halkımız tarafından benimsenmiş..,

yaa kızlar birde bunu bebeği olanlarda yapıyor biliyormusunuz

bakın benim oğlumdan 1 ay büyük bebeği olan bir aile dostumuz var
geçenlerde tesadüf karşılaştık ne dedi biliyormusunuz
'' aa bu çocuğa hiç yemek yedirmiyormusunuz çok zayıff ''
önce kırmak istemedim seslenmedim baktım hala iki lafın arasında söyleyip duruyor
bende önemli olan sağlıklı olması dedim vede oğlişim çok sağlıklı şükürler olsun dedim

sonra eve geldik eşimle konuştum nasılda sinirlendim yaa
ne terbiyesizlik bu ne demek anlamıyorum
kesinlikle eskisi gibi konuşmamaya samimiyetliğimizi azaltmaya başladım o kişiyle

ne ayıp bişey yaa cahillikten de öte bişey bu yaa

slm canım aynı problemi bende yaşadı bebeğim 4050 54 cm doğdu bu çocuk neden kilolu bi hastalığımı var sen şeker hastası mısın dediğin gibi ilk zamanlar 1-2 kg arası aldı iri bi çocuktu obez olur ekmek verme mama mı yediriyorsun çocuk çok kilolu anne sütü 6 ay sadece daha neler neler zayıf olsa bakamıyorr boşver bunları şu an 11 aylık hala iri ama kilo alımı durdu ortalamanın üstünde çevre den öyle şeyler gelince ve söz konusu çocuğun olunca sende acaba diyosun boşver boşverebiliyorsan

insanlar cok acayip kızlar yaa benm bebegimde doğdu doğalı cok hareketli bi bebebk ve yuzu cok minyon herkes banada çok zayıf kucagına alanalar kus gibi gecen arkadasın biri dio daha küçük bebegi olan arkadas varmıs onun bebegi bizimkinden ağırmıss önemli olan ağır yada hafif olması değilki sağlıklı olması benm bebegim 11 aylık yuruud 8 aylık emekledi herseyi önceden yaptı sağlıklıda şükürler olsunn tombiş oluğ sağlıksız olucagına zayıf olsun sağlıklı olsun ilerde nasılsa allah izin verirse alıcklar
guluyorum artık ben böyle diyen insanlaraaa yaaa cahil insanlarrr

Canım aynısını bende yaşıyorum.13.ayında bi kızım var Allah'ıma şükürler olsun sağlığı sıhhati yerinde. Ama kilosu az. Olsun ben takmıyorum bunu. Ve iyi de besliyorum çok şükür. Mesela olur ya alışverişe çıkamamışımdır evde de et az vardır, kendi yemeğimi etsiz yaparım ama kızıma mutlaka yediririm. Allah olmayanlara da versin. şimdi birde yürüyor hiç kilo tutamayacak ama sorun değil. Boyu uzuyor, baş çevresi genişliyor eeee sorun nerde?? Ben ne kadar takmasam konu komşu aynı seninkiler gibi "Aaaa kuş gibi bu", "Aaa hafiflemiş, zayıflamış buu"... vs.vs.
İnsanlar gerçekten öyle bi alışmışlar ki kilolu çocuk sağlıklı çocuk kavramına... YOK BÖYLE Bİ ŞEY YA!!!
Eskiden afedersiniz dayıyorlarmış un çorbasını çocukta şişmanlıyormuş tabi haliyle...
Yok arkadaşlar benim bebeğim sağlıklı olsun da varsın zayıf olsun... Fena mı minyon tipli olur, yaşını belli etmez:teytey:

ben dalga geçiyorum genelde
"sadist bi anneyim ben,beslemiyorum çocuğumu,aç bırakıyorum" deyip patlatıyorum kahkahayı.
bi dahada tekrarlamıyolar.
yoksa her deneni kafaya takacak olsam ohoooooo.........

yok aylardır kilo almıyor sadece boya gidiyor..artık suratı minicik kaldı kaşık kadar..off çok takmaya başladım nasıl kurtulacağım bu halimden bilmiyorum 1.5 yaşında en azından 12 kilo olsaydı keşke.almıyor almıyor almıyooooorrr..ne yedireceğimi nasıl besleyeceğimi şaşırdım..artık panik halini aldı bu durum

canım üzülme.varsın zayıf olsun,sağlı olsun yeterki....
bebeğin iştahsız mı yoksa yiyipde hareketten kilo almyanlardan mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…